Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Simona Miculescu a fost distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara
(Istorie)
Simona Miculescu, reprezentant al Secretarului General al ONU si Director al Biroului ONU din Belgrad, a fost distinsa pe 28 martie 2019 cu titlul onorific de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum de catre Universitatea de Vest din Timisoara. Distinctia reprezinta o recunoastere a contributiilor sale semnificative in lumea diplomatiei, la promovarea culturii si valorilor romanesti in lume si modul in care Universitatea de Vest din Timisoara alege sa pretuiasca aportul sau in apararea principalelor obiective ale Organizatiei Natiunilor Unite: asigurarea pacii mondiale, respectarea drepturilor omului, cooperarea internationala si respectarea dreptului international.
Doctor Magna Cum Laudae in Litere, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (1999) si absolventa a George Washington University, cu diploma de Public Relations Professional, Washington DC, SUA (1995-1997), Simona-Mirela Miculescu are o cariera  ce a fost marcata de mai multe premiere. In 1993, devenea prima femeie purtator de cuvant din istoria Ministerului Afacerilor Externe, in 1995 era coordonatoarea primului site oficial al Romaniei pe Internet, realizat ca prima femeie atasat de presa al Ambasadei Romaniei in SUA, iar in 2001 devenea autoarea primului curs universitar romanesc de Relatii publice internationale.

Un moment cheie a fost anul 2002, cand Simona-Mirela Miculescu a devenit prima femeie din istoria diplomatica a Romaniei careia i s-a conferit rangul diplomatic de Ambasador. Din 2008 a fost si prima femeie care a condus vreodata Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Natiunile Unite, iar in 2015 prima romanca ce a obtinut un post de rang inalt in cadrul Secretariatului ONU.

Indeplinirea misiunii diplomatice asumate a fost mereu sustinuta de Simona-Mirela Miculescu si printr-o prezenta remarcabila in spatiul public, marcata de o inalta responsabilitate civica si morala, ceea ce i-a conferit un profil uman si intelectual aparte, de proeminenta personalitate a diplomatiei romane si statutul de reper pentru generatiile tinere.

Acordarea titlului Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum reprezinta, totodata, si modul in care Universitatea de Vest din Timisoara onoreaza importanta aparte a rolului diplomatilor romani, inclusiv si mai ales al femeilor din aceasta profesie, in promovarea valorilor romanesti si universale.
          
Simona-Mirela Miculescu a publicat sapte volume in domeniul relatiilor publice internationale si zeci de articole, studii si eseuri pe teme de comunicare, diplomatie, politica externa sau literatura, traduceri si adaptari in diferite publicatii sau volume de studii.
          
De-a lungul carierei, ambasadorului Miculescu i s-au conferit Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler acordat de Presedintele Romaniei (2002), Ordinul Rio Branco in grad de Comandor acordat de Presedintele Republicii Federative a Braziliei (2002), Ordinul National Steaua Solidaritatii Italiene in grad de inalt Oficial acordat de Presedintele Republicii Italiene (2004) si Ordinul National Meritul Diplomatic in grad de Cavaler acordat de Presedintele Romaniei (2007).

Simona Miculescu - ONU
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate