Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Premiile Actualitatea muzicală vor fi decernate pe 24 aprilie
(Muzică)
Festivitatea de premiere a revistei Actualitatea Muzicala, ajunsa la a 29-a editie consecutiva, va avea loc miercuri, 24 aprilie 2019, ora 12.00 in Aula Palatului Cantacuzino.
Premiul pentru proiecte media dedicate muzicii romanesti va fi acordat muzicologului Oltea Serban-Parau pentru Proiectul COOLsound 100, ce reprezinta deschiderea unei porti virtuale pentru publicul zilelor noastre catre istoria muzicii clasice si contemporane romanesti, vazuta prin cheia aniversarii Centenarului Romaniei.

Premiul pentru interpretarea si promovarea repertoriului muzical romanesc contemporan de creatie corala ii revine lui Ciprian Tutu, dirijor al Corului Academic Radio incepand din 2016, care s-a remarcat prin dinamica asimilarii repertoriului contemporan de gen, prin calitatea de un remarcabil profesionalism a versiunilor sale interpretative la pupitrul acestei prestigioase formatii corale.

Premiul Spectacolul anului este acordat musicalului ”MAMMA MIA” de Benny Anderson si Bjorn Ulvaeus, pe un libret de Catherine Johnson, traducerea si adaptarea in limba romana Ernest Fazekas, versiunea romaneasca fiind prezentata in turneu national la Bucuresti (Sala Palatului), Cluj, Iasi, Timisoara, Oradea, Craiova, Bacau, Galati, Constanta etc., productie prezentata de Telekom. Este un spectacol jucat cu sali pline in toata tara (sold-out, inclusiv cele 4000 de locuri de la Sala Palatului, si reluat pana acum de 10 ori, cu casa inchisa), cu o distributie alcatuita din solisti (Loredana, Brenciu, Temisan, Turcasiu), actori (Vaida, Sigartau, Nour, Ladin), dansatori (Flavia Mihasan etc.) de anvergura, cu tineri exceptionali descoperiti la casting, cu orchestra live, cu light design computerizat si cu video design, costume si coregrafie originale si regie regandita pentru fiecare scena pe care s-a jucat in turneul national. Anul acesta spectacolul a fost reluat in a doua sa stagiune, cu acelasi succes extraordinar.

Premiul Vedeta anului ii revine Deliei, care a dominat anul 2018 prin turneele, discurile si spectacolele sale grandioase, detasandu-se ”Acadelia”, cu cateva reprezentatii ”sold out” la Sala Palatului.

Premiul muzicii rock revine grupului Trooper, formatie infiintata in 1995 la Targoviste de fratii Alin si Aurelian Dinca impreuna cu Ionut Radulescu pentru a canta heavy metal si intitulata initial Megarock, apoi White Wolf. Este una din putinele formatii rock din tara noastra care canta mult in limba romana, inclusiv peste hotare. La finala nationala Eurovision, piesa ”Destin” s-a clasat pe locul 2.

Premiul slagare fara varsta este castigat de Paul Surugiu - Fuego, pentru spectacolele sale ”Gramofonul cu amintiri” si ”Tu esti primavara mea”, concerte de mare audienta, in care sunt reamintite cele mai mari slagare ale muzicii usoare romanesti, de la Ion Vasilescu, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Nicolae Kirculescu, George Grigoriu, Cornel Fugaru, Ion Cristinoiu, Anton suteu la Jolt Kerestely, Horia Moculescu, Ionel Tudor.

Premiul muzicii de jazz va reveni saxofonistului Garbis Dedeian pentru o cariera dedicata jazzului.

Bucuresti,_Romania,_Palatul_Cantacuzino_pe_Calea_Victoriei_nr._141,_sect._1,_(detaliu_1)

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate