Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 august 2020
Recomandări
Titlul „Capitala Tineretului din România” ajunge pe 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului, la Iași
(Viață)
Joi, pe 2 mai, va fi lansat oficial Programul „Iasi – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020”. Programul va debuta pe 2 mai 2019 si se va incheia pe 1 mai 2020.
Misiunea Programului ICTR 2019-2020 este de a mobiliza tinerii, organizatiile neguvernamentale de tineret si institutiile publice si private in vederea implicarii active pentru dezvoltarea armonioasa a Municipiului Iasi ca un spatiu modern, atractiv, cu accent pe identitate si apartenenta prin proiecte sustenabile, consum rational de resurse si politici publice integrate in conformitate cu nevoile tinerilor.

Primarul Mihai Chirica a asigurat organizatiile de tineret implicate in derularea programului de sustinerea administratiei publice locale din punct de vedere al finantarii evenimentelor propuse in proiect si nu numai: ”Vreau sa va bazati pe cuvantul pe care l-am dat in privinta proiectelor care vor fi sustinute financiar, asa cum s-a promis in fata juriului, care a dat orasului nostru aceasta distinctie extrem de importanta”.

Programul va fi implementat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Iasi – FONTIS, structura de tineret formata din 33 de organizatii de si pentru tineret, in co-management cu Primaria Municipiului Iasi.

„Orasul Iasi merita acest titlu si este mai mult decat onorant pentru noi sa fim generatia care facut posibila obtinerea acestuia. Asistam la un moment zero in privinta dezvoltarii sectorului de tineret din Iasi, iar Programul ICTR va fi deopotriva un test pe care vrem sa-l trecem cu succes, dar si o dovada a faptului ca dialogul intre factorii schimbarii este esential in dezvoltarea durabila a unei comunitati.”
a declarat Mircea Meriacri, Presedintele FONTIS.

palatul-culturii-iasi
Palatul Culturii Iasi sursa foto Pinterest

Programul zilei de 2 mai este urmatorul:
Ora 12.00  - Conferinta de presa – Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi: Semnarea acordului de cooperare intre Municipiul Iasi, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Iasi - FONTIS si Guvernanta Programului „Capitala Tineretului din Romania” (Consiliul Tineretului din Romania, Banca Comerciala Romana, Federatia Tinerilor din Cluj si Grupul PONT).
Ora 13.30 – Inaugurarea „Tramvaiul Tinerilor”, proiect realizat de Asociatia TramClub Iasi.
Ora 14.15 – Inaugurarea Totemului „rISeUp” – „Iasi – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020” pe pietonalul stefan cel Mare si Sfant (in fata Palatului Culturii).
Ora 16:30 – Receptia Oficiala pentru Lansarea Programului „Iasi – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020” – Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu.

Cu ocazia acestor evenimente, la Iasi vor mai fi prezenti: primarul localitatii Costesti – Capitala Tineretului din Republica Moldova 2019, alaturi de tinerii care implementeaza Programul, reprezentanti ai oraselor care au detinut titlul de Capitala Tineretului din Romania pana in acest moment (Timisoara, Bacau si Baia Mare), reprezentanti ai organizatiilor de tineret din regiunea de dezvoltare Nord-Est si alte institutii partenere de la nivel national.

Capitala Tineretului din Romania, care functioneaza pe principii similare cu Capitala Europeana a Tineretului (European Youth Capital  - www.europeanyouthcapital.org), este cel mai ambitios program national destinat tinerilor, pentru ca pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele romanesti, in general, si pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, in mod special. In cadrul programului, autoritatile locale colaboreaza cu organizatiile neguvernamentale de si pentru tineret si cu mediul privat, si ii pun pe tineri in centrul procesului de dezvoltare urbana.
Anual, un oras din Romania primeste, in urma unui concurs de  concepte, titlul de Capitala Tineretului din Romania si este sprijinit financiar, respectiv prin formare si consultanta, in pregatirea si implementarea initiativelor din dosarul de candidatura.
Primul oras din Romania care poarta titlul de Capitala Tineretului din Romania este Timisoara, care si-a asumat pionieratul programului in perioada 2 mai 2016 - 1 mai 2017. Mai mult, editia din 2017 a programului se desfasoara sub inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis..

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate