Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
Neamț Music Festival intră pe orbita Festivalului Internațional George Enescu 2019
(Muzică)
Piatra-Neamt se alatura celor 11 orase din cea mai extinsa editie  Festivalului International George Enescu de pana acum. Neamt Music Festival anunta ca in editia sa din acest an dedica o zi speciala Festivalului International George Enescu.
Piatra Neamt se alatura, astfel, celorlalte 10 orase din tara care participa in acest an in cea mai extinsa editie a Festivalului George Enescu de pana acum, celebrand bucuria muzicii in spiritul mostenirii lasate de marele compozitor roman, George Enescu.

„In sala de spectacol sau in aer liber, Neamt Music Festival ofera publicului prilejul de a se bucura impreuna de muzica si demonstreaza marea putere a muzicii de a uni si de a inspira. Un crez pe care l-a promovat si George Enescu, de aceea este o mare bucurie pentru noi sa includem editia din acest an a festivalului nostru sub stralucita egida, conectand efervescentul oras Piatra Neamt la marea muzica a lumii”,
a spus Daniel Ciobanu, pianist si director artistic al Neamt Music Festival.

Pe data de 15 septembrie 2019, zi aflata sub patronajul Festivalului International „George Enescu”, se vor asculta  Chopin si Liszt, in interpretarea Orchestrei Romane de Tineret, considerata de gazdele de la Piatra-Neamt, cel mai in voga ansamblu simfonic din Romania.

Sub bagheta lui Gabriel Bebeselea se va desfasura un tur de forta pianistic: Charles Richard Hamelin (Canada), in Concertul nr. 1 de Chopin; Alexander Ullman (Marea Britanie) in Liszt nr.1; Lukas Geniusas (Lituania) in Chopin nr. 2 si Vitali Pisarenko (Rusia) in Liszt nr. 2.

Neamt Music Festival (https://neamtmusicfestival.com/)a ajuns la cea de-a treia editie si se va desfasura in perioada 12-15 septembrie 2019, propunandu-le melomanilor nemteni un periplu muzical de patru zile, pe durata carora vor putea experimenta bucuria intalnirii cu muzica, intr-o mare varietate de expresii ale ei.

Din programul editiei 2019 a Neamt Music Festival: concert la doua piane, cu Daniel Ciobanu si Petras Geniusas (Lituania), cu piese de Ravel - Suita Nr. 2 din Daphnis si Chloe si I.Stravinski - Ritualul primaverii, cu video mapping si dans contemporan, un recital al pianistului italian Pietro Bonfilio cu piese de Dmitri Kabalevski, in contrapunct cu standarde de jazz interpretate de pianistul israelian Omri Mor, concert de jazz in aer liber, la Cetatea Neamtului cu Trio Omri Mor.

Neamt Music Festival se va incheia cu concertul extraordinar sustinut de Orchestra Romana de Tineret, sub patronajul Festivalului International George Enescu 2019, dirijata de Gabriel Bebeselea, avandu-i ca solisti pe Charles Richard Hamelin (Canada) cu Chopin, Alexander Ullman (Marea Britanie) cu Liszt, Lukas Geniusas (Lituania) cu Chopin si Vitali Pisarenko (Rusia) cu Liszt.

Programul include, de asemenea, doua cursuri de maiestrie de pian sustinute de Petras Geniusas (Lituania) si Graeme McNaught (Scotia), un concert caritabil sustinut de studentii cursurilor de maiestrie pentru copiii din orfelinate locale si creatiile lansate in premiera de compozitorul francez, Pierre Audiger dupa rezidenta de la Piatra-Neamt.

Enescu Festival arhiva_foto Alex Damian-DSC_2325

Despre Festivalul International George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala.

Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.
Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate