Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 februarie 2020
1838 • A aparut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx si Friedrich Engels
1933 • S-a nascut Nina Simone, cântareata americana (d. 2003)
1972 • Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda
Recomandări
Proiecții speciale în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”- documentarul „Muzica Rănilor de război” despre omul Enescu și neobosita lui implicare în a vindeca suflete
(Muzică)
Filmul documentar „Muzica Ranilor de razboi.”, care trateaza perioada dinaintea si din timpul Primului Razboi Mondial si abordeaza o fateta mai putin cunoscuta a vietii lui George Enescu, va fi proiectat in cadrul evenimentelor asociate editiei din acest an a Festivalului, in urma unui parteneriat dintre organizatori si Asociatia pentru Educatie si Sanatate Mens Sana, sub egida careia a fost realizat filmul.

Iubitorii de muzica vor avea ocazia sa descopere omul Enescu, generozitatea si neobosita lui implicare in a vindeca suflete, perocuparea pentru binele celuilalt, prezenta sa activa in societate. „Muzica Ranilor de Razboi” ii are ca protagonisti pe Marius Manole si violonistul Sabin Penea si este un film documentar atipic, cu multa muzica. Coloana sonora a filmului a fost inregistrata pe o vioara care a apartinut lui George Enescu, aranjamentul muzical fiind realizat si interpretat de Sabin Penea, unul dintre putinii romani care au dreptul sa cante la vioara lui George Enescu.

„George Enescu a fost o personalitate de calibru european cu un talent si o daruire exceptionala. Filmul aduce in prim plan inca una dintre fatetele multiple ale artistului si omului Enescu. Speram sa reusim, in timp, sa coagulam in jurul Festivalului cat mai multe din expresiile personalitatii coplesitoare ale lui Enescu si sa putem onora faptul ca inspira in continuare generatii de artisti si melomani din intreaga lume”,
spune Mihai Constantinescu, directorul Festivalului International „George Enescu”.

muzica ranilor 1

In prima zi a Festivalului, pe 31 august, filmul va putea fi urmarit la Apollo 111, in cadrul unui eveniment after-party, dupa deschiderea oficiala a Festivalului. Apoi, in Piata Festivalului vor fi programate vizionari inaintea transmisiunilor directe de la spectacolele din Festival. De asemenea, filmul va mai putea fi urmarit in spatii mai putin conventionale. Programul final al proiectiilor va fi afisat in aplicatia EnescuExperience si pe site-ul www.festivalenescu.ro .

muzica ranilor 3

Proiectul „Muzica Ranilor de Razboi” a fost derulat de Asociatia pentru Educatie si Sanatate Mens Sana, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, avand ca partener oficial Muzeul National George Enescu.

Pentru documentare si filmare, echipa a parcurs 6.500 km, filmarile au avut loc in 7 locatii, in Romania si Moldova. Documentarul cuprinde imagini-document din Arhive si marturii inedite.
 
afis_enescu_pe lat

Despre Festivalul International „George Enescu”

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala. Editia 2019 a Festivalului International George Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio, Sala Mica a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Nationala de Muzica si la Teatrul Excelsior. Concertele si recitalurile sunt grupate in sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: www.festivalenescu.ro

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate