Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
6 aprilie 2020
Recomandări
Hope and Homes for Children inaugurează a 110-a casă de tip familial
(Viață)
Hope and Homes for Children, Consiliul Judetean Neamt si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt inaugureaza marti, 27 august, de la ora 12.00, casa de tip familial „Felix”, dezvoltata de Fundatie si Holcim Romania in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna” din Piatra Neamt.
La eveniment vor participa Ionel Arsene, Presedintele Consiliului Judetean Piatra Neamt, Cristina Pavaluta, director general, DGASPC Neamt, Alina Cristea, Sustainable Development & Communication Manager, Holcim Romania si Anamaria Vid-Pop, Manager departament Asigurarea Calitatii si Psihologie, Hope and Homes for Children.

Hope and Homes for Children a inceput procesul de dezinstitutionalizare (inchidere a orfelinatelor) in judetul Neamt in parteneriat cu DGASPC Neamt in anul 2014. Acest parteneriat are drept scop reformarea sistemului de protectie a copilului din judet, inchiderea Centrului de Plasament „Elena Doamna” fiind cea mai importanta componenta a acestui parteneriat.

A doua casa de tip familial dezvoltata de Hope and Homes for Children in procesul de inchidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna”, Casa „Felix” a fost construita cu sprijinul financiar oferit de Holcim Romania. 12 copii s-au mutat deja in aceasta in cursul lunii iunie. Casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial, in care se bucura de gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta. Casa „Felix” este cea de-a 110-a casa de tip familial dezvoltata de Hope and Homes for Children in Romania.

Evenimentul de inaugurare va avea loc in Roznov, Str. Tineretului nr. 695, marti, 27 august 2019, de la ora 12:00.

Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 109 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta. 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate