Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Experiențe alternative în jurul Festivalului Internațional George Enescu: Enescu Spirit un nou proiect asociat, realizat de life.ro
(Arte vizuale)
Cei dornici de mixuri inedite, melomani sau doar curiosi, cei care doresc sa se bucure alaturi de altii de sarbatoarea prilejuita de Festivalul International „George Enescu.”, cei care vor cauta cateva clipe de pauza sub egida muzicii vor putea experimenta o atmosfera dedicata, in zilele de deschidere si de inchidere ale editiei 2019.
„Enescu Spirit” - un proiect organizat de LIFE.ro, asociat editiei 2019 a Festivalului International George Enescu, va oferi in interiorul Palatului Universul o multitudine de activitati inspirate de muzica, transpuse in experiente diverse - de la auditii inedite, la proiectii de film, de la degustare de cafea, asa cum ii placea lui Beethoven, pana la creatii inspirate de muzicieni.

„Acest nou program asociat Festivalului creeaza o conexiune in plus cu publicul, festivalier sau nu, aduce muzica mai aproape de o audienta diversa, mai mult, poate fi prilej de descoperire sau  redescoperire a lui Enescu intr-o alta lumina, dintr-un alt unghi. Aceasta deschidere, intensificarea interactiunii dintre oras si Festival este o directie pe care am construit in acest an si suntem bucurosi ca am atras parteneri valorosi spre beneficiul publicului nostru”,
a spus Mihai Constantinescu, Directorul Festivalului International George Enescu. 

Atat pe 31 august, la deschiderea Festivalului, cat si la inchidere, pe data de 22 septembrie, in spatiile de la Palatul Universul (din Str. Brezoianu 23-25) LIFE.ro va organiza o serie de evenimente inedite, pe tot parcursul celor doua zile, grupate sub conceptul Enescu Spirit. Bucuria muzicii, dar si puterea ei de a reuni oameni de varste si interese diferite si de a crea armonie va fi ilustrata prin actiuni care vor include de la auditii de muzica live, la seturi originale propuse de DJ care valorifica teme enesciene, pana la proiectii de filme, concursuri si ateliere creative pentru copii si adulti, competitii live intre grafferi si street artisti ale caror lucrari vor fi licitate, iar sumele obtinute vor fi donate pentru dezvoltarea de programe educationale muzicale sau prin crearea unor spatii originale de relaxare in care muzica va facilita si incuraja intalniri intre generatii. 

Vorbind despre includerea evenimentului LIFE.ro in randul programelor asociate editiei 2019 a Festivalului International George Enescu, Tana Pazara, Publisher LIFE.ro a declarat:  „Enescu a crezut in marea putere a muzicii de a uni, de a crea armonie si tocmai aceasta linie de forta de mare actualitate o valorificam in evenimentele LIFE.ro organizate la Palatul Universul. Mai mult, prin diversitatea actiunilor transformam muzica intr-un limbaj care se adreseaza atat fanilor consacrati ai Festivalului, cat si mai noilor melomani, hipsterilor si copiilor Mileniului, coporatistilor si ONG-istilor, fie ei CEO sau freelanceri, toti se pot conecta la Spiritul Enescu. Festivalul Enescu transforma Bucurestiul pentru aproape o luna in punctul nodal al marii muzici a lumii si noi vrem sa valorificam la maximum aceasta minunata energie.

LIFE.ro va pregati si o editie tiparita dedicata Festivalului International George Enescu. Aceasta va include o serie de interviuri cu oamenii care fac posibil ca acest festival sa se intample, despre bucuria de a fi parte a acestuia, dar si despre provocarile care apar intr-un eveniment de asemenea anvergura.

Programul detaliat al evenimentelor va exista atat in sectiunea dedicata festivalului de pe site-ul LIFE.ro cat si  pe pagina de facebook Life.ro.

image001

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate