Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 februarie 2020
1838 • A aparut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx si Friedrich Engels
1933 • S-a nascut Nina Simone, cântareata americana (d. 2003)
1972 • Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda
Recomandări
Zoli Toth și Cantus Mundi deschid cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur
(Muzică)
Pe 22 si 23 august cei peste 10.000 de spectatori din Piata Sfatului din Brasov au asistat la un show electrizant sustinut de artistul Zoli TOTH si ansambluri ale Programului National Cantus Mundi.
Muzicianul a deschis cea de-a XIX-a editie a Festivalului International Cerbul de Aur alaturi de peste 80 de copii din Cantus Mundi, animand publicul cu un spectacol inedit, plin de energie si poveste.

Unul dintre cei mai versatili artisti romani, care abordeaza o paleta larga de stiluri, de la clasic la rock, pop sau fusion, Zoli TOTH a urcat pe scena renumitului festival din Brasov pentru a cincea oara si a pregatit, ca de fiecare data, un show modern si eclectic care a fost amplificat de scenografia realizata alaturi de Dan Manoliu, regizorul artistic al festivalului. Pentru prima oara Zoli urca pe scena Cerbului alaturi de tinerii sai discipoli formati in cadrul colaborarii cu Programul National Cantus Mundi, cel mai amplu proiect de integrare sociala prin muzica din Romania. 

YoungBeats_2

Fondatorul trupei SISTEM, detinatorul uneia dintre cele mai bune pozitionari a Romaniei la Eurovision in 2005 si creatorul Zoli TOTH Project in 2014, muzicianul a intrat din 2018 in familia Cantus Mundi, devenind unul dintre cei mai indragiti formatori ai programului national. Printre proiectele dezvoltate alaturi de Cantus Mundi a prins forma si ansamblul de percutie intitulat Young Beats, care in 22 august a urcat pe scena Cerbului de Aur alaturi de profesorul si coordonatorul lor, Zoli Toth. Pe 23 august, Zoli i-a invitat alaturi de el pe scena Festivalului International Cerbul de Aur pe 60 dintre tinerii coristi care in acest moment fac parte din Cantus Mundi, care vor fi coordonati de Teodora Jaworski, solista a Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si trainer Cantus Mundi. O parte dintre acesti copii si-au facut deja debutul international in 2018, in Portugalia, concertand alaturi de Corul Madrigal in cadrul Festivalului International de Muzica din Vila Nova de Gaia.

YoungBeats_1

Ambele momente muzicale alaturi de acesti copii au adus in premiera in fata publicului compozitii proprii ale artistului, create special pentru Festivalul International Cerbul de Aur,  imbinand un sound fresh si modern cu un mesaj extrem de actual: pentru a ne bucura in continuare de lucrurile frumoase pe care ni le ofera natura trebuie sa invatam sa le protejam. De altfel, artistul este binecunoscut pentru faptul ca sustine de mai bine de un deceniu o activitate intensa de protejarea a mediului, prin implicarea constanta in campanii de responsabilitate sociala si ecologice.

„Cantus Mundi Bucuresti este prezent in toate evenimentele importante ale Romaniei. Daca in aceasta saptamana vom deschide, alaturi de Zoli TOTH, legendarul Festival Cerbul de Aur, pe tot parcursul lunii septembrie, in cadrul Festivalului International „George Enescu”, programul de integrare sociala prin muzica va organiza in capitala evenimentele „Orasul canta”. Acestea sunt dovezi ale faptului ca intreaga societate intelege din ce in ce mai bine cat de importanta este muzica corala in viata copilului, un semnal pozitiv pentru viitorul dezvoltarii tinerei generatii”,
a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

YoungBeats_3

Evenimentul a fost transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat in 2011 de reputatul dirijor Ion Marin si derulat alaturi de membri ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

ZoliTOTH_1
Zoli Toth

Programul Cantus Mundi Bucuresti (instituit prin Hotararea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti) se desfasoara pentru dezvoltarea miscarii corale din Capitala, astfel incat, in perioada urmatoare, 300 de noi coruri sa reuneasca peste 9.000 de copii si tineri bucuresteni, motivati sa fie parte a unei miscari culturale prestigioase si incluzive. Cantus Mundi Bucuresti este implementat in cadrul Programului National Cantus Mundi si se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate