Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 septembrie 2019
Recomandări
Schimbare de distribuție, în cadrul spectacolului din 9 septembrie
(Muzică)
Soprana de origine americana, LAURA AIKIN va prelua interpretarea celor sapte cantece pe versuri de Clément Marot, de George Enescu, alaturi de Capela de Stat din Dresda, in concertul din data de luni, 9 septembrie 2019, de la ora 20.00, la Sala Mare a Palatului.
Soprana KRISTINE OPOLAIS si-a anuntat indisponibilitatea pentru concertul din data 9 septembrie din motive de sanatate. Concertul programat se va desfasura normal, la aceeasi ora (20.00), la Sala Palatului.

LAURA AIKIN este un artist liric impresionant, cu o amplitudine de peste trei octave si cu un repertoriu divers, acoperind de la perioada baroca, la lucrari contemporane, ceea ce o face una dintre cele mai ravnite prezente pe scenele marilor teatre de opera din lume. Este invitata constant la La Scala Milano, Opera de Stat din Viena, Opera de Stat a Bavariei, Opernhaus Zurich, Opéra National de Paris, Metropolitan Opera New York si multe alte institutii muzicale de renume.

A lucrat sub bagheta unor dirijori cum sunt Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Martin Brabbins, Sylvain Cambreling, William Christie, Christoph von Dohnányi, Iván Fischer, Mikko Franck, Daniele Gatti, Michael Gielen, Nikolaus Harnoncourt, Manfred Honeck, Jakub Hruša, René Jacobs, Fabio Luisi, Kent Nagano, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Michael Tilso, Thomas and Franz Welser-Möst si multi alti maestri exigenti si inspirati.

image002

In program:

CAPELA DE STAT DIN DRESDA


MYUNG-WHUN CHUNG dirijor

LAURA AIKIN soprana


Weber Uvertura operei „Freischütz”

Enescu sapte cantece pe versuri de Clément Marot (Estrenne à Anne / Languir me fais / Aux damoyselles paresseusses / Estrenne de la Rose / Present de couleur blanche / Changeons propos / Du conflit en douleur)

Brahms - Simfonia a IV-a in mi minor op. 98


Despre Festivalul International George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente în premiera în Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala.

Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/  
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate