Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 septembrie 2019
Recomandări
200 de absolvenți la ediția 2019 a Școlii de Vară Cantus Mundi Iași
(Muzică)
In perioada 19 – 24 august s-a desfasurat cea de-a doua editie a Scolii de Vara Cantus Mundi Iasi, organizata de Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” si Programul Cantus Mundi, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi si Primaria Municipiului Iasi. Portile Colegiului National Iasi s-au deschis pentru 200 de copii si 30 de profesori, dornici sa experimenteze gratuit beneficiile unui sistem educational si cultural alternativ.
Pe parcursul Scolii de Vara, copiii si adolescentii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani au participat la 5 tipuri de ateliere: dezvoltare personala, jocuri muzicale, cor, istoria muzicii si fun orchestra. In cadrul modulului de perfectionare in arta dirijoratului coral, cadrele didactice inscrise la Scoala de Vara au beneficiat de o programa complexa, structurata pe 3 niveluri: leadership in activitatea corala, modalitati de formare a deprinderilor vocal-corale si managementul corului.

„Ce am vazut in aceasta saptamana la Colegiul National Iasi a fost bucurie, dorinta de invatare si curiozitate in ochii unor copii care au ales sa-si petreaca vacanta invatand lucruri noi, ceea ce a fost neasteptat pentru cadrele didactice. Aceasta scoala altfel, care a imbinat muzica, arta si dezvoltarea personala, a fost primita cu entuziasm atat de elevi cat si de profesori.” 
- prof. Antoaneta Luchian, formator si organizator al scolii de Vara Cantus Mundi Iasi.

Peste 600 de spectatori au luat parte la festivitatea de absolvire a Scolii de Vara Cantus Mundi Iasi gazduita in Catedrala Romano-Catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina”. Spectacolul coral sustinut de cei 200 proaspat absolventi a fost indelung aplaudat, fiind un moment muzical plin de emotie atat pentru formatorii Cantus Mundi cat si pentru parintii prezenti in sala.

SDVIasi_1

Proiectul Scoala de Vara Cantus Mundi Iasi face parte dintr-un amplu demers educational desfasurat de Programul National Cantus Mundi, care isi propune sa ofere la nivel national un sistem educational si cultural de elita, printr-o serie de evenimente specifice. scoala de Vara Cantus Mundi Bucuresti, care s-a desfasurat in perioada 8 iulie – 3 august, a asigurat accesul a aproape 1.000 de copii si adolescenti la peste 2.000 de ore de pregatire gratuita, complexa si aplicata. Atelierul de muzica Cantus Mundi a fost replicat in 16 tabere organizate in judetele Neamt, Tulcea, Prahova si Constanta.

Parteneri: Catedrala Romano-Catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina”, Palatul Culturii din Iasi - Complexul Muzeal National „Moldova”

SDVIasi_2

SDVIasi_3

SDVIasi_4

SDVIasi_5

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat in 2011 de reputatul dirijor Ion Marin si derulat alaturi de membri ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate