Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Cristian Măcelaru va prelua bagheta de la Mariss Jansons pentru concertul cu Orchestra Regală Concertgebouw
(Muzică)
Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit sa isi anuleze concertele alaturi de Orchestra Regala Concertgebouw din Amsterdam in datele de 18 si 19 septembrie si pe 21 septembrie la Bucuresti, din motive de sanatate. Orchestra este recunoscatoare dirijorului roman Cristian Macelaru, care a fost de acord sa preia programul neschimbat in timp atat de scurt.
In 2017, Cristian Macelaru a debutat alaturi de Orchestra Regala Concertgebouw din Amsterdam cu lucrari de Mozart, Strauss si Wagner. El a dirijat de asemenea programe in octombrie 2018 si martie 2019.

Cristian Macelaru este Dirijor Principal al WDR Sinfonieorchester din Köln, incepand cu sezonul 2019/2020. In calitate de dirijor principal, dirijeaza anual, din 2013 Orchestra din Philadelphia, programele pe baza de abonament si concerte speciale. Este de asemenea director muzical al Festivalului Cabrillo, cel mai longeviv festival american dedicat muzicii contemporane.

Cristian Macelaru si-a inceput cariera ca violonist, a fost cel mai tanar concertmaestru din istoria Orchestrei Miami Symphony. A participat la dirijarea progamelor Centrului Muzical Tanglewood si Aspen Music Festival, studiind cu David Zinman, Rafael Frühbeck de Burgos, Oliver Knussen si Stefan Asbury. Studiile principale le-a desfasurat cu Larry Rachleff, la Rice University, Huston. In 2014 a fost castigator al Premiului pentru Dirijat Sir Georg Solti, dupa ce anterior a primit premiul Sir Georg Solti pentru cel mai bun dirijor aspirant (Emerging Conductor Award).

Cristian Macelaru a captat atentia publicului, in februarie 2012 cand a dirijat Chicago Symphony Orchestra, ca inlocuitor al lui Pierre Boules, intr-o serie de concerte care au fost intampinate cu entuziasm de criticii muzicali.

De atunci a dirijat orchestre in toata lumea, inclusiv Los Angeles Philharmonic Orchestra si City of Birmingham Symphony Orchestra.

In program:
 
ORCHESTRA REGALA CONCERTGEBOUW DIN AMSTERDAM

Dirijor: Cristian Macelaru

Solisti: KEN HAKII viola, TRULS MØRK violoncel
In program: Strauss - Poemul simfonic „Don Quijote”, Beethoven - Simfonia a III-a in mi bemol major op. 55, „Eroica”.

image003.jpg


Despre Festivalul International George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala.

Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/ 

Foto credit: Petr Francán
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate