Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Muzicieni de talie internațională susțin tinerii artiști români printr-un spectacol de operă la Concertul Regal de strângere de fonduri
(Muzică)
Pe 25 octombrie 2019, pe scena Ateneului Roman, muzicieni romani care au cunoscut succesul pe mari scene ale lumii, se reunesc pentru un eveniment caritabil cu istorie: soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincai si Orchestra Romana de Tineret, dirijata de Gabriel Bebeselea. Programul evenimentului va introduce publicul in atmosfera boema a operei italiene.
Biletele pot fi achizitionate pe www.eventbook.ro, cu valoarea intre 200 si 400 lei si reprezinta o donatie pentru programul national Tinere Talente.

Fundatia Regala Margareta a Romaniei continua astfel traditia de a sustine si promova cultura si talentul romanesc, prin a douasprezecea editie a Concertului Regal Caritabil. Organizat anual in ziua de 25 octombrie, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive si de succes evenimente de strangere de fonduri din Romania. Fondurile stranse in urma Concertului vor sprijini programul Tinere Talente, prin care Fundatia ofera burse de studiu, mentorat si promovare celor mai talentati tineri artisti romani din familii modeste.

Organizat anual, incepand din 2008, de catre Fundatia Regala Margareta Romaniei,  Concertul Regal Caritabil a avut loc in mod traditional in ziua de 25 octombrie, cu ocazia aniversarii Regelui Mihai I al Romaniei, fondator al Fundatiei alaturi de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. Fiecare editie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Roman cei mai valorosi muzicieni ai momentului si mari orchestre, in sustinerea tinerilor talentati artisti romani.

Soprana Cellia Costea locuieste la Atena, unde este considerata vocea feminina numarul 1 a Operei din capitala Greciei. Este una dintre cele mai frumoase, calde si rascolitoare voci feminine romanesti de opera ale ultimelor doua decenii. Tenorul Teodor Ilincai este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati tenori ai generatiei sale, prezent pe scena a prestigioase teatre de opera. Posesor a numeroase premii si distinctii, el participa in cadrul unor importante gale nationale si internationale cu scop caritabil, Admirat pentru entuziasmul si muzicalitatea sa, dirijorul Gabriel Bebeselea este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentati dirijori romani ai ultimelor decenii. Gabriel Bebeselea este Dirijor Principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca, cu numeroase prezente la pupitrul unor orchestre de renume mondial. Orchestra Romana de Tineret este considerata cea mai buna orchestra din tara din ultimii ani, apreciata pentru performanta artistica si pe plan muzical international. Membra din 2011 a European Federation of National Youth Orchestras, este invitata constant in cadrul Festivalului International George Enescu, marcand de-a lungul anilor numeroase premiere in ceea ce priveste prezenta unei orchestre romanesti pe marile scene ale Europei.

Fondurile stranse din sponsorizarile si donatiile atrase la Concertul Regal au insumat de-a lungul timpului peste 1.500.000 de euro si au dezvoltat programul national Tinere Talente. Au fost acordate peste 300 de burse artistilor aflati la inceput de drum, care provin din familii cu venituri modeste, iar cu sprijinul mentorilor si a promovarii sustinute, acestia au reusit performante extraordinare pe plan national si international.

Afis Concert Regal2019-

Parteneri 2019:
Co-producator: TVR
Partener: Kaufland Romania
Sponsori: Groupe Renault, Kultho, B&B Collection, Deutek, Negro 2000, Sofmedica, Enayati Group, Hotel Siqua, Star Storage, Residence Hotels.

Despre programul national Tinere Talente

Multi copii talentati provin din familii ale caror posibilitati financiare nu le permit sa-si urmeze talentul. Astfel, Romania pierde in fiecare an zeci de tineri talentati, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca raspuns la aceasta problema, Fundatia Regala Margareta a Romaniei a creat un program national pentru a sprijini, indruma si promova acesti tineri artisti talentati, care provin din familii modeste si care au nevoie de sprijin financiar pentru a-si atinge adevaratul potential si a-si exprima talentul. Peste 300 de tineri cu varsta intre 14 si 24 de ani care studiaza muzica sau artele vizuale in licee si universitati din Romania au fost ajutati sa-si depaseasca greutatile financiare si sa continue sa-si exprime valoarea artistica.

Despre Fundatia Regala Margareta a Romaniei

Fundatia Regala Margareta a Romaniei (FRMR) a fost infiintata in 1990 de catre Regele Mihai I al Romaniei si Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundatia Regala Margareta a Romaniei sprijina copii, tineri si varstnici prin interventii durabile, bazate pe schimbul de experienta si valori intre generatii. De-a lungul timpului, Fundatia s-a implicat in numeroase proiecte sociale, culturale si de sustinere a educatiei si talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate