Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Schimbare de distribuție: Soprana Olga Bezsmertna va fi Donna Elvira
(Muzică)
Soprana Olga Bezsmertna, solista a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira in spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Camera din Basel, in data de 22 septembrie, la Ateneul Roman. Soprana Miah Persson, anuntata anterior in distributie si-a anulat deplasarea la Bucuresti din cauza unor urgente de familie.
Olga Bezsmertna este considerata una dintre cele mai remarcabile soprane din noua generatie, ca urmare a rolurilor de succes interpretate din 2012 pe scena Operei de Stat din Viena. Printre acestea se numara: Contessa Almaviva (Nunta lui Figaro), Pamina (Flautul fermecat), Fiordiligi (Cosí fan tutte), Marguerite (Faust), Tatiana (Evgheni Oneghin), Margherita (Faust), Rusalka (Rusalka), Liu (Turandot), Marzelline (Fidelio).

Olga Bezsmertna si-a incheiat studiile la Academia de Muzica din Kiev din Ucraina in 2010. A fost printre finalistii Concursului de canto Hans Gabor Belvedere de la Viena din 2010 si 2011. In anul 2008 a fost laureata a Concursului de Canto in Germania, unde a primit si premiul publicului si premiul Puccini.

In 2007 a participat la Festivalul Oper Oder-Spree. In 2006, a primit un premiu la Concursul international de canto Rimsky-Korsakow din Sankt Petersburg. Soprana a  mai primit premiul I la competitia internationala de canto a trustului Bertelsmann iar in anul 2011 a luat parte la proiectul Young Singers al Festivalui de la Salzburg.

Distributia completa:


Orchestra de camera din Basel


GIOVANNI ANTONINI dirijor


LUCA PISARONI Don Giovanni (bas-bariton)

SYLVIA SCWHARTZ Donna Anna (soprana)

OLGA BEZSMERTNA Donna Elvira (soprana)

PATRICK GRAHL Don Ottavio (tenor)

GIULIA SEMENZATO Zerlina (soprana)

ALEX ESPOSITO Leporello (bariton)

DAVID SOAR Comandorul, Masetto (bas-bariton)


image003

Foto credit - © Iryna Buchegger


Despre Festivalul International George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala.

Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/ 

 
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate