Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
10 iulie 2020
Recomandări
Începe cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi
(Muzică)
In perioada 27 septembrie 2019 – 6 octombrie 2019, se va desfasura la Bucuresti, cea de-a III-a editie a Concursului International de DUO Suzana Szörenyi., un eveniment artistic care pune in valoare DUO-ul pianistic si care, anul acesta, comemoreaza 90 de ani de la nasterea reputatului artist si pedagog roman al carui nume il poarta.
Anul acesta au trecut de preselectia juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 inscrisi, provenind din 15 tari: Austria, Canada, Cehia, China, Franta, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina si Romania. Ampla participare internationala confirma interesul pentru acest tip de competitie muzicala, destul de rar intalnita. Editia din acest an a Concursului este organizata pentru trei categorii de tip duo: pian la patru maini, doua piane si categoria Duo Hobby.

Concursul International de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociatia MAJURA CHRIST, ofera interpretilor dedicati acestui gen interpretativ scena ideala de afirmare, atat profesionistilor in domeniu, cat si amatorilor.

Editia 2019 a Concursului International de Duo Suzana Szörenyi continua promovarea muzicii romanesti, prin solicitarea unui repertoriu impus in care se regasesc ”Variatiunile pentru doua piane pe o tema originala, op. 5” de George Enescu si ”Efectus Papilio” de Sebastian Androne-Nakanishi – lucrare premiata la Concursul National de Compozitie MAJURA 2018.

Etapa I a categoriilor de duo ”Pian la patru maini” si ”Doua piane” va avea loc in sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti in zilele de 28 si 29 septembrie, intre orele 14:00 – 19:30. Semifinala competitiei se va derula in zilele de 1 si 2 octombrie la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, in intervalul orar 14:00 – 19:00. Finala Concursului International de Duo Suzana Szörenyi, se va desfasura in 4 si 5 octombrie cu incepere de la ora 16:00.
Etapa unica a sectiunii Duo Hobby – amatori si mixt va avea loc in 3 octombrie in sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, incepand cu ora 17:00

Editia cu numarul trei a concursului marcheaza celebrarea a 90 de ani de la nasterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active si impunatoare personalitati pedagogice ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Iata de ce, la aceasta editie comemorativa, juriile vor fi alcatuite in majoritate din discipoli ai Maestrei, care de-a lungul timpului s-au apropiat cu precadere de formula camerala a duo-ului pianistic si vocal-instrumental.

Concertul laureatilor si festivitatea de premiere vor avea loc duminica, 6 octombrie, ora 19:00 in Sala Auditorium a Muzelui National de Arta al Romaniei.

Intrarea este gratuita pentru cei care doresc sa asiste la oricare dintre etapele si categoriile concursului.

Concursul International de DUO Suzana Szörenyi – editia a III-a 2019 este unul dintre proiectele dezvoltate pana in prezent de Asociatia Majura Christ si reunite pe platforma MAJURA MUSIC PROJECTS, alaturi de MAJURA DUO FESTIVAL, Concursul National de Compozitie MAJURA si MAJURA MASTERCLASS. Mai multe detalii despre activitatile asociatiei pe www.majura.ro


Organizator: Asociatia Majura Christ

Parteneri: Muzeul National de Arta al Romaniei, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti,Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, UCIMR, Senia Music, Floraria Altfel

Sponsor:  GarantiBank

Afis-A2-ConcursSS2019

Parteneri media: CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceasca de cultura, Agentia de Carte, Societatea muzicala, 4 arte, Online Gallery.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate