Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
„Curatorii de minuni și drame” la București A treia ediție a seminarului muzeal internațional „Museums Meet Museums”
(Știință)
In zilele de 11 si 12 octombrie, 15 experti de marca in domeniul muzeelor din 10 tari sosesc la Bucuresti in cadrul unui eveniment cu dezbateri, ateliere de lucru si prezentari sub egida „Museums Meet Museums”. Evenimentul este organizat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN) si a Institutului Cultural Roman si va avea loc la Nod Maker Space, Sala Mater (Splaiul Unirii 160).
In cadrul „Museums Meet Museums 2019”, timp de doua zile, participantii vor interactiona pe o tema inedita cu si despre „Curatorii de minuni si drame”. Vorbitori inspirationali - reprezentand muzee iconice, vizionare sau controversate din Belgia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Franta, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Spania si Romania - vor coordona si sustine nu mai putin de 10 workshop-uri si prezentari in care vor explora, impreuna cu audienta, ultimele abordari curatoriale din lumea muzeala internationala, cele mai spectaculoase si inteligente moduri de atragere a publicului, precum si relatia de colaborare cu mediul creativ, ca partener esential pentru viitorul muzeelor.

La „Museums Meet Museums 2019”, Sophie Walter, directoarea Departamentului de dezvoltare publica si loialitate de la Muzeul Louvre, va coordona atelierul dedicat identificarii modalitatilor in care poate fi personalizata relatia cu vizitatorii muzeelor, in timp ce Peter Gorgels, directorul de produse digitale al celebrului Rijksmuseum, ne va prezenta lectiile invatate dupa implementarea Rijksstudio - nu mai putin celebrul proiect online interactiv, lansat in 2013.

Unul dintre cele mai asteptate workshop-uri ale intalnirii va fi „Sound & Vision - immersive exhibitions at the V&A” unde Victoria Broackes si Geoffrey Marsh, de la Departamentul de Teatru si Spectacole - Victoria and Albert Museum, vin cu istorii despre fascinantele expozitii dedicate lui David Bowie sau fenomenului Pink Floyd, dar si cu exemple, provocari si concluzii din propriile lor experiente curatoriale.

Seria de prezente importante la „Museums Meet Museums 2019” va fi completata cu atelierele sustinute de reprezentatele a doua dintre cele mai in voga muzee de arta contemporana – Michelle Cotton, de la MUDAM Luxembourg si Tonina Cerdà, de la Museu d'Art Contemporani de Barcelona. De asemenea, House of European History din Bruxelles - muzeul Parlamentului European - va participa la eveniment prin directorul sau de creatie, Taja Vovk van Gaal.

Pe langa marile muzee europene, vor fi sosi la Bucuresti si doua muzee de nisa, dar foarte premiate in ultimii trei ani pentru inovatia adusa in zona curatoriala – Childhood War Museum, Sarajevo (singurul muzeu din lume concentrat exclusiv pe experienta copilariei afectate de razboi), prin Jasminko Halilovic si Museum of Broken Relationships, Zagreb (dedicat dramelelor-cliseu din relatiile umane), prin co-fondatorul sau, Olinka Vištica.

Nu in ultimul rand, unul din atelierele „Museums Meet Museums 2019” – „Curatorii de minuni si drame” este dedicat unui apreciat model curatorial autohton, cel al Studioului de Arhitectura Zeppelin, care, prin Constantin Goagea, va prezenta proiectul noului Muzeu Anton Pann din Bucuresti. Prezentarile vor fi intregite cu cea a grupului de cinci muzeografi romani, care vor descrie impreuna experienta de invatare unica pe care au trait-o ca participanti ai uneia dintre prestigioasele tabere muzeale internationale, coordonate de Nina Simon, in California, SUA.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR), organizatorul seminarului international „Museums Meet Museums 2019”, este cea mai mare organizatie profesionala dedicata muzeelor din tara noastra, avand peste 76 de muzee membre. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte culturale dezvoltate de RMNR este Noaptea Muzeelor, eveniment de mare impact la scara nationala, care a atras in ultimii ani sute de mii de vizitatori, fiind unul dintre cele mai de succes programe culturale din Romania.
Informatii despre cei 15 guest-speakeri si despre agenda evenimentului sunt disponibile pe https://museumsmeetmuseums.ro/
„Museums Meet Museums” este un proiect cultural finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si a Institutului Cultural Roman.

MMM_Day1

MMM_Day2

Organizator: Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania
Co-organizator: Nod Maker Space
Parteneri internationali: Network of European Museum Organisation, Institut français de Roumanie, British Council

MMM_Online_afis_online

Parteneri media: AGERPRES, Agentia Rador, Bookhub.ro, Catchy, Calendar Evenimente, Ceasca de Cultura, IQads, i-tour.ro, Libertatea, Modernism, Metropotam, MovieNews, Observator cultural, Bucuresti FM, Radio Romania Cultural, Revista Atelierul, Revista Zeppelin, SMARK, Ziare.com

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate