Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
„Maria, Regina României”, un film cât o pagină de istorie, din 8 noiembrie în cinematografe
(Cinema)
”Maria, Regina Romaniei”, un film bazat pe evenimente reale, deschide portile catre partea nevazuta ori prea putin stiuta a unui moment ce a marcat cu adevarat destinul unei tari ce se voia reintregita. Scenariul, riguros documentat, se sprijina pe informatii din jurnalul Reginei, articole din presa vremii dar si pe declaratii ale politicienilor acelor ani.
Filmul prezinta zbuciumului unei regine ce se identifica cu durerea si nevoile unei tari aflate in razboi, in pericol de a-si pierde integritatea si granitele. Reda un moment istoric crucial, primavara anului 1919 - Conferinta de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar si invidiat, Regina Maria a stiut sa-si foloseasca toate atuurile pentru implinirea unui mare vis: Romania Mare.

In esenta, acest film este povestea unei femei hotarate ce devine eroina unei intregi natii”, declara regizorul Alexis Sweet Cahill.

Pelicula, o productie Abis Studio, alege varianta unei abordari coerente sustinuta de elemente ce aduc farmec si totodata mister povestii dar si sinceritate si adevar istoric.

“Amploarea productiei a fost extraordinara, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund ca pasim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranta din punct de vedere al emotiei ce se transmite atunci cand tu esti cel care relateaza o parte din trecutul Romaniei. Si nu o parte oarecare, ci una atat de mult timp ascunsa si evitata.”,
a mai adaugat regizorul.

Experienta interpretarii rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Printesa Margaret - Contesa de Snowdon, Printesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe Roxana Lupu, actrita din rolul principal, in conturarea unei versiuni emotionante a Reginei Maria.

”Acest rol a reprezentat pentru mine o provocare si o onoare ca mi s-a oferit. Am trait bucurii si incercari deopotriva, pe platou fiind pusa fata in fata cu diverse provocari. Prin rol sau mai bine spus prin experientele Reginei Maria, am invatat despre politica, diplomatie, perseverenta, demnitate si patriotism. A fost mai mult o experienta de viata, dincolo de o experienta artistica, una pentru care sunt extrem de recunoscatoare.”,
declara actrita Roxana Lupu.

Filmarile au avut loc in Romania si Franta. Au fost puse in valoare locatii autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peles, Quai d’Orsay din Paris iar in post-productie au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendôme, asa cum aratau in 1919.

Maria, Regina Romaniei”, realizat dupa ideea lui Brigitte Drodtloff, alaturi de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, are in echipa actori englezi, francezi si romani, o distributie ce se pliaza pe particularitatile personajelor istorice ale momentului: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Printul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Bratianu), Emil Mandanac (Printul Stirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Aceasta poveste sincera despre o insemnata fila din istoria Romaniei, spusa cu empatie, indrazneala si emotie, va ajunge pe marile ecrane din 8 noiembrie 2019.

aasa.jpg

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate