Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 aprilie 2020
Recomandări
Un concert caritabil magistral la Ateneul Român în susținerea burselor Tinere Talente
(Muzică)
Vineri, 25 octombrie 2019, Fundatia Regala Margareta a Romaniei a organizat un nou eveniment caritabil de succes – Concertul Regal la Ateneul Roman, aflat la cea de-a douasprezecea editie. Protagonistii evenimentului, soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincai si Orchestra Romana de Tineret, dirijata de Gabriel Bebeselea, au adus magia pe scena, emotionand publicul cu o interpretare exceptionala a repertoriului de opera italiana.
Evenimentul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru tinerii talentati ai Romaniei, iar contributiile sponsorilor si donatorilor au depasit 170.000 Euro.

Concertul Regal s-a desfasurat la Ateneul Roman in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a reunit membri ai Corpului Diplomatic, personalitati culturale, reprezentanti ai societatii civile, lideri a importante companii din Romania, sponsori si sustinatori ai Fundatiei.

In debutul concertului, discursul Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane, a subliniat rolul sustinerii noii generatii de artisti in formarea viitorului cultural al Romaniei.

„De peste doisprezece ani, Fundatia Regala Margareta a Romaniei ii sustine pe cei mai talentati tineri, din toate zonele tarii - cu burse,  mentorat si promovare, pentru ca ei sa devina mari artisti. Programul Tinere Talente le ofera acestora oportunitatea de a-si dezvolta potentialul creativ si de a-si exprima talentul, ajutandu-i sa invinga obstacolele financiare sau chiar propriile limite. Multi dintre bursierii nostri sunt acum apreciati in lumea intreaga, ne reprezinta si ne fac mandri de performantele lor. (...) Ne bucuram ca avem alaturi de noi o comunitate culturala valoroasa si suntem recunoscatori celor care sustin an de an, cu generozitate, acest program national. Tinerii au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor!”,
a transmis Majestatea Sa.

_ANG5339

Programul muzical a oferit o selectie de arii celebre din opere de Verdi, Puccini, Leoncavallo, Mascagni, Catalani si Giordano. Sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea, Orchestra Romana de Tineret a acompaniat magistral cei doi solisti, ale caror voci de exceptie au entuziasmat sala arhiplina a Ateneului Roman. Evenimentul a inclus o expozitie cu lucrari de arte vizuale ale bursierilor, precum si vizionarea unui scurt film despre evolutia a doi tineri talentati, fosti bursieri ai Fundatiei.

DSC_0262

Organizat anual, incepand din 2008, de catre Fundatia Regala Margareta Romaniei, Concertul Regal Caritabil a avut loc in mod traditional pe 25 octombrie, cu ocazia zilei de nastere a Regelui Mihai I al Romaniei, fondator al Fundatiei alaturi de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. Fiecare editie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Roman cei mai valorosi muzicieni ai momentului si mari orchestre.

Fondurile stranse din sponsorizarile si donatiile atrase la Concertul Regal vor sustine o noua generatie de bursieri, artisti aflati la inceput de drum, care provin din familii cu venituri modeste, prin programul national Tinere Talente 2020.

Parteneri: Kaufland Romania, Fundatia Globalworth

Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, Deutek, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.

25oct2019-33

Parteneri media: TVR, Radio Romania Cultural, Forbes, Forbes Life, Cariere, Cocor Media Channel, BIZ, Historia, Insight TAROM, Zile si nopti, Revista Cultura, Radio Clasic, Capital Cultural, Ceasca de cultura, Nine O’Clock, e-cultura.info.

Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu, Evenbook, Film Experience, Phoenix Media, HR Club.
Co-producatori: TVR 3, Radio Romania Muzical

Despre programul national Tinere Talente

Multi copii talentati provin din familii ale caror posibilitati financiare nu le permit sa-si urmeze talentul. Astfel, Romania pierde in fiecare an zeci de tineri talentati, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca raspuns la aceasta problema, Fundatia Regala Margareta a Romaniei a creat un program national pentru a sprijini si promova acesti tineri artisti talentati, care provin din familii modeste si care au nevoie de sprijin financiar pentru a-si atinge adevaratul potential si a-si exprima talentul. Tineri artisti cu varsta intre 14 si 24 de ani care studiaza muzica sau artele vizuale in licee si universitati din Romania au fost ajutati sa-si depaseasca greutatile financiare si sa continue sa-si exprime valoarea artistica.

Despre Fundatia Regala Margareta a Romaniei

Fundatia Regala Margareta a Romaniei (FRMR) a fost infiintata in 1990 de catre Regele Mihai I al Romaniei si Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundatia Regala Margareta a Romaniei sprijina copii, tineri si varstnici prin interventii durabile, bazate pe schimbul de experienta si valori intre generatii. De-a lungul timpului, Fundatia s-a implicat in numeroase proiecte sociale, culturale si de sustinere a educatiei si talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate