Tematica principala a proiectului este peisajul arhitectural urban specific Sectorului 3. Abordarea acestei tematici se face dintr-o perspectiva mai ampla, integrata in istoria culturala si societala a spatiilor existente acum, mediind astfel nu doar dobandirea de notiuni si dezvoltarea de abilitati creative, ci si integrarea si aplicarea acestora in contextul specific al spatiului urban de care apartin participantii la proiect.
In grupuri de cate 10 elevi si ghidati de istoricii Cornel Micu si Andrei Voinea, copiii afla povesti despre despre strazile si cladirile pe care le vad in fiecare zi, despre istoria acestora, viziteaza Muzeul Holocaustului, Muzeul de Istorie si Cultura a Evreilor din Romania si Casa Anton Pann, invata despre stilul neoromanesc si modernism, despre personalitatile care pana astazi erau doar nume de strazi.
Intorsi la clase, elevii participanti in proiect participa la ateliere creative, indrumati de artisti si scriitori, unde creeaza propriile lor povesti pornind de la cele vizitate.
Rezultatul acestui proiect consta in editarea unei reviste care va cuprinde povestile copiilor, in text si imagine si vernisarea unei expozitii cu lucrarile elevilor.
Proiectul ”Povesti urbane in Sectorul 3” se concentreaza pe patrimoniul arhitectural si peisagistic ca oglinda a istoriei (reinterpretata prin scriere creativa si lucrari de arta vizuala) si tematica de lucru pentru desfasurarea activitatilor educational-creative. Acesta vine ca raspuns la necesitatea de a introduce in sistemul educational romanesc peisajul urban construit si natural, care nu este aprofundat suficient iar elevii nu ies de din clase pentru a avea un contact real cu arhitectura si natura ca modele artistice vii.
”Povesti urbane in Sectorul 3” este produs de Asociatia Montage si finantat de Primaria Sector 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.
Asociatia Montage - https://galeriemontage.com/
Facebook: https://www.facebook.com/galeriamontage/
Instagram: @montage_gallery_romania
.
|