Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 noiembrie 2019
1497 • S-a terminat zidirea Bisericii "Inaltarea Domnului" de la Manastirea Neamt
1832 • A fost pus in circulatie primul vagon de tramvai din America, la New York
1878 • Dobrogea redevine parte a României dupa Razboiul de Independenta
1922 • În Marea Britanie incepe sa emita British Broadcasting Corporation (BBC)
Recomandări
Premieră ABSOLUTĂ: doi muzicieni români cântă împreună cu o entitate de inteligență artificială (IA)
(Muzică)
Premiera ABSOLUTA pe scenele din Romania. Se pregateste primul concert in care, alaturi de muzicieni consacrati, va performa o entitate de inteligenta artificiala (IA).
Aceasta are un rol bine definit in trupa, mai exact va fi tobarul. In ultima zi a celei de a XI-a editii a Festivalului Timisoara Jazz (eveniment care are loc intre 10 - 12 noiembrie, la Timisoara) Petre Ionutescu & Daniel Dorobantu vor improviza, in zona de fuziune dintre muzica acustica, cea electronica si cea produsa de inteligenta artificiala, intalnind publicul in teritoriile nedescoperite dintre creativitatea umana si perfectiunea tehnologica.

Prin explorarea relatiilor complexe si fascinante dintre om si masina, cultura si tehnologie, concertul invita la sarbatorirea spiritului uman, a creativitatii si a ingeniozitatii care isi gaseste expresia in arte, precum si in stiinta si tehnologie.

Astfel, pe scena Clubului Escape Underground Hub (Timisoara, str. Gheorghe Lazar nr. 26), marti, 12 noiembrie, de la ora 20.00, se vor afla Daniel Dorobantu (electronice) si Petre Ionutescu (trompeta), alaturi de entitatea de inteligenta artificiala (IA), noul lor tobar. Acesta va participa activ la performance-ul muzical, comportandu-se ca orice entitate de inteligenta artificiala: are propriile idei, improvizeaza si asculta de comenzile date.

Petre Ionutescu & Daniel Dorobantu LIVE 02 - foto Georgiana Feidi

”Cultura modeleaza tehnologia, iar tehnologia modeleaza cultura. Creativitatea, capacitatea de a da nastere unor forme noi si neasteptate de exprimare, de a depasi repetarea si modificarea a ceea ce exista deja, este adesea vazuta ca o frontiera finala posibila numai pentru mintea umana.
Implicatiile si impacturile sociale ale inteligentei artificiale au devenit convingatoare subiecte de interes pentru public, cercetatorii din mediul academic si industrie. Importanta unei conversatii globale despre impactul social si etica IA a aparut in rapoartele din industrie si guvern, precum si in dezbaterile academice, si incepe sa primeasca o atentie sustinuta. Este necesara o mai buna explorare si intelegere a efectelor si a fortelor viitoare care vor rezulta din evolutia si din prezenta crescanda a inteligentei artificiale in lume.
Muzica de-a lungul secolelor a fost intotdeauna un precursor si un adoptator timpuriu al noilor tehnologii, a fost intotdeauna un apropiat al matematicii si stiintelor naturii.
Noile instrumente i-au inspirat si i-au provocat pe compozitori sa creeze in directii noi, sa regandeasca muzica in moduri contemporane si vizionare, conducand inovatia dincolo de taramul lor artistic. Dar muzica si-a pastrat intotdeauna radacinile puternice in istorie si traditie si a oferit un sanctuar si refugiu pentru nevoile emotionale si spirituale ale oamenilor.

Este necesar un progres in intelegerea si consolidarea sinergiilor si potentialelor colaborarilor tehnologice si artistice ca sursa de descoperire si inovare”,
declara Daniel Dorobantu.

Petre Ionutescu & Daniel Dorobantu LIVE 01 - foto Georgiana Feidi

***
Fotografii: Georgiana Feidi, Anita Ramona

***
Va invitam cu drag la concert. Accesul presei va fi liber, pe baza legitimatiilor.

Petre Ionutescu & Daniel Dorobantu LIVE 03 - foto Georgiana Feidi

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate