Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Tradiții reinventate – soluții neașteptate de dezvoltare durabilă
(Istorie)
Travling: Traditii Creative este o incercare de video-documentare a modalitatilor prin care patrimoniul cultural si natural contribuie la dezvoltarea comunitatilor, din punct de vedere economic, turistic, social, cultural si identitar. Reteaua Romania Traditiilor Creative continua punerea in context a regandirii traditiilor cu proiectul „Travling: Traditii Creative”, care investigheaza puterea recuperarii, actualizarii si valorificarii traditiilor, dar si calitatea acestora de a reprezenta resurse creative pentru activitati economice sustenabile, profitabile si generatoare de locuri de munca.
Protagonistii materialelor video sunt: Fundatia Pro Patrimonio, Kraftmade, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si Scoala de la Piscu - membri ai comunitatii Romania Traditiilor Creative, o retea care a luat nastere in 2017 din necesitatea de a aduce la un loc arta, mestesugurile si industriile creative, alaturi de antreprenori, reprezentanti ai patrimoniului cultural, institutii si organizatii care se ingrijesc de pastrarea traditiei si reinventarea ei pentru a o face relevanta in zilele noastre.

Primul film din aceasta serie poate fi vizionat aici:



Acesta porneste de la colectia de obiecte de design Honest Goods, inspirata de Vila Golescu, un demers de anduranta, in care salvarea si reactivarea patrimoniului cultural merg mana in mana cu educatia si construirea puntilor de legatura intre comunitati. Proiectul este initiat de Fundatia Pro Patrimonio, o asociatie nascuta din ingrijorarea fata de starea actuala a patrimoniului cultural si natural romanesc.

Foto Tradi?ii Creative

Conceptul „Travling”, specific industriei cinematografice, se refera la acel cadru de film in care camera de filmat se misca in sincron cu subiectul filmarii. Protagonistii care, prin activitatea lor, contribuie la promovarea conceptului de „traditii creative” se afla intr-o permanenta evolutie si prezentarea acestei evolutii poate duce la demontarea si explicarea acestei idei generoase.

Exemplele de buna practica prezentate in filme pot deveni modele inspirationale pentru alte proiecte care isi propun sa valorifice creativ diferite elementele de cultura traditionala. Rolul educativ al mini-documentarelor este dublat de nevoia de a defini conceptul de traditii creative, un domeniu inca insuficient explorat, care poate contribui la definirea si consolidarea brand-ului de tara al Romaniei.

Visual Tradi?ii Creative

Intreaga serie de filme este disponibila pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/traditiicreative/ si in pagina de Facebook a retelei: https://www.facebook.com/TraditiiCreative/

Proiectul Travling: Traditii Creative este initiat de DC Communication si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate