Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 octombrie 2021
1874 • Se naste Constantin I. Parhon, medic român
1906 • Se naste Dimitrie Ioan Mageron, matematician român
1931 • Se naste Ilarion Ciobanu, actor român
Recomandări
Hope and Homes for Children și Kaufland România anunță continuarea parteneriatului strategic prin care compania susține programul de închidere a instituțiilor de tip vechi (orfelinate) desfășurat de Fundație în județul Iași
(Viață)
Kaufland Romania este prima companie care raspunde apelului lansat de maestrul Rebengiuc si se alatura eforturilor Fundatiei Hope and Homes for Children de a inchide toate institutiile de tip vechi printr-o  finantare de peste 400.000 euro care acopera constructia a doua case de tip familial in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iasi.
Pentru ca „nu timpul le rezolva pe toate, doar oamenii pot face asta.

Hope and Homes for Children si Kaufland Romania anunta continuarea parteneriatului strategic prin care compania sustine programul de inchidere a institutiilor de tip vechi (orfelinate) desfasurat de Fundatie in judetul Iasi. Parteneriatul se va desfasura in perioada 2020-2022 si are o valoare de 440.000 euro, fonduri care acopera constructia a doua case de tip familial in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iasi.

In Centrul de Plasament „Ion Holban” traiesc in prezent 65 de copii si tineri, unii dintre acestia cu nevoi speciale. Datorita finantarii Kaufland Romania, vor fi construite doua case de tip familial in Iasi pentru 24 dintre acestia.

Kaufland Romania se alatura eforturilor Hope and Homes for Children si preia mesajul maestrului Rebengiuc, acela de a aduce schimbarea in viata copiilor insitutionalizati. Donatia de peste 400.000 de euro va merge catre  construirea a doua case de tip familial necesare inchiderii Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iasi, in parteneriat cu Fundatia Hope and Homes for Children.

La nivel de tara, peste 5.500 de copii sunt in continuare institutionalizati in 181 de centre de plasament. Copiii ajung in aceste centre in urma abandonului la nastere, din cauza saraciei, pentru ca au fost scosi din medii abuzive, pentru ca au fost trimisi la scoli speciale si, astfel, au fost plasati in centre pe durata studiilor sau pentru ca au nevoi speciale severe pe care parintii nu au posibilitatea de a le gestiona.

Hope and Homes for Children a inceput procesul de inchidere a orfelinatelor din judetul Iasi in anul 2014, in baza parteneriatului incheiat cu DGASPC Iasi. La momentul respectiv, Centrul de Plasament „Ion Holban” era cel mai mare centru de plasament din tara. De cand si-a inceput activitatea in judetul Iasi, Fundatia, in parteneriat cu DGASPC Iasi, a inchis Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfantul Spiridon” din Targu Frumos (2019) si centrul de plasament „Veniamin Costache” (in anul 2018).
Iasi este judetul in care exista, in prezent, cele mai multe institutii de tip vechi si cei mai multi copii in sistemul de protectie din Romania. In 1997, la nivelul judetului existau 35 de centre de plasament in care erau institutionalizati peste 5.000 de copii. In 2017, numarul copiilor din institutii si din apartamente de tip familial ajunsese la 950, in timp ce 1.450 de copii se aflau in asistenta maternala. Odata cu inchiderea Centrelor de Plasament „Veniamin Costache” si Centrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfantul Spiridon” din Targu Frumos, in judet au mai ramas 9 orfelinate in care mai sunt peste 450 de copii.

Fundatia Hope and Homes for Children se afla in proces avansat de inchidere a centrului de plasament „Ion Holban” din Iasi, propunandu-si inchiderea acestuia pana la finalul anului 2022.
Fondurile oferite de Kaufland Romania, vor fi directionate catre dezvoltarea a doua dintre casele necesare inchiderii Centrului de Plasament „Ion Holban” si mutarea a 24 de copii si tineri in noile lor case pana la finalul anului 2022.

In casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si, acolo unde este posibil, pregatire in vederea integrarii socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii traiesc intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial.

„O casa este mai mult decat cei patru pereti si un acoperis; o casa gazduieste sperantele, visurile, momentele bune, dar si momentele de incercare ale celor care o locuiesc. Toate elementele care transforma o casa in acasa. Noi, la Kaufland Romania, credem in misiunea Hope and Homes for Children de a oferi tuturor copiilor din orfelinate un acasa si continuam parteneriatul strategic inceput in urma cu 3 ani, avand credinta ca implicarea face diferenta.”
Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland Romania

Hope and Homes for Children are ca obiectiv inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania si eliminarea institutionalizarii ca forma de protectie a copilului. Pana la aceasta data, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro in reforma sistemului de protectie a copilului, inchizand institutii de tip vechi, reintegrand copiii in familia naturala sau extinsa, plasandu-i in grija asistentilor maternali profesionisti sau mutandu-i in case de tip familial. Un alt program important, complementar, programului de dezinstitutionalizare este prevenirea separarii copilului de familie prin care se opreste intrarea altor copii in sistemul de protectie si orfelinate.

„Ne bucuram de fiecare data cand mesajul nostru ajunge la inimile unor oameni generosi care hotarasc sa ni se alature si sa sprijine munca noastra de a inchide orfelinatele din Romania. Pentru ca, asa cum spune si mesajul transmis de maestrul Rebengiuc, timpul, singur, nu poate schimba nimic. Sta in puterea oamenilor sa actioneze si sa faca schimbarea de care este nevoie pentru ca lucrurile sa se schimbe in bine. Multumim, Kaufland Romania, deoarece, prin contributia oferita, mai multi copii vor avea sansa sa schimbe traiul intr-o institutie impersonala si fara suflet, unde sunt lipsiti de grija si atentia pe care le merita, cu viata intr-o casa de tip familial. Acolo, se vor simti inconjurati de dragoste si vor trai intr-un mediu cat mai apropiata de cel dintr-o familie. De 21 de ani, munca noastra a schimbat in bine vietile a peste 61.000 de copii - si acesta nu este putin lucru. Ne dorim ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra si pentru aceasta le suntem recunoscatori partenerilor nostri care ne ofera increderea lor, dar si resursele prin care sa transformam acest vis in realitate.”
–  Stefan Darabus, director regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children

HHC Parteneriat Kaufland KV

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 33.000 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta,  peste 2.000 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar peste 1.000 in regim de urgenta. 9.176 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 magazine in 8 tari si o retea de 126 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenta”, sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate