Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Hope and Homes for Children și MaxBet anunță un parteneriat strategic
(Viață)
Hope and Homes for Children si MaxBet anunta inceperea unui parteneriat strategic prin care compania sustine programul de inchidere a institutiilor de tip vechi (orfelinate) desfasurat de Fundatie in judetul Iasi. Parteneriatul se va desfasura in perioada 2020-2021 si are o valoare de 220000 euro, fonduri cu ajutorul carora se va  construi o casa de tip familial in cadrul procesului de inchidere a Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iasi.
Fundatia Hope and Homes for Children se afla in proces avansat de inchidere a centrului de plasament „Ion Holban” din Iasi, propunandu-si inchiderea acestuia pana la finalul anului 2022. In prezent, in Centrul de Plasament „Ion Holban” traiesc 65 de copii si tineri, unii dintre acestia cu nevoi speciale. Datorita finantarii MaxBet, va fi construita o casa de tip familial in Iasi in care se vor muta 12 dintre copiii care mai sunt acum in centru.

MaxBet se alatura astfel eforturilor Hope and Homes for Children de a inchide toate orfelinatele din Romania pana in 2027. In prezent, peste 5.500 de copii sunt in continuare institutionalizati in 181 de centre de plasament din Romania. Copiii ajung in aceste centre in urma abandonului la nastere, din cauza saraciei, pentru ca au fost scosi din medii abuzive, pentru ca au fost trimisi la scoli speciale si, astfel, au fost plasati in centre pe durata studiilor sau pentru ca au nevoi speciale severe pe care parintii nu au posibilitatea de a le gestiona.

Hope and Homes for Children a inceput procesul de inchidere a orfelinatelor din judetul Iasi in anul 2014, in baza parteneriatului incheiat cu DGASPC Iasi. La momentul respectiv, Centrul de Plasament „Ion Holban” era cel mai mare centru de plasament din tara. De cand si-a inceput activitatea in judetul Iasi, Fundatia, in parteneriat cu DGASPC Iasi, a inchis Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfantul Spiridon” din Targu Frumos (2019) si centrul de plasament „Veniamin Costache” (in anul 2018).

Iasi este judetul in care exista, in prezent, cele mai multe institutii de tip vechi si cei mai multi copii in sistemul de protectie din Romania. In 1997, la nivelul judetului existau 35 de centre de plasament in care erau institutionalizati peste 5.000 de copii. In 2017, numarul copiilor din institutii si din apartamente de tip familial ajunsese la 950, in timp ce 1.450 de copii se aflau in asistenta maternala. Odata cu inchiderea Centrelor de Plasament „Veniamin Costache” si Centrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfantul Spiridon” din Targu Frumos, in judet au mai ramas 9 orfelinate in care mai sunt peste 450 de copii.
In casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care traiesc intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial, care primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si, acolo unde este posibil, pregatire in vederea integrarii socio-profesionale.

„Credem cu tarie in proiectele indrazneste, proiectele care schimba Romania in bine, care aduc o schimbare reala in societate si impun noi standarde. Suntem mandri ca putem sa sustinem Hope and Homes for Children si sa ajutam un segment vulnerabil, sa le oferim acestor copii o sansa reala la o viata normala. E un pas natural pentru noi. De 15 ani, Maxbet investeste constant in sistemul sanitar romanesc, investeste in educatie si in multe alte proiecte sociale si culturale de pe urma carora au de castigat toti romanii. Investim in binele semenilor. Aceste investitii CSR fac parte din valorile pe care le respectam. Iar an de an, sumele pe care le donam sunt in continua crestere pentru ca vedem toate schimbarile in bine pe care aceste proiecte le aduc”
- Ioana Bazavan, Director Operational MaxBet Romania.

HHC 1

Hope and Homes for Children are ca obiectiv inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania si eliminarea institutionalizarii ca forma de protectie a copilului.

„Depinde de fiecare dintre noi sa schimbam in bine lumea in care traim, iar implicarea MaxBet in programul de inchidere a orfelinatelor din judetul Iasi este tocmai un astfel de gest: un ajutor concret, care le va oferi unor copii viata si sansa pe care le merita. Echipa MaxBet a inteles ca nu timpul le rezolva pe toate, ci oamenii, si suntem onorati ca se alatura eforturilor noastre de a inchide toate orfelinatele din Romania pana in 2027”.
Robert Ion, Director de fundraising, Hope and Homes for Children

HHC 2


Despre MaxBet

Max Bet SRL  este o companie romaneasca licentiata ca si operator de jocuri de noroc de tip slot machine, infiintata in anul 2002, care detine pozitia de top in acest domeniu de activitate economica din anul 2012 si pana in prezent. Firma contribuie la bugetul de stat cu peste 24 de milioane de euro anual si are peste 1.350 de salariati.
Prin politica sa de responsabilitate sociala, MaxBet sustine excelenta si inovatia in medicina romaneasca, implicandu-se activ in numeroase proiecte care vizeaza imbunatatirea conditiilor din sistemul medical romanesc. Cel mai recent proiect derulat de Maxbet – in valoare de 1 milion de euro - a vizat constructia primului heliport medical in terasa din Capitala la Spitalul Universitar Bucuresti. Constructia propriu-zisa a heliportului a inceput in aprilie 2019, iar pe 3 Decembrie 2019 heliportul a devenit operational. In prima luna de functionare, 16 pacienti au fost transferati pe cale aeriana cu ajutorul elicopterelor SMURD.
Mai multe detalii despre proiectele CSR derulate de Maxbet puteti gasi pe platforma digitala www.maxbetgroup.ro/csr

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 33.000 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta,  peste 2.000 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar peste 1.000 in regim de urgenta. 9.176 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate