Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Prin continuarea parteneriatului strategic dintre PEPCO România și Hope and Homes for Children, 270 copii vor primi în 2020 sprijin pentru prevenirea abandonului școlar
(Viață)
Hope and Homes for Children si PEPCO Romania anunta continuarea parteneriatului strategic prin care compania sustine programul de prevenire a separarii copilului de familie desfasurat de Fundatie in judetele Bacau, Bihor, Bistrita, Botosani, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Sibiu, Suceava si in municipiul Bucuresti. In iunie 2019, Hope and Homes for Children si PEPCO Romania au incheiat un parteneriat prin care compania sustine proiectele desfasurate de Fundatie in domeniul prevenirii separarii copilului de familie, adaugand acestui proiect si o componenta educativa de care beneficiaza copiii si tinerii din programul de prevenire.
Rezultatele inregistrate in primul an de parteneriat au dus la continuarea acestuia si in 2020.

Prin parteneriatul strategic cu PEPCO Romania, Fundatia a oferit in 2019 sprijin unui numar de 110 copii. Acestia au fost ajutati sa aiba acces la scolile pe care le frecventeaza, prin plata cheltuielilor de transport, a celor legate de cazare si taxe de scolarizare acolo unde a fost cazul, dar si prin achizitia de rechizite, computere, manuale si alte materiale necesare studiului, precum si imbracaminte, incaltaminte si produse de igiena personala.

In cursul anului 2020, 270 de copii vulnerabili vor beneficia de sprijinul Fundatiei datorita finantarii PEPCO Romania. 150 de copii vor primi consiliere educationala, iar familiile lor vor beneficia de sprijin pentru a le putea asigura acestora un mediu optim desfasurarii activitatilor educationale -imbunatatirea conditiilor de trai, ajutor constand in obiecte de imbracaminte, incaltaminte, carti, rechizite, manuale, plata transportului.

Sprijinul acordat in 2020 va include participarea a 90 de copii alaturi de parintii lor la tabere menite sa le imbunatateasca comunicarea, abilitatile relationale care sa ii ajute sa construiasca impreuna viitorul copiilor. Alti 30 de copii vor participa la tabere de dezvoltare personala.

„Toti copiii au dreptul la educatie, iar PEPCO Romania a inteles ca pentru copiii proveniti din familii sarace, acest drept este uneori doar un vis. Le multumim partenerilor nostri ca sunt alaturi de noi si in 2020 si ca se implica activ in a schimba in bine viata copiilor din programele Hope and Homes for Children.”
- Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children

Prevenire_70_foto Diana Sandor
Prevenire foto Diana Sandor

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 33.000 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta,  peste 2.000 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar peste 1.000 in regim de urgenta. 9.176 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro

Despre PEPCO Romania

PEPCO este un lant european de retail care ofera clientilor sai acces usor si rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si imbraca familia si pentru a-si ingriji sau decora casele, la preturi mici. PEPCO opereaza peste 1600 de magazine in Cehia, Croatia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Romania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Bulgaria. Brand-ul a fost lansat in 2004 in Polonia si de atunci a captat interesul unui numar tot mai mare de clienti, extinzandu-si ulterior operatiunile in Europa Centrala si de Est.
Magazinele PEPCO sunt destinate vanzarii de imbracaminte pentru copii, femei si barbati, lenjerie de corp, accesorii, jucarii, decoratiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de imbracaminte (inclusiv pantofi si lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. In prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de imbracaminte pentru copii din Europa Centrala si de Est, avand o gama completa pentru varste intre 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clientilor o paleta cat mai larga de optiuni, la cele mai mici preturi.
In domeniul responsabilitatii sociale, PEPCO se concentreaza pe sprijinirea copiilor, implicandu-se in principal in activitati care vizeaza imbunatatirea calitatii timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi vazut in actiune in fiecare tara in care PEPCO este prezent.
Mai multe informatii despre oferte, brand, recrutare sau potentiale colaborari cu proprietarii de spatii comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate