Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 noiembrie 2023
1520 • Exploratorul portughez Ferdinand Magellan a trecut prin strâmtoarea de la sudul Americii de Sud, care-i poarta numele
1820 • Se naste Friedrich Engels, filosof si teoretician al socialismului stiintific (d. 1895)
1874 • Se naste Jean Bart (Eugeniu P. Botez), scriitor român (d. 1933)
1877 • Caderea Plevnei
1881 • Se naste Stefan Zweig, poet, scriitor austriac (d. 1942)
1912 • Se naste Colea Rautu, actor român de teatru si film (d. 2008)
Recomandări
Presa internațională despre Malmkrog, noul film al regizorului Cristi Puiu: „o capodoperă plină de intesitate”
(Cinema)
Filmul Malmkrog a avut premiera mondiala vineri dimineata la prestigiosul Festival International de Film de la Berlin, unde a deschis sectiunea Encounters, in prezenta regizorului, intr-o proiectie cu sala plina si minute de aplauze la final. „O drama de epoca cerebrala care iti ramane in minte”, noteaza criticul de film Peter Bradshaw in celebrul cotidian britanic The Guardian.
Un film de o seriozitate aproape intimidanta. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele  lungi si dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasa: imaginea semnata de Tudor Panduru, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte, este picturala si grandioasa”, puncteaza si Screen Daily.com despre Malmkrog.

O capodopera plina de intensitate”, scrie de asemenea site-ul culturedvultures.com, „filmul infatiseaza contradictiile din societatea occidentala”.

Captive ideilor retrograde si propriului dogmatism glacial, personajele din Malmkrog par niste fantome, incapabile de a interactiona cu lumea exterioara. Cristi Puiu lasa sa transpara intr-un mod de-a dreptul magnific atitudinea care-i face sa semene cu personajele din Farmecul discret al burgheziei de Buñuel.”, scrie si site-ul francez lepolyester.com. 

Urmatoarele proiectii ale filmului Malmkrog la Berlinala vor avea loc pe 22, 23 si 29 februarie.

MALMKROG_STILL_(3)_credit foto Mandragora
MALMKROG STILL credit foto Mandragora

In cadrul sectiunii Encounters, Malmkrog intra in competitie cu alte 14 filme din intreaga lume. Este pana in prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epoca, cu un scenariu adaptat dupa „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi  din satul Malancrav (Sibiu). „O interogare asupra cinematografiei si memoriei” – asa cum declara regizorul Cristi Puiu –, Malmkrog este construit in jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc in limba franceza, doar cateva replici fiind in germana, rusa si maghiara. Decorul si costumele redau atmosfera inceputului de secol XX din Transilvania. 

Regizorul Cristi Puiu la Berlinala_credit foto Festivalul de Film de la Berlin
Regizorul Cristi Puiu la Berlinala credit foto Festivalul de Film de la Berlin

Din distributie fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot si István Téglás.

Malmkrog este o coproductie Romania, Serbia, Elvetia, Suedia, Bosnia si Macedonia de Nord.Cristi Puiu a regizat Marfa si banii (2001), Moartea Domnului Lazarescu (2005), film castigator al Premiului Un Certain Regard la Festivalul International de la Cannes, Aurora (2010), Sieranevada (2016), propunerea Romaniei la Premiile Oscar. Este considerat deschizatorul de drum al Noului Val in cinematografia romaneasca. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor de catre ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, in anul 2011 si decorat cu Ordinul de Merit in Grad de Cavaler de statul roman in 2006.

Filmul Malmkrog beneficiaza de sustinerea Centrului National al Cinematografiei, a Institutului Cultural Roman si al Televiziunii Romane.

Afi?ul filmului MALMKROG
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate