Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Eugen Jebeleanu, nominalizat la gala premiilor UNITER 2020 pentru „cea mai bună regie” a spectacolului „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”
(Cinema)
Eugen Jebeleanu, regizorul spectacolului „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” produs de Primaria Capitalei, prin ARCUB in parteneriat cu Compagnie des Ogres din Franta, a fost nominalizat de catre juriul UNITER la premiul pentru „Cea mai buna regie”.
Eugen Jebeleanu este nominalizat la premiul UNITER pentru „Cea mai buna regie” alaturi de Alexandru Mazgareanu, regizorul spectacolului „Steaua fara nume”, pus in scena la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, si alaturi de Botond Nagy, care semneaza regia spectacolului „Nora”, din cadrul stagiunii Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Pentru cea de-a 28-a editie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizari a fost alcatuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zarnescu, Calin Ciobotari.

Coproductia internationala „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” este un spectacol-manifest ce „chestioneaza tineretul european de azi, pornind de la povesti intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii,” declara regizorul Eugen Jebeleanu. Adaptat dupa un text scris de tanarul dramaturg francez Yann Verbugh, cu o scenografie de Velica Panduru, spectacolul „Itinerarii. Intr-o zi lumea se va schimba” a avut un traseu spectaculos inca din momentul lansarii.

Inclus in programul Sezonului Romania-Franta 2019, a avut premiera franceza in data de 23 mai, in cadrul Festivalului AMBIVALENCE(S), pe scena Centrului Dramatic National – La Comédie de Valence. In Romania, spectacolul a fost prezentat in premiera pe 28 iunie 2019, la Sala Mare ARCUB. Declarat spectacolul anului 2019 de cei mai multi critici de teatru din Romania, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” a fost inclus anul trecut in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru, editia 29.

photo_Itinerarii_1

In luna martie 2020, spectacolul „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” se joaca pe scena Gallia Théatre de Saintes (13 martie) si la Théatre Cinéma de Choisy-le-Roi din Franta (17 martie). Dupa turneul din Franta, spectacolul va reveni la Bucuresti pentru noi reprezentatii ce vor fi anuntate in curand pe arcub.ro.                                  

DESPRE GALA PREMIILOR UNITER

Gala Premiilor UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din Romania – UNITER, initiat si coordonat de Ion Caramitru. Gala se desfasoara anual, incepand din 1991, acordand distinctiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic incheiat. Decernarea premiilor se face dupa principiul nominalizarilor stabilite de un juriu de selectie. Dintre aceste nominalizari, un alt juriu decide, in seara Galei, prin vot secret, castigatorul fiecarui premiu.

ITINERARII. INTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA

Textul si adaptarea: Yann Verburgh
Regia: Eugen Jebeleanu
Cu: Ioana Bugarin, Nicholas Catianis, Clémence Laboureau, Radouan Le?ahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier,  Alex Calin
Scenograf: Velica Panduru
Sound creation: Rémi Billardon
Light design: Marine Le Vey & Alexandru Macrinici
Video design: Ioana Bodale & Vlad Lazarescu
Asistent regie: Ugo Léonard
Asistenti scenografie: Ana Ienascu & Nina Tanné
Supratitrare live: Zamfira Nastasache (dupa un soft realizat de Panthea)
Foto credit: Adi Bulboaca

Durata spectacolului: 150 min.

Spectacol recomandat persoanelor cu varsta de peste 18 ani.

Spectacol in limbile romana, engleza, franceza, germana, berbera. Supratitrarea existenta face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurand intelegerea de catre public a tuturor momentelor.

Spectacolul este realizat in coproductie cu Maison de la Culture d’Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théatre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théatre, La Comédie de Béthune si Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului National de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM si al Fondului de donatii POROSUS.

Photo_Itinerarii_2


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Itinerarii_2020

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate