Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Ateneul Național din Iași va primi „Medalia Regală pentru Loialitate”
(Istorie)
Printr-o scrisoare trimisa de la Palatul Elisabeta in data de 26 februarie 2020, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului National din Iasi, a primit din partea Casei Regale a Romaniei deosebita veste ca institutia pe care o reprezinta va primi „Medalia Regala pentru Loialitate.”, in cadrul unei ceremonii de decorare care va avea loc la Castelul Peles, in data de 11 martie 2020.
Conform Decretului Regal privind Regulamentul Medaliei Regale pentru Loialitate, publicat pe site-ul Casei Regale a Romaniei, „Medalia se acorda membrilor merituosi ai Casei Majestatii Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai acesteia, din toata tara si din strainatate. Medalia poate fi oferita, de asemenea, unor personalitati din Romania si din lume.

Decoratia este semnul pretuirii Majestatii Sale fata de romanii sau strainii care au dovedit loialitate si incredere in destinul Familiei Regale din Romania, facand eforturi si, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefacatoare ale Coroanei in tara noastra.

foto1

Medalia va fi acordata unui numar de maximum 250 de personalitati in viata, aflate in Romania sau in strainatate. Alesii pentru decernarea acestei insemnate distinctii vor fi personalitati care au facut sau fac parte din Casa Majestatii Sale, din societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomatiei, precum si din organizatii nationale sau internationale.”
Privind acest moment de inalta tinuta si de importanta istorica pentru institutia ieseana, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului National din Iasi, sustine urmatoarele:

„Asteptam cu emotie momentul special la care vom lua parte miercuri, 11 martie, atat eu, cat si echipa pe care o coordonez. Ne onoreaza aceasta distinctie pe care urmeaza sa o primim, cu atat mai mult cu cat stim ca aceasta Medalie Regala pentru Loialitate este continuatoarea traditiei Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate.”

foto2

Lista completa a tuturor celor care au primit aceasta medalie este publica si poate fi vizualizata accesand site-ul Casei Regale a Romaniei, respectiv: https://familiaregala.ro/ordine-si-decoratii/medalia-regala-pentru-loialitate.    
   
foto3

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate