Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
Malmkrog, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu câștigător la Berlinală își începe parcursul pentru public cu premiera extraordinară în Franța
(Cinema)
Drama de epoca pentru care Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor in cadrul Sectiunii Encounters a prestigiosului Festival International de Film de la Berlin (20 februarie – 1 martie) va avea premiera extraordinara pe marile ecrane franceze pe 2 iulie, urmand ca filmul sa fie adus publicului roman in cadrul TIFF. Festivalul International de Film Transilvania la inceputul lunii august.
„O capodopera plina de intensitate” asa cum il descriu criticii internationali, Malmkrog, cel mai recent film semnat de regizorul Cristi Puiu, va avea premiera extraordinara in Franta pe 2 iulie, distributia internationala fiind asigurata de Shellac films.

Malmkrog este pana in prezent cel mai provocator proiect al cineastului roman: o ecranizare de epoca, cu un scenariu semnat de Cristi Puiu care reprezinta o adaptare dupa „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Malancrav (Sibiu). Filmul este construit in jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc in limba franceza – doar cateva replici sunt in germana, rusa si maghiara. Decorul si costumele redau atmosfera inceputului de secol XX din Transilvania. Din distributia filmului fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot si István Téglás.

Traim in prezent zorii unor ideologii noi si o viziune discutabila despre lume. Textul lui Soloviov este mai mult decat actual. Vorbim despre lumea de azi, din 2020, dar mi-e teama ca este vorba si despre lumea din 2300”, afirma regizorul Cristi Puiu intr-un interviu acordat dupa premiera mondiala a filmului Malmkrog de la Festivalul International de Film de la Berlin, cand presa straina a punctat relevanta filmului pentru scrutarea realitatii in care traim.

MALMKROG_STILL_Credit foto Mandragora
MALMKROG STILL Credit foto Mandragora

Dupa premiera franceza, Malmkrog isi continua parcursul pentru public si va fi prezentat in avanpremiera romaneasca in cadrul TIFF – Festivalului International de Film Transilvania la Cluj, la inceputul lunii august.

Malmkrog a deschis in aceasta iarna Sectiunea Encounters a prestigiosului Festival International de Film de la Berlin, unde a intrat in competitie cu alte 14 filme din intreaga, regizorul Cristi Puiu fiind recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor in cadrul acestei sectiuni.

Malmkrog este o coproductie Romania, Serbia, Elvetia, Suedia, Bosnia si Macedonia de Nord.

MALMKROG a film by Cristi Puiu - Trailer from Shellac films on Vimeo.



Cristi Puiu a regizat Marfa si banii (2001), Moartea Domnului Lazarescu (2005), film castigator al Premiului Un Certain Regard la Festivalul International de la Cannes, Aurora (2010), Sieranevada (2016), propunerea Romaniei la Premiile Oscar. Este considerat deschizatorul de drum al Noului Val in cinematografia romaneasca. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor de catre ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, in anul 2011 si decorat cu Ordinul de Merit in Grad de Cavaler de statul roman in 2006.

Filmul Malmkrog beneficiaza de sustinerea Centrului National al Cinematografiei, a Institutului Cultural Roman si al Televiziunii Romane.

Afi?ul filmului MALMKROG


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate