Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2021
Recomandări
De astăzi, puteți cumpăra bilete și abonamente la concertele online ale Concursului Enescu 2020
(Muzică)
Incepand cu data de 14 iulie 2020, iubitorii muzicii pot cumpara bilete si abonamente la 28 de concerte si recitaluri transmise online in cadrul Concursului International George Enescu, care se va desfasura intre 29 august si 20 septembrie 2020. Este pentru prima oara in istoria Festivalului si a Concursului International George Enescu cand organizatorii pun in vanzare bilete si abonamente pentru accesul la concerte si recitaluri in varianta online.
Decizia a fost luata pe fondul schimbarilor impuse de pandemie si este menita sa sprijine organizarea Concursului Enescu si sa asigure continuarea unei relatii normale intre artisti si publicul lor: muzicienii evolueaza pe scena, spectatorii ii rasplatesc atat cu aprecierea lor, cat si cu achizitionarea de bilete. Fondurile obtinute din vanzarea biletelor si a abonamentelor vor fi utilizate pentru a acoperi o parte din costurile impuse de sustinerea evenimentului. Speram ca iubitorii Festivalului si ai Concursului Enescu sa fie alaturi de noi si in vreme de pandemie, asa cum sunt si in vremuri normale”, a declarat presei Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului Enescu.

Achizitia biletelor si a abonamentelor se va face de pe site-ul Festivalului Enescu, prin intermediul platformei Eventim, de la acest link: https://www.festivalenescu.ro/bilete/, sau direct de pe site-ul Eventim. Un bilet sau un abonament cumparat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui numar de 3 IP-uri diferite. Elevii, studentii si profesorii de la scolile, liceele si universitatile de muzica vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anuntat ulterior.

Preturile de vanzare sunt urmatoarele:
1.    Abonament integral, care acopera 28 de evenimente de muzica clasica (gala de deschidere, concertele finale de la vioara, violoncel si pian, cele sase recitaluri extraordinare ale artistilor invitati, etapa a II-a si semifinala fiecarei Sectiuni din cadrul Concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.
2.    Abonament partial, care acopera 10 evenimente de muzica clasica (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioara, violoncel, pian si cele sase recitaluri extraordinare ale artistilor invitati – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.
3.    Bilet individual, pentru un singur concert (gala, una dintre finalele la vioara, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibila din momentul inceperii evenimentului pe www.festivalenescu.ro/. Intrarea pe platforma video se va face utilizand codul de acces inscris pe bilet si marcat ca atare. Fiecare cod este unic si este format din litere si cifre. Pentru mai multe detalii legate de procesul de achizitie si utilizare a biletelor, va rugam sa contactati echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0730.240.249,  0728 999 775, de luni pana vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Ce aduce frumos Concursul Enescu 2020 in viata publicului:
*    21 recitaluri si concerte sustinute de tineri muzicieni in cadrul a 3 etape de concurs transmise online, la 3 instrumente - vioara, violoncel si pian - pe parcursul a 3 saptamani, in inima culturala a Bucurestiului: Ateneul Roman
*    272 de tineri muzicieni din 40 de tari inscrisi la cele patru sectiuni: vioara, violoncel, pian, compozitie
*    4 jurii internationale, formate din artisti si pedagogi  recunoscuti
*    Gala de deschidere ofera publicului doua lucrari in premiera mondiala:
o    Brahmsodia, Triplu-concert, pentru vioara, violoncel si pian, op. 169, compus de Dan Dediu, la solicitarea organizatorilor Concursului
o    Concert pour clarinette et orchestre, de Alexandru Murariu, castigatorul Sectiunii de compozitie din 2018
*    6 laureati ai Concursului din editiile trecute vor interpreta in Gala de deschidere (trei) si vor sustine recitaluri (alti trei)
*    3 recitaluri extraordinare sustinute de muzicieni-reper ai momentului, membri ai juriilor
*    4 dirijori cunoscuti la nivel international
*    4 concerte speciale, sustinute de Filarmonica George Enescu: Gala de deschidere (29.08.2020) si cele trei finale la vioara (8.09.2020), violoncel (14.09.2020) si pian (20.09.2020)
*    3 etape de concurs la 3 instrumente (vioara, violoncel, pian), jurizare internationala la sectiunea de compozitie si emotiile tinerilor muzicieni care au invins constrangerile pandemiei pentru a participa la Concurs.

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici: https://www.festivalenescu.ro/program/
Listele complete ale concurentilor care intra in concurs, la cele trei sectiuni, pot fi gasite pe www.festivalenescu.ro, la sectiunea „Rezultate”.

Decizia privind accesul publicului in sala Ateneului Roman va fi luata in cursul lunii august, in functie de situatia sanitara din Bucuresti. Totusi, numarul de locuri disponibile in sala va fi mult mai mic decat in mod obisnuit, pentru a asigura distantarea sociala. Organizatorii Concursului au luat masurile necesare pentru a proteja sanatatea atat a artistilor care vin in Romania, cat si a publicului.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba formatul unor evenimente si dupa caz, de a amana sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, in cazul in care atari masuri ar fi necesare sau dezirabile in contextul generat de evolutia pandemiei COVID-19. In orice caz, in cazul anularii Concursului din motive de forta majora, banii vor fi returnati cumparatorilor, la fel cum taxele de inregistrare vor fi restituite tuturor concurentilor.

Spectatorii care au cumparat deja bilete in sala la concertele din cadrul Concursului Enescu sunt rugati sa se adreseze Eventim (contact@eventim.ro, tel. 0730.240.249; 0728 999 775), pentru returnarea banilor sau, din august, pentru alocarea unor noi locuri, conform algoritmului impus de regulile de distantare sociala.

Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii interpreti de marca ai lumii si de promovare a lucrarilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Editia din acest an a Concursului este programata sa aiba loc intre 29 august si 20 septembrie 2020. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – iar standardele internationale dupa care este organizat il pozitioneaza in varful ierarhiei evenimentelor de gen desfasurate in peisajul muzicii clasice din Romania. Editia din acest an are programate 28 de concerte si recitaluri deschise publicului larg.

2018 Enescu Competition_Erzhan Kulibaev_Daniel Del Pino_Recital_Photo Alex Damian
2018 Enescu Competition Erzhan Kulibaev Daniel Del Pino Recital
Photo Alex Damian

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate