Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Hope and Homes for Children în parteneriat cu Uniprest Instal dotează cu instalații sanitare o casă de tip familial din județul Suceava
(Viață)
Hope and Homes for Children incepe colaborarea cu compania Uniprest Instal pentru dotarea cu instalatii termice si de alimentare cu apa a Casei de Tip Familial Solca din judetul Suceava. Casa de Tip Familial Solca se afla in proces de constructie, iar, la finalizarea lucrarilor, in casa se vor muta 12 copii proveniti din Centrul de Plasament „Sfintii Arhangheli”, Solca, Suceava, pentru care nu au fost identificate posibilitati de reintegrare in familia naturala sau largita.
Hope and Homes for Children a inceput demersurile de inchidere a Centrului de Plasament „Sfintii Arhangheli”, Solca, Suceava, inca din anul 2019, in cadrul parteneriatului cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava. In prezent, in acest centru locuiesc 21 de copii, fiecare copil fiind evaluat individual de catre specialistii Hope and Homes for Children, in incercarea de a gasi alternativele de locuire si ingrijire cele mai potrivite, dupa inchiderea centrului.

In Casa de Tip Familial Solca se vor muta 12 copii, grupe de frati pentru care este foarte important sa ramana impreuna. Hope and Homes for Children promoveaza forme de protectie care pun familia si copilul pe primul loc, iar cresterea alaturi de fratii naturali este doar unul dintre detaliile care pot face diferenta intre o viata armonioasa si una traumatizanta. In casele de tip familial, locuiesc 10 - 12 copii care primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si, acolo unde este posibil, pregatire in vederea integrarii socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii traiesc intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial.

„Atunci cand incepem constructia unei case de tip familial cautam sprijin pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, atat a cheltuielilor de proiectare si constructie, cat si a costurilor de dotare a casei cu instalatii, mobilier si electrocasnice. Fiecare partener care sprijina munca noastra este foarte important, pentru ca la final, cand toate lucrurile sunt la locul lor, in casa se muta copii al caror viitor depinde si de casa in care cresc. Multumim Uniprest Instal ca s-a alaturat eforturilor noastre si speram sa ne ramana alaturi si in proiectele viitoare.”
Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children Romania.

O casa este gata atunci cand instalatiile termice si cele pentru alimentare cu apa sunt montate si functionale. Cand partenerii nostri, Hope and Hopes for Children, au inceput constructia casei de tip familial din Suceava, ne-am dorit sa venim in sprijinul lor si sa contribuim cu produsele noastre la finalizarea ei. Ne dorim ca munca noastra sa fie relevanta fata de societate, iar implicarea Uniprest Instal in dotarea cu instalatii a casei sa fie doar un prim pas in aceasta colaborare”, declatra Eniko Peter, Managing Director, Uniprest Instal.

Pana in prezent, Hope and Homes for Children a construit alaturi de partenerii sai 110 case de tip familial in 20 de judete ale Romaniei. Hope and Homes for Children are ca obiectiv inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania si eliminarea institutionalizarii ca forma de protectie a copilului. Pana la aceasta data, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro in reforma sistemului de protectie a copilului, inchizand institutii de tip vechi, reintegrand copiii in familia naturala sau extinsa, plasandu-i in grija asistentilor maternali profesionisti sau mutandu-i in case de tip familial. Un alt program important, complementar programului de dezinstitutionalizare, este prevenirea separarii copilului de familie prin care se opreste intrarea altor copii in sistemul de protectie si centre de plasament.

CTF SOLCA

Despre Hope and Homes for Children Romania

Fundatia Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 15 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 448 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 2.026 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 972 in centrele de primire in regim de urgenta. 9.272 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, peste 57.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra.

Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro..

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate