Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 octombrie 2021
1874 • Se naste Constantin I. Parhon, medic român
1906 • Se naste Dimitrie Ioan Mageron, matematician român
1931 • Se naste Ilarion Ciobanu, actor român
Recomandări
Televiziunea Română, co-producător și partenerul oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” 2020
(Muzică)
Televiziunea Romana este din nou co-producator si partenerul oficial al Concursului International „George Enescu” si, continuand o traditie de peste o jumatate de secol, ii invita pe telespectatori sa urmareasca transmisiunile si emisiunile sale dedicate acestei editii a evenimentului. In contextul situatiei generate de pandemie, pentru a proteja sanatatea tinerilor muzicieni, a artistilor implicati in procesul de jurizare, publicului si a echipei de organizare, editia din acest an a Concursului International „George Enescu” va fi organizata in doua faze distincte.
Primele doua etape ale competitiei se vor desfasura online in luna septembrie, conform calendarului initial, iar semifinalele si finalele fiecarei sectiuni vor fi reprogramate in luna mai 2021, la Ateneul Roman din Bucuresti.
Astfel, faza intai va avea loc intre 29 august si 20 septembrie si va cuprinde recitalurile candidatilor din primele doua etape de concurs.  Faza a doua se va desfasura intre 12 si 23 mai 2021 si va cuprinde semifinalele si finalele la cele trei instrumente.

Toate inregistrarile trimise de concurenti vor fi publicate pe website-ul Concursului www.festivalenescu.ro.

Televiziunea Romana va reflecta pe canalele sale principale, dar si in mediul online, toate evenimentele ce vor constitui editia cu numarul XVII a Concursului International „George Enescu”.

Concursul International George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii interpreti de marca ai lumii si de promovare a lucrarilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – iar standardele internationale dupa care este organizat il pozitioneaza in varful ierarhiei evenimentelor de gen desfasurate in peisajul muzicii clasice din Romania.
Lansat oficial in septembrie 1958, ca parte a primei editii a Festivalului International George Enescu, Concursul International a venit ca o prelungire a vibratiei pe care Enescu a propagat-o in lumea muzicala de pretutindeni. In cei 60 de ani de existenta, Concursul Enescu a devenit un brand de tara si un etalon al performantei culturale la cel mai inalt nivel, iar Televiziunea Romana va contribui, ca si pana acum, cu toate resursele tehnice si umane, pentru a reflecta performanta muzicala la cel mai inalt nivel.
Incepand cu anul 1958, Televiziunea Romana a preluat si transmis partial sau integral toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfasurarii Festivalului si Concursului International „George Enescu”, iar din anul 2001 si pana in prezent, TVR a devenit principalul difuzor si partener de promovare al acestui prestigios eveniment.

20_sept_Recital TAKUMA ISHII_foto Alex Damian-DSC_1872

Recital TAKUMA ISHII foto Alex Damian

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate