Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 decembrie 2024
Recomandări
7 violonceliști din 6 țări s-au calificat în Semifinala de Violoncel de la Concursul Enescu 2020
(Muzică)
Cel mai tanar are 14 ani: este o premiera in istoria Concursului Enescu ca un muzician sa ajunga la aceasta varsta in semifinala. Sapte tineri violoncelisti dintre cei 13 concurenti care au fost selectati in a doua etapa au obtinut majoritatea voturilor membrilor juriului Sectiunii de Violoncel a Concursului International George Enescu 2020, pentru a se califica in Semifinala: Margarita Balanas (Letonia), Stefan Cazacu (Romania), Sebastian Fritsch (Germania), Jérémy Garbarg (Franta), Anouchka Hack (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud) si Keisuke Morita (Japonia).
Cel mai tanar concurent care intra in semifinala, Jaemin Han, are 14 ani. El este si cel mai tanar concurent care a intrat in semifinala in istoria Concursului Enescu.

Semifinala de violoncel, care va consta in interpretarea unei sonate de George Enescu, va avea loc pe 13 mai 2021 la Ateneul Roman, in Bucuresti. Finala va fi sambata, 15 mai 2021, de la ora 18.00, si va consta intr-un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Nicolas Altstaedt.

Etapa a II-a Concursului International George Enescu 2020, Sectiunea Violoncel, s-a desfasurat online in perioada 5-7 septembrie. Rezultatele au fost anuntate online de catre presedintele juriului printr-o inregistrare video publicata pe site-ul Concursului marti, 8 septembrie. „Iata-ne ajunsi la jumatatea Concursului. Personal, am fost foarte fericit sa ascult atat de multe interpretari care dau dovada de atat de mult talent si virtuozitate din repertoriul celei de-a doua etape. Totusi, doar o parte dintre tinerii muzicieni vor fi invitati sa cante in Bucuresti in mai 2021, sa-si urmeze visul de a deveni laureati ai Concursului International George Enescu – Sectiunea Violoncel. Insa nu toti… As dori sa le urez tuturor succes si noroc in viata si sa le amintesc sa nu renunte niciodata! Iar celor care isi vor gasi numele pe lista – doresc sa le urez mult success in Semifinala si sper sa ne vedem in Bucuresti plini de sanatate, bine pregatiti si in cea mai buna dispozitie!”, a spus David Geringas.

Juriul Sectiunii de Violoncel a editiei 2020 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Presedintele Juriului), Myung-Wha Chung, Leonid Gorokhov, Alexandra Gutu, Frans Helmerson, Arto Noras, Jérôme Pernoo, Meehae Ryo, Tsuyoshi Tsutsumi si Raphael Wallfisch.


La sectiunea Violoncel au fost cei mai multi concurenti inscrisi la aceasta editie a Concursului Enescu. De altfel, procesul de preselectie – prevazut in Regulamentul Concursului – a fost necesar doar pentru sectiunea violoncel, deoarece numarul de candidati inscrisi (105) a depasit numarul maxim de concurenti care pot sa fie evaluati de juriu in timpul competitiei (85). In prima etapa, desfasurata tot online, intre 30 august si 3 septembrie, au fost selectati 13 tineri violoncelisti din 10 tari.
Este pentru prima data in istoria Concursului Enescu cand primele doua etape ale sectiunilor sunt organizate online, aceasta masura fiind luata pentru a putea derula competitia, in ciuda pandemiei. Pentru a crea o legatura intre muzicieni si spectatori, platforma asigura trei butoane cu ajutorul carora spectatorii pot sa aplaude virtual, alegandu-si intensitatea si forma reactiei. De asemenea, spectatorii pot sa scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i incuraja. Accesul la tot continutul online ale Concursului din aceasta perioada este gratuit. Programul complet este la acest link: https://www.festivalenescu.ro/program.

Mesajul editiei din acest an este „Frumusete in viata”, iar in contextul pandemiei, Concursul Enescu si-a propus sa arate ca avem cu totii puterea sa ne reinventam, pentru a alege in egala masura viata si frumusetea.



Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, si este, astfel, o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – si situeaza in top cinci la nivel mondial in peisajul competitiilor de muzica clasica.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate