Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
40 de școli din mediul rural au acum acces la educație digitală, în urma campaniei “Împreună nu lăsăm nicun elev în urmă”
(Viață)
• De la inceputul campaniei, la finalul lunii iulie, utilizatorii au donat aproape 80.000 de euro, astfel ca elevii din 40 de scoli rurale vor avea acum acces la educatie digitala prin “Scoala din valiza”
• Fundatia Vodafone Romania a dublat suma totala stransa din donatii si a achizitionat deja 1200 de tablete pentru elevi
• Vodafone Romania extinde campania de donatii pana pe 15 octombrie 2020.
In cadrul unui efort comun intre utilizatorii de servicii telecom, Vodafone Romania si Fundatia Vodafone Romania, s-au strans in total 160.000 de euro pentru a sprijini educatia. Astfel, programul “Scoala din valiza” a ajuns in 40 de noi scoli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educatie in format digital in anul solar 2020/2021. Fundatia Vodafone Romania a dublat suma stransa din donatii si a finalizat recent procesul de achizitie a 1.200 de tablete. Dispozitivele sunt acum in drum spre elevi din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Calarasi, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Mures, Neamt, Timis, Valcea si Vaslui.

In mai putin de 2 luni de la inceputul campaniei “Impreuna nu lasam nicun elev in urma”, romanii si-au aratat sustinerea, ajutand copiii din mediul rural sa aiba acces egal la educatie, reducand astfel decalajul dintre diferite parti ale tarii si diferite categorii sociale. S-au strans aproape 80.000 de euro din donatiile oamenilor care au inteles ca, impreuna cu Vodafone Romania, Fundatia Vodafone Romania si in acord cu initiativele autoritatilor, pot face o diferenta si pot contribui la asigurarea unor resurse digitale de calitate pentru elevii si profesorii din Romania. Pe langa tabletele achizitionate pentru elevi, distribuite de Fundatia World Vision Romania, incepand cu iulie 2020, continutul platformei “Scoala din Valiza” a fost imbogatit cu peste 40 de videoclipuri educationale noi, create de profesori si specialisti din diferite domenii (tehnici de scriere creativa, dictie, astronomie, chimie, pictura etc.) pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga mai bine diferitele discipline scoalare sau pentru a le dezvolta noi abilitati.

“Ne bucuram ca atat de multi oameni au realizat importanta solutiilor educationale dedicate si au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esential, deoarece astfel am reusit sa ajungem la un numar mai mare de scoli, mai repede. Este important ca societatea sa inteleaga ca putem realiza lucruri marete daca actionam impreuna, intr-un efort comun de a face fapte bune. Avand in vedere deficitul de instrumente digitale pentru educatie din zonele rurale si nevoia tot mai mare de acces la educatia digitala in contextul actual, am decis sa extindem aceasta initiativa. Prin urmare, incurajam oamenii sa ni se alature in continuare in acest efort si sa continue sa doneze in perioada aceasta pentru a aduce educatia digitala in mai multe scoli rurale, pentru mai multi elevi care au nevoie de sprijin. Uneori, timing-ul este esential, de aceea trebuie sa actionam astazi”,
a declarant Angela Galeta, Director al Fundatiei Vodafone Romania.

Vodafone Romania s-a alaturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale sa isi continue studiile in anul scolar 20/21 si sa beneficieze de o experienta educationala completa. Compania ofera internet pentru toate scolile din programul „Scoala din valiza”, impreuna cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro si a altor platforme educationale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro. Mai mult, elevii si profesorii din reteaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.


Campania “Impreuna nu lasam niciun elev in urma” continua pana pe 15 octombrie 2020, iar donatiile care vor fi stranse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Scoala din Valiza” catre mai multi elevi si profesori din zonele rurale ale Romaniei carora le lipsesc mijloacele pentru educatia digitala. Toti utilizatorii serviciilor de telecomunicatii au posibilitatea de a contribui in continuare la aceasta initiativa comuna prin donatii SMS la 8846 sau folosind un card de credit, in timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone Romania pot dona, de asemenea, direct din creditul existent in extraoptiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile. Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici.

Fundatia Vodafone Romania a lansat programul “Scoala din Valiza” in 2018, intr-un efort de a reduce decalajul educational dintre mediul urban si cel rural in Romania. Acest program reprezinta o abordare de tip 360 de grade a educatiei digitale. “Scoala din Valiza” sprijina atat elevii, cat si profesorii din zonele rurale in a-si dezvolta abilitatile digitale, oferindu-le acces la platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro, o “valiza de tehnologie“ dotata cu tablete, laptopuri si conexiune la internet, dar si prin formarea profesionala continua a cadrelor didactice. Ajutam profesorii sa fie mai increzatori in propriile forte, sa creeze si sa sustina lectii digitale interactive si, impreuna cu ei, sustinem studentii sa fie pregatiti pentru o piata a muncii dominata din ce in ce mai mult de tehnologie. Procedand astfel, profesorii au posibilitatea de a transforma scoala, iar elevii invata cu mai multa placere, fiind pregatiti pentru lumea viitorului. “Scoala din Valiza” inseamna educatie digitala accesibila si de calitate.

In prezent, programul “Scoala din Valiza” se desfasoara in 50 de unitati de invatamant din mediul rural.


Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii si tehnologie din lume, avand ca obectiv mentinerea unei societati conectate si construirea unui viitor digital pentru toti. Vodafone isi concentreaza activitatea pe doua platforme regionale majore si distincte in Europa si Africa.
Conectam lumea pentru un viitor mai bun. Suntem optimisti cu privire la modul in care tehnologia si conectivitatea pot contribui pentru viitor si imbunatati vietile oamenilor. Prin activitatea noastra, ne propunem sa construim o societate digitala care sa sustina progresul socio-economic, incluziva si care sa nu fie in detrimentul planetei. De aceea, ne-am angajat sa imbunatatim vietile a peste un miliard de oameni si sa reducem la jumatate impactul nostru asupra mediului pana in 2025.
Pentru mai multe informatii, accesati: www.vodafone.com.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei peste 20 de ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 31 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate