Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
7 școli renovate de Asociația BookLand în mediul rural!
(Viață)
Un an scolar atipic incepe in contextul crizei actuale in Sanatate, iar realitatea din scolile romanesti nu ne da motive de optimism. Corect ar fi sa vorbim si despre criza in Educatie (si nu doar cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor), fiindca este cel putin la fel de importanta ca cea legata de pandemie.
In contextul in care jumatate dintre institutiile de invatamant din mediul rural inca mai au toaleta in curte si doar 7 din 10 copii merg la scoala, Asociatia BookLand a decis inca din toamna anului trecut ca poate sa contribuie la schimbarea acestei situatii. Astfel ca sub motto-ul „Impreuna construim oameni", fara sa dispuna de vreo linie de finantare, a reusit sa coalizeze in aceasta initiativa privata peste 50 companii care sustin acest demers cu produsele si serviciile proprii. Pana in momentul de fata au fost renovate si dotate cu varii echipamente moderne 7 institutii de invatamant care isi primesc cu o noua infatisare elevii pe 14 septembrie:
1.    Calarasi – 2 scoli in comunele Sohatu si Progresu
2.    Vaslui – 1 scoala in comuna Hurdugi
3.    Botosani – 2 scoli in comunele Mileanca si Viisoara
4.    Neamt – 1 scoala in comuna Tibucani
5.    Suceava – 1 scoala in comuna Baia

“In al 10lea an de existenta BookLand, continuam sa subliniem importanta educatiei ca baza fundamentala a unei vieti implinite si a unei societati functionale. Avem convingerea ferma ca dezvoltarea & formarea copiilor nostri este strans legata de conditiile in care invata. Pentru cei mai defavorizati dintre ei am lansat aceasta campanie de renovare & dotare a scolilor din mediul rural in care ii invitam sa ni se alature pe toti doritorii de fapte bune. Daca Asociatia ar dispune de mai multe resurse, am reabilita si mai multe scoli caci, realmente, am facut minuni cu un buget minuscul. Marea noastra provocare este obtinerea donatiilor in bani pentru a reusi sa achitam serviciile de manopera, in rest Partenerii nostri ne ajuta cu tot ce produc ei. Prin tot ceea ce facem, ne dorim sa schimbam mentalitati, sa incurajam tinerii sa aiba incredere in fortele proprii si sa-i inspiram sa-si urmeze visele."
- Mihaela Ianole – Coordonator Renovare Scoli Asociatia BookLand.

Cele 12 scoli gimnaziale selectate au nevoie de imbunatatiri semnificative: multe dintre ele au grupul sanitar inca in curte, salile de clasa prezinta igrasie si mucegai, usi / geamuri / pardoseli cu un grad mare de deteriorare, multe dintre bancile si scaunele din salile de curs nemaiputand fi utilizate din cauza vechimii, ca sa nu mai vorbim despre lipsa de dotare a claselor/laboratoarelor cu echipamentele IT necesare. La una dintre scoli, in care ploaia patrunde in interior, incep chiar de luni lucrarile de reconstructie integrala acoperis. Deja Asociatia BookLand, cu sprijinul Partenerilor, a reusit sa readuca la viata 7 unitati de invatamant in mai putin de 1 an: de la centrale termice, calorifere, usi, parchet, bancute pana la conexiune internet si echipamente moderne, precum multifunctionale, calculatoare si videoproiectoare. Practic, scolile fata de care Asociatia BookLand si-a luat acest angajament au trecut in doar 2-3 luni fiecare prin schimbari radicale, menite sa le ofere copiilor din mediul rural sanse reale la o educatie performanta.


La cele doua scoli - Sohatu si Progresu - din judetul Calarasi, nevoia de modernizare era vizibila. Cu ajutorul tuturor celor implicati, elevii pot invata acum in sali de clasa dotate corespunzator, iar iarna nu vor mai resimti frigul ca in alti ani, datorita noii centrale termice instalate. In plus, cei mici au acum peste 500 carti noi in biblioteca scolara.

„Reprezentantii BookLand ne-au ascultat toate problemele si apreciem enorm efortul depus pentru ca lucrurile sa se intample conform plan, disponibilitatea, promptitudinea cu care au raspuns solicitarilor noastre si, mai ales, solutiile oferite meritand tot respectul si recunostinta noastra! Va multumim!”
spune Directorul scolilor, Prof. Daniela Niculescu.

La Scoala Hurdugi, judetul Vaslui, invata peste 300 prescolari si elevi din ciclurile primar si gimnazial. Acestia se pot bucura de acum de clase complet renovate si de un laborator dotat cu 10 monitoare PC plus imprimante multifunctionale.
Am dus la bun sfarsit o colaborare prin care am echipat laboratorul de informatica, necesar elevilor pentru vizionarea filmelor documentare, dar si pentru predarea lectiilor online. Iar cu materialele de la BookLand, am continuat lucrarile si in doua sali de clasa nefunctionale in ultimii ani, in care acum primim copiii in conditii optime.", marturiseste Directorul scolii, Daniel Ghiban.

Scoala din Mileanca, judetul Botosani, suferea de igrasie ‚cronica’, situatie pe care BookLand a rezolvat-o curatand peretii pana la caramida si instaland sisteme de ventilatie naturala (prin geamuri si usi), contribuind si cu dotari IT moderne pentru ca elevii sa aiba conditiile necesare de studiu in noul an scolar.
Reprezentantii Asociatiei Bookland m-au impresionat prin vointa lor puternica, seriozitatea si entuziasmul cu care isi urmeaza aspiratiile. Transformarea vizibila de care a beneficiat Corpul B al scolii in urma derularii acestui proiect ramane dovada unei echipe deosebite, eficiente si dornice sa ofere ceva mai bun celor din jur!” declara Directorul Scolii, Prof. Daniela Azamfirei.

Tot in judetul Botosani, Asociatia BookLand a ajuns si la Scoala din comuna Viisoara. Institutia a primit peste 250 kg de vopsea, banci scolare noi, precum si corpuri de iluminat, toate acestea in speranta ca dotarile ii vor motiva pe copii sa se pregateasca pentru un viitor mai luminos. Urmeaza identificarea unor solutii pentru asigurarea apei curente in institutie.
Colaborarea cu Asociatia BookLand a debutat in luna Martie 2020 si a reprezentat pentru scoala noastra o adevarata parghie catre modernizare. S-a realizat igienizarea tuturor salilor de clasa, iar mobilierul scolar nou sunt sigura ca va crea un confort deosebit copiilor din clasele primare." spune Directorul scolii, Anca Bejinariu.


Elevii care invata la Scoala din comuna Tibucani, judetul Neamt, obtin rezultate foarte bune la invatatura, in ciuda conditiilor precare, ceea ce dovedeste inca o data importanta unor dascali adevarati. Unitatea de invatamant isi asteapta acum elevii in noul an scolar cu parchet nou in 7 dintre salile de clasa si laboratoare.
Proiectul prin care scoala noastra a capatat o noua infatisare ne-a adus adus multa bucurie in suflet. Am fost incantati sa gasim un partener de incredere in Asociatia BookLand, care ne-a sprijinit in acest demers al nostru de a asigura conditii decente elevilor din comunitatea noastra.” marturiseste Directorul scolii, Liviu Popovici.

Scoala din comuna Baia, judetul Suceava, functioneaza in 9 cladiri. Elevii de aici vor regasi in noul an scolar peretii proaspat zugraviti, banci scolare noi, videoproiectoare, calculatoare si imprimante.
Scoala trebuie sa fie cel mai bun si nobil prieten al copiilor. Am cautat mereu solutii si idei pentru aceasta. Dumneavoastra mi-ati oferit bucuria implinirii unui vis. Cladirea e cea de acum 53 de ani, dar modernizata si dotata asa cum ne-am dorit. Va multumesc in numele elevilor si colegilor care se vor bucura de ceea ce am realizat impreuna." transmite Directorul scolii, prof. Elena Miron.


Asociatia BookLand sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural pentru a le asigura acestora sansa la o educatie de calitate. Campania de renovare continua, lucrarile la alte 3 scoli urmand a fi finalizate in curand. Iar obiectivul Asociatiei BookLand este ca, pana la finalul anului 2020, 12 scoli din mediul rural sa fie cat mai aproape de standardele unei institutii care valorifica potentialul elevilor. Evident, planurile pentru anii urmatori sunt si mai marete, echipa coordonatoare visand la un volum tot mai mare de scoli de la un an la altul.

Toti cei care doresc sa se implice si sa devina parteneri ai acestui demers pot contacta reprezentantii Asociatiei BookLand sau pot dona / redirectiona impozitul pe profit sau venit / completa formularul 230 sau declaratia unica.
https://www.book-land.ro/doneaza/

Partenerii Asociatiei BookLand in acest demers sunt: Unicredit  Consumer Financing, Wipro Technologies Romania, Erste Asset Management, MGT, Romstal Imex, Radox, Barlinek, Larex-IR, Bilka, Velux, Policolor, Lotus Ceramicas, Benq, Brother, Asevi, Hirsch Porozell, Roel, Marvicon, Dotari Scolare, Turbomecanica, Niko Ploiesti, Izoterma, Cumpana, Etex Building Performance, RG Design, MTM Constructii, Leroy Merlin, Kober, ABD Computer, Enache Morarit, Trionec, Magtomvic, Itacon, Trutzi, Rikora, Ina Ferestre, AvSound, Tim-Group, Midarchim, Best Distribution, Dinamic 92, Adamaris, Group Orizont, Ambiental Ideal Construct, Onvira Prest, Girom Impex, Rogelya Prod, Patimag Analina, Fibercon Components, Eco Green Metal House, Iosidoro, Firma lui Nico, Editura Nemira, Plicul Creativ.
Mai multe detalii gasiti pe https://www.book-land.ro/renoveaza/

BookLand a luat nastere acum 10 ani ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile care a  vizitat anual peste 40 orase. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completand abordarea socio-educationala asumata. In cele 6 editii, Conferintele s-au intalnit cu peste 100,000 tineri carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul celor 8 editii ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,300 tineri au fost incurajati prin workshop-urile zilnice sustinute de profesionisti sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre distractie si educatie. Renovand scolile din zonele defavorizate reusim anul acesta sa schimbam in bine viitorul elevilor din 12 scoli rurale!

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate