Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Muzeul Național al Țăranului Român relansează tururile sale virtuale
(Istorie)
Muzeul National al Taranului Roman este unul dintre primele muzee din Romania care a facut trecerea catre spatiul virtual, putand fi vizitat de catre oricine si de oriunde, din fata unui calculator. Astfel, in septembrie 2010 am lansat turul virtual al expozitiei permanente a muzeului.
In 2012 am finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate in custodia MNTR, iar in 2013 am realizat Muzeul virtual al Copilariei.

Dupa 10 ani, in decembrie 2020, am reinnoit toate aceste proiecte, odata cu perimarea tehnologiei flash si migrarea catre limbajul html5, astfel incat publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandata de vizitare pe internet, ci si de pe smartphone ori tableta.

Expozitia permanenta a Muzeului beneficiaza de un tur virtual deosebit de bogat, fiecare sala fiind reprezentata prin mai multe panorame foarte detaliate, insotite de explicatiile bilingve romana/engleza ale audioghidului. Va propunem un tur virtual interactiv, conceput in dialog cu vizitatorul, asa cum a fost gandita dintru inceput si expunerea.

Turul virtual este disponibil online la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/.

Turul virtual al bisericilor Muzeului Taranului cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se afla in custodia Muzeului, cladite in afara incintei: Grosii Noi, Julita si Troas din judetul Arad, si Lunca Motilor si Bejan din judetul Hunedoara. Dupa cum probabil stiti, doua sunt aduse la Bucuresti si expuse, cea de la Mintia, in sala Reculegere, pe care o puteti vedea in turul expozitiei permanente, si cea de la Bejani, aflata in curte. Celelalte patru, restaurate, pazite si ingrijite sunt conservate in situ.
Va invitam sa intrati si sa le vizitati virtual, accesand biserica.muzeultaranuluiroman.ro.

De asemenea, va indemnam sa copilariti impreuna cu familia prin Muzeul virtual al copilariei: childhoodmuseum360.eu/ro. Explorati imaginarul copilariei de la sat si de la oras si aflati despre sarbatori, jocuri si jucarii traditionale, boala si vindecare, nume de baieti si fete, texte scrise de si pentru copii, si cate altele!

This image has an empty alt attribute; its file name is tururi-virtuale-mntr.jpg


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate