Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Romanul laureat cu Marele Premiu al Academiei Franceze din 2019, tradus în colecția ANANSI. World Fiction
(Literatură)
Civilizatii de Laurent Binet, romanul recompensat in 2019 cu Marele Premiu al Academiei Franceze, a aparut recent la Editura Pandora M, in cadrul colectiei ANANSI. World Fiction.
Publicat in peste 20 de limbi si vandut in Franta in peste 150.000 de exemplare, romanul va fi adaptat intr-un serial TV de catre Mediawan, unul dintre cele mai importante studiouri de productie din Europa, alaturi de cunoscuta casa de productie americana Anonymous Content.  

Roman electrizant, Civilizatii ne prezinta o istorie alternativa a lumii moderne, o poveste in care vikingii descopera America, Cristofor Columb nu se intoarce niciodata in Spania, regele incas Atahualpa invadeaza Europa, in timp ce Cervantes este exilat in Cuba. Povestea unei globalizari inversate, asa cum ar fi putut avea loc in alte conditii, intr-o Europa in care imperiile se confrunta, aliantele se reconfigureaza si religiile sunt opuse.

Este evident pentru mine ca Al Doilea Razboi Mondial este cel mai tragic moment din istoria omenirii. Insa evenimentul care a generat cele mai mari rasturnari a fost descoperirea Americii. Prin urmare, acolo mi s-a parut cel mai interesant si cel mai fructuos sa situez o inversare istorica”, declara Laurent Binet intr-un interviu acordat criticilor de la The Daily Telegraph, care nu au ezitat sa numeasca Civilizatii drept „cea mai buna carte a lui Binet de pana acum, opera unui mare scriitor ajuns la maturitate”.

Considerat astazi unul dintre cei mai importanti scriitori francezi ai generatiei sale, Laurent Binet si-a inceput stralucit cariera castigand Premiul Goncourt pentru primul sau roman. Civilizatii, cel de-al treilea roman al sau, premiat si primit cu entuziasm atat de public, cat si de criticii din Hexagon, ii confirma lui Laurent Binet statutul de scriitor de prima marime.

Romanul lui Laurent Binet, literatura contrafactuala de cea mai pura esenta, exploateaza ipoteza unei rasturnari a istoriei, ce reuseste sa fie verosimila si sa dea nastere unei literaturi captivante, ca un joc de strategie.
In jurul anului 1000, fiica lui Erik cel Rosu pune piciorul, alaturi de vikingii ei, in America Centrala, aducand caii, fierul si virusurile creatoare de anticorpi. In 1492, Columb nu descopera America. In 1531, din cauza unui razboi civil, Atahualpa – Fiul Soarelui – fuge in Cuba, apoi traverseaza „Marea Ocean" si, insotit de 181 de soldati, de 37 de cai si de o puma uriasa, cucereste Europa.
Editia in limba romana, disponibila din aceasta luna in librariile fizice si online din intreaga tara, poarta semnatura traducatorului Claudiu Constantinescu.

Laurent Binet (n. 1972) s-a nascut la Paris si a absolvit studii de literatura moderna la universitatea unde preda in prezent (Paris VIII). Primul sau roman, HHhH, roman istoric postmodern despre asasinarea lui Reinhard Heydrich, a castigat Prix Goncourt du Premier Roman si a devenit bestseller international. Cel de-al doilea roman al sau, La Septième Fonction du langage, roman metafictional despre Roland Barthes, a castigat Prix Interralié si Prix du roman Fnac in 2015. Laurent Binet este si muzician, fost membru al formatiei Stalingrad, pentru care si compunea.

________________________________________

ANANSI. World Fiction este cea mai recenta colectie dedicata traducerilor din literatura universala de pe piata de carte din Romania. Noul proiect editorial, coordonat de scriitorul si editorul Bogdan-Alexandru Stanescu, a fost lansat la finalul lunii septembrie 2020. Asezata sub semnul lui Anansi, zeul african al povestilor, colectia ANANSI. World Fiction include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicata literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spatiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reuneste eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicata memorialisticii si Anansi. Blues – seria poeziei.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate