Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Compozitorul român Sebastian Androne, compozitorul anului 2022 la International Classical Music Awards (ICMA)
(Muzică)
In 18 ianuarie 2022 sunt anuntate cele 26 premii de la International Classical Music Awards. Editia 2022.
Juriul international si independent a selectat castigatorii dintr-o lista cu 377 nominalizari si o mare varietate de artisti si case de discuri. Castigatorii nostri reprezinta expresia celui mai inalt profesionalism artistic, iar lista lor arata ca juriul nostru nu se multumeste cu o analiza superficiala a industriei muzicale, ci analizeaza in profunzime. Lista castigatorilor cuprinde nume cunoscute, dar si mai putin cunoscute, reprezentand nu mai putin de 17 case de discuri”, spune Remy Franck, presedintele juriului.

Dirijorul Adam Fischer castiga Lifetime Achivement Award; clarinetistul si dirijorul Martin Fröst este Artistul anului. Violonistii italiani Gennaro Cardaropoli si Julian Kanrath sunt Tanarul artist al anului, respectiv, castigatorul Discovery Award. Sebastian Androne castiga Composer Award. Chateau de Versailles Spectacles este casa de discuri a anului. Special Achivement Award sunt premiile care revin dirijorului Pierre Cao si pianistului Michael Korstick.

Castigatorii vor primi trofeele la Gala premiilor ICMA ce va avea loc la Philharmonie din Luxembourg pe 21 aprilie, eveniment ce cuprinde si un concert in care vor evolua parte dintre castigatori, alaturi de Orchestra Filarmonicii din Luxembourg, condusa de Adam Fischer.

Sebastian Androne este primul compozitor roman care reuseste performanta de a fi premiat de juriul ICMA.

Sebastian Androne (32 ani) este unul dintre cei mai cunoscuti si talentati compozitori romani ai tinerei generatii. Lucrarile sale au fost interpretate in Europa, Asia si Australia, de muzicieni si ansambluri foarte cunoscuti, precum BBC Singers sau Orchestra Tonhalle din Zurich. Este laureatul a peste 20 de concursuri de compozitie, printre care Golden Eye Award 2018, Tenso Young Composers Awards 2015 si Concursul George Enescu 2014. A studiat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, dar si la Birmingham si Paris, iar in prezent se perfectioneaza la Zurich.
Sebastian Androne, descris de juriul ICMA: “Compozitorul roman Sebastian Androne este un adevarat talent, dovedind creativitate si versatilitate atat in lucrari de muzica contemporana, cat si coloanele sonore compuse pentru cinema si teatru. Nascut in 1989, a studiat in Romania, Franta, Marea Britanie si Elvetia. Este laureatul a cateva dintre cele mai importante concursuri internationale pentru compozitori, precum International Film Music Competition din Zurich (2018). Muzica inseamna comunicarea cu publicul: acesta este credo-ul sau artistic, exprimat in cele aproape 100 de lucrari scrise pana in prezent.

Sebastian Androne este Invitatul saptamanii la Radio Romania Muzical miercuri, 19 ianuarie, ora 18.00, in cadrul emisiunii Perpetuum mobile, realizate de Lucian Haralambie.


In cadrul galei ICMA din 21 aprilie, Sebastian Androne va prezenta  lucrarea "The Dark Blue Flower", a carei premiera romaneasca va avea loc pe 6 mai 2022, in cadrul unui concert al Orchestrei Nationale Radio, inclus in cadrul Stagiunii Euroradio 2021-2022.

In cadrul categoriilor audio si video, 17 productii au fost premiate. Lista acestora este disponibila aici. (https://www.icma-info.com/winners-2022/)

La editia 2022, cinci productii cu muzicieni romani in distributie, au fost nominalizate la premiile ICMA: cvartete de M. Weinberg, interpretate de Cvartetul Arcadia, lucrari pentru violoncel si pian de George Enescu cu pianista Raluca Stirbat si violoncelistul Rudolf Leopold, cantari din Saptamana Patimilor in interpretarea Corului Madrigal, violistul Adrian Stanciu si Trio Lontano, dirijorul Cristian Macelaru, alaturi de pianistul Simon Trpceski si Orchestra Filarmonicii Janacek din Ostrava. Cvartetul Arcadia si dirijorul Cristian Macelaru au reusit performanta de a fi finalisti, la categoriile muzica de camera, respectiv, Assorted programs.

International Classical Music Awards (ICMA) sunt printre cele mai cunoscute si apreciate premii ale industriei discografice internationale. Juriul este alcatuit din critici muzicali profesionisti, de la cele mai importante reviste, reviste online si posturi de radio: Andante (Turcia), Crescendo (Belgia), Das Orchester (Germania), Deutsche Welle (Germania), IMZ (Austria), MDR-Klassik (Germania), Musical Life (Rusia), Musica (Italia), Musik & Theater (Elvetia), Opera (Marea Britanie), Orpheus Radio (Rusia), Papageno (Ungaria), Pizzicato (Luxembourg), Polskie Radio Chopin (Polonia), Radio 100,7 (Luxembourg), Radio Romania Muzical (Romania), Resmusica.com (Franta), Scherzo (Spania), Rondo Classic (Finlanda), Unison (Croatia). Reprezentand Radio Romania Muzical, din juriul ICMA face parte Cristina Comandasu, muzicolog cu o importanta activitate in domeniul actualitatii discografice, redactor sef Radio Romania Muzical.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate