Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Debutează a doua ediție a SUPERPOVEȘTILOR din București, evenimentul cu ajutorul căruia copiii din capitală rescriu legendele orașului
(Literatură)
Compania de Librarii Bucuresti (CLB), cel mai longeviv lant de librarii din Romania, si Asociatia Headsome Communication lanseaza astazi cea de-a doua editie a proiectul SUPERPOVESTI din Bucuresti, un demers care isi propune sa readuca in actualitate legendele si povestile despre oras. Copiii si adolescentii din capitala sau cei care invata in Bucuresti sunt invitati sa caute povestile ascunse din istoria orasului: sa le documenteze in familie, in cadrul comunitatii locale, in cadrul scolii, prin dialog cu profesorii, in biblioteci, in librarii, sa le „vaneze” in documentele si materialele din spatiul digital, pentru ca mai apoi sa le transpuna in povesti.
La inceputul toamnei, in perioada 15 august - 4 septembrie 2022, copiii si adolescentii cu varste intre 8 si 18 ani, impartiti in trei mari categorii de varsta, sunt asteptati sa trimita povestile lor catre organizatori. Un juriu va evalua povestile trimise de ei, castigatorii fiind anuntati pe data de 19 septembrie 2022. Cele mai bune povesti vor fi publicate intr-un volum colectiv, care va fi lansat in luna decembrie a acestui an. Participarea copiilor la concurs este gratuita.

Proiectul SUPERPOVESTI din Bucuresti a demarat in luna ianuarie a anului 2021. Pe 16 decembrie 2021 a fost lansat primul volum reunind sapte povestiri. Castigatorii primei editii a concursului sunt Thea Ilinca Jianu si Mara Milos de la Liceul Teoretic National (categoria 8-10 ani), Ioana Alexandra Anastasiu de la Scoala Generala 280, Matei Andrei Petrescu de la Colegiul National „Cantemir Voda”, Thomas Popescu de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” si Emil Racoveanu de la Colegiul National „Gheorghe Sincai” (categoria 11-14 ani) si Bianca Georgiana Maria Bors de la Colegiul National „Sfantul Sava” (categoria 15-18 ani). Saptamana aceasta, are loc „Turneul autorilor”: antologia care cuprinde textele laureatilor va fi lansata in cele sase scoli bucurestene in care invata autorii. Sase evenimente in cadrul carora autorii se vor intalni cu colegii lor de scoala si vor impartasi experienta scrierii propriilor povesti. Alaturi de ei vor fi invitati si sase dintre cei mai cunoscuti scriitori pentru copii – Adina Rosetti, Lavinia Braniste, Adina Popescu, Cosmin Perta, Laura Grünberg, precum si indragita tanara autoare Ana Dragomir.

Pentru mine, una din bucuriile anului trecut a fost reusita proiectului Superpovesti din Bucuresti. Ii felicit din nou pe cei sapte laureati, dragostea lor pentru lectura si scris speram sa ii «molipseasca» pe multi alti copii si tineri. Se dovedeste, iata, ca noile generatii nu s-au instrainat de lectura si invatatura pe cat se vorbeste in ziua de azi. Este nevoie doar sa fim alaturi de ei, sa-i incurajam si sa le recunoastem calitatile”, a marturisit Marieta Seba, directorul general al Companiei de Librarii Bucuresti, organizator al proiectului.

SUPERPOVESTI din Bucuresti, proiect demarat cu sprijinul Ministerului Culturii, este o initiativa a Companiei de Librarii Bucuresti si a Asociatiei Headsome Communication, realizata in parteneriat cu Inspectoratul Primaria Bucuresti, ARCUB, Muzeul National al Literaturii Romane si Radio Romania Cultural. Proiectul este sustinut de Ministerul Culturii, fiind unul dintre evenimentele care au castigat finantare nerambursabila la cea mai recenta sesiune ACCES.
Initiatoarea si coordonatoarea proiectului este Oana Boca Stanescu, manager cultural, presedinta Headsome Communication: „Bucurestiul este un santier narativ complicat si fascinant deopotriva, care aduna laolalta povesti hiper-cunoscute alaturi de povesti «de nisa», povesti statuate si povesti-miscatoare ce vin sa completeze o istorie. Povesti despre misterele Curtii Vechi, legende urbane legate de toponimii, anecdote despre personalitatile Bucurestiului, despre personalitatile lumii care au trecut prin Bucuresti si asa mai departe. Un repertoriu inepuizabil, cu multe povesti care merita readuse in actualitate cu ajutorul noilor generatii de povestitori”.
 
________________________________________
Compania de Librarii Bucuresti este cea mai importanta retea de librarii care a supravietuit cu succes dupa Revolutie. In prezent CLB numara 40 de librarii, raspandite unitar in toate cele 6 sectoare ale capitalei, ele aflandu-se intr-un proces permanent de modernizare si adaptare la cerintele clientilor. De la carte si manuale scolare, la produse de papetarie si jucarii, oferta companiei este dintre cele mai bogate.
Asociatia Headsome Communication, lansata in 2012, este prima agentie de comunicare din Romania dedicata exclusiv proiectelor de promovare a lecturii. Agentia are in portofoliu peste 30 de proiecte, multe dintre acestea, de dimensiune internationala.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate