Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Compact discul cu lucrări de George Enescu lansat de Daria Parkhomenko, câştigătoare a Secţiunii de Pian din ediția 2018 a Concursului Enescu, în atenția presei internaționale de profil
(Muzică)
Pianista Daria Parkhomenko, castigatoare a editiei 2018 a Concursului International George Enescu, ajunge in atentia presei internationale cu cel mai recent disc al sau, „George Enescu: Works for Piano”. Interpretarea, caracterizata drept „impecabila si plina de virtuozitate” (The Guardian) reuseste sa „redea superb esenta si profunzimile muzicii lui Enescu” (BBC Music Magazine).
Reusita contribuie la sustinerea directiei strategice lansate de Concursul si Festivalul International George Enescu de a readuce in prim-plan international muzica marelui compozitor George Enescu.

Doua dintre cele mai prestigioase publicatii britanice, cotidianul The Guardian si revista BBC Music au inclus in editiile lor recente recenzii ample ale albumului „George Enescu: Works for Piano”, al pianistei Daria Parkhomenko, castigatoare a editiei 2018 a Concursului International George Enescu. Lucrarile de George Enescu incluse pe discul Dariei Parkhomenko sunt: Sonata pentru pian nr. 1 in Fa diez minor, Sonata pentru pian nr. 3 in Re major si Suita pentru pian nr. 2 in Re major.

Daria Parkhomenko fascineaza ascultatorul, reusind sa redea superb esenta si profunzimile muzicii lui Enescu. Are deplina virtuozitate de a reda ritmurile de hora de la jumatatea lucrarii, dar si aceea de a evoca in imaginatia noastra peisajul romano-moldovenesc in nocturna din incheierea sonatei. Intreaga interpretare aproape ca ne face sa simtim aerul tare al muntilor de la Sinaia, unde Enescu a compus aceasta lucrare in vara anului 1924”, remarca prestigioasa revista BBC Music Magazine.

Compozitiile transmit o intensitate inconfundabila, atat de specific lui Enescu. Parkhomenko transpune superb aceasta forta, iar ascultatorii carora nu le sunt familiare lucrarile lui George Enescu vor avea parte de un regal: interpretarea este nu doar impecabila, ci si plina de virtuozitate”, noteaza criticul Andrew Clements in celebrul cotidian britanic The Guardian.

Discul „George Enescu: Works for Piano”, in interpretarea pianistei Daria Parkhomenko a fost lansat in 2022 si a avut parte de numeroase recenzii pozitive si in publicatiile de specialitate. Discul poate fi achizitionat online sau poate fi ascultat pe principalele platforme de streaming.


Daria Parkhomenko a sustinut numeroase recitaluri cu repertoriu enescian in ultimii ani, dupa ce dezvoltat o afinitate deosebita fata de muzica marelui compozitor roman, in urma participarii si castigarii Concursului International George Enescu in anul 2018. Un obiectiv strategic al Concursului si Festivalului George Enescu este acela de a promova si a repune in prim-plan opera creatoare a marelui compozitor. Laureatii Concursului International George Enescu devin adesea ambasadori ai muzicii lui George Enescu. Pianistul Josu de Solaun a devenit in 2014 primul muzician de origine spaniola care a castigat concursul, iar fascinatia sa sincera fata de opera lui George Enescu l-a determinat sa inregistreze, patru ani mai tarziu, integrala sonatelor pentru de pian de Enescu.

Pianista Daria Parkhomenko s-a nascut in Rostov-pe-Don, Rusia si a inceput sa cante la pian la varsta de 4 ani. A studiat la Colegiul Special de Muzica din cadrul Conservatorului de Stat Rahmaninov si continua in prezent studiile la Universitatea de Muzica si Teatru din Hamburg si la Scoala de Muzica din Fiesole, Italia. Este laureata mai multor concursuri internationale de pian, fiind premiata in tari precum Japonia, Italia, Germania, Rusia, Estonia si Lituania. Tanara artista sustine recitaluri si concerte cu orchestra in sali importante din intreaga lume. A cantat la Teatrul Mariinsky (St. Petersburg), Laeiszhalle din Hamburg si Sendesaal Bremen (Germania), Sala Mare a Filarmonicii Nationale din Vilnius (Lituania), Ateneul Roman din Bucuresti. Ca solista a cantat cu ansambluri precum: Orchestra Filarmonicii din Sendai, Orchestra Filarmonicii din Rostock, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra de Camera din Londra, Orchestra Filarmonica Nationala a Lituaniei, Orchestra Nationala din Tallinn, Orchestra din Kaunas, Tainan Artists Orchestra, Roma Tre Orchestra.


Despre Concursul International George Enescu

Concursul International George Enescu a fost lansat in 1958 (sunt 65 de ani nu 63) si functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii, si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noilor generatii de artisti din toata lumea. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – si se situeaza in top cinci la nivel international in peisajul competitiilor de muzica clasica.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate