Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 decembrie 2024
Recomandări
O nouă traducere din opera lui Maggie O’Farrell, autoarea bestsellerului internațional Hamnet
(Literatură)
Exist, exist, exist, mult-asteptata editie in limba romana volumului de memorialistica semnat de prozatoarea irlandeza Maggie O’Farrell, autoarea bestsellerului international Hamnet, a plecat zilele acestea catre librariile fizice si online din intreaga tara. Publicat in cadrul indragitei colectii Anansi: World Fiction de la Editura Pandora M, volumul este cel de-al optulea titlu al cunoscutei autoare de limba engleza, o carte speciala in biografia lui Maggie O’Farrell.
Volumul de memorii Exist, exist, exist reuneste saptesprezece experiente ultimative care i-au marcat viata lui Maggie O’Farrell: boala din copilarie care a tintuit-o la pat timp de un an, aproape fara speranta de a supravietui; nevoia de evadare a adolescentei rebele intr-o aventura care risca sa duca la o nenorocire; intalnirea pe o carare izolata cu un criminal si, mai impresionant decat orice altceva, lupta cotidiana de a-si proteja fiica de o boala care o expune nenumaratelor pericole ale vietii. ?aptesprezece intalniri discrete cu un om la varste diferite, in locuri diferite, definesc viata autoarei printr-o inlantuire de instantanee tensionate, viscerale. Intr-o proza care vibreaza de emotivitate retinuta, Maggie O’Farrell surprinde precaritatea fiecarui moment al vietii si da stralucire frumusetii si misterelor ei.

Cele saptesprezece experiente in preajma mortii reunite in volum, povesti tulburatoare, reprezinta tot atatea ocazii de a celebra viata, in ciuda fragilitatii si vulnerabilitatii noastre, lucru marturisit chiar de Maggie O’Farrell: „Stiu prea bine cat de fina este membrana care ne separa de acel loc si cat de usor poate fi perforata”.

Acest fapt este intarit si de Mihaela Buruiana, traducatoarea cartii: „Daca va asteptati la o descriere clinica a unor afectiuni, va inselati. Dar, daca ati mai citit carti de-ale ei, cea mai recenta in limba romana fiind Hamnet, nu o sa va asteptati la asa ceva. Pentru ca stiti deja ca stilul acestei autoare de origine irlandeza inseamna frumusete, suspans, sinestezie si multa, multa emotie. Pe mine m-au marcat tare cand le-am citit, am avut un nod in gat tot timpul cat am lucrat la traducere si le-am revizuit cu recunostinta si cu speranta ca versiunea in romana se ridica la inaltimea originalului”.

Aparut in Marea Britanie in 2017, volumul de memorii Exist, exist, exist a fost primit cu entuziasm atat de cititori, cat si de critica literara si comunitatile online de cititori.
Indragita prozatoare britanica Tracy Chevalier numea acest volum de memorii „o lectura pur si simplu paralizanta”.  
Acolo unde alti scriitori isi joaca frazele pe hartie, Maggie O’Farrell ia arcul si sageata si tinteste inima omului”, notau criticii de la The Times la vremea aparitiei editiei in limba engleza. „Mesajul acestei carti este ca trebuie sa traim clipa, sa gasim oriunde putem bucurie si libertate... o lectura fascinanta”, afirmau criticii de la The Sunday Times.  

Prozatoarea irlandeza Maggie O’Farrell (n. 1972) este autoarea a noua romane. A castigat prestigioasele Betty Trask Award (pentru romanul After You’d Gone, 2000), Somerset Maugham Award (pentru romanul The Distance Between Us, 2004) si Costa Book Award (pentru romanul The Hand That First Held Mine, 2010). Pentru romanul Hamnet (2020; Pandora M, 2021) a fost recompensata cu National Book Critics Circle Award for Fiction si Women’s Prize for Fiction. Cartile ei sunt traduse in mai bine de 30 de limbi. Traieste la Edinburgh, alaturi de sotul ei, scriitorul William Sutcliffe, si de cei trei copii ai lor.


________________________________________
ANANSI. World Fiction este cea mai recenta colectie dedicata traducerilor din literatura universala de pe piata de carte din Romania. Proiectul editorial, coordonat de scriitorul si editorul Bogdan-Alexandru Stanescu, a fost lansat la finalul lunii septembrie 2020. Asezata sub semnul lui Anansi, zeul african al povestilor, colectia ANANSI. World Fiction include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicata literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spatiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reuneste eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicata memorialisticii si Anansi. Blues – seria poeziei. Recent, colectia a marcat aniversarea unui an de la lansare, printr-un proiect in cadrul caruia cititorii sunt invitati sa devina autori: Povestile ne apropie – detalii pe http://blog.pandoram.ro/.
 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate