Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
22 de concerte incitante în 5 spaţii artistice bucureştene, la Săptămâna Internațională a Muzicii Noi
(Muzică)
Saptamana Internationala a Muzicii Noi 2024. Editia 33 invita publicul intre 19 si 26 mai, la cel mai important festival dedicat muzicii contemporane organizat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania cu sprijinul Ministerului Culturii, nu mai putin de 8 zile cu 22 de concerte incitante cu muzica vremurilor noastre.
Cele trei directii sau teme ale editiei cu numarul 33 a SIMN sunt muzica noua pentru voce/voci (arii, lieduri, coruri), spectacole in formate inedite (experiment, electroacustic, film mut si muzica live) si comemorari: Mihail Andricu (50 de ani de la moarte), Cornel Taranu – 90 si Liviu Danceanu – 70.

La Sala Radio, in foyerul Operei Nationale Bucuresti, la ARCUB, la Sala Studio a Teatrului Odeon si in salile de concerte ale Universitatii Nationale de Muzica sunt programate concerte sustinute de Orchestrele si Corul Academic Radio, Orchestra Concerto a UNMB, ansamblurile Profil, Archaeus, Game, devotioModerna din Bucuresti, Couleurs si Cvartetul Arcadia din Cluj-Napoca, The Romanian Flute Ensemble din Timisoara, Trio Contrastes din Spania, recitaluri instrumentale, muzica electroacustica, un cineconcert, o opera de camera, un spectacol muzical dedicat lui Franz Kafka, performance si un simpozion de muzicologie ce vor avea loc la Bucuresti, in perioada 19-26 mai. Printre altele, vor putea fi ascultate numeroase prime auditii – mai precis 20 de titluri noi de muzica romaneasca instrumentala si vocala, semnate de Corneliu Dan Georgescu, Calin Ioachimescu, George Balint, Adrian Iorgulescu, Christian Alexandru Petrescu, Maia Ciobanu, Mihaela Vosganian, Livia Teodorescu-Ciocanea, Adina Dumitrescu, Catalin Cretu si altii.
    
Compozitorul Dan Dediu, presedintele UCMR si directorul artistic al SIMN: „Pandemia de coronavírus a dat o lovitura dura muzicii noi, dar si modului de a o privi si recepta. Mai mult, internetul si existenta zilnica online au luat in stapanire realitatea de zi cu zi. Aceste lucruri nu pot sa nu afecteze – si pozitiv, si negativ – orice viziune festivaliera. In acest sens, ne propunem ca, incepand cu aceasta editie, festivalul Saptamana Internationala a Muzicii Noi sa reflecteze si mai accentuat asupra conditiilor si functiilor muzicii noi in lumea contemporana. Cum facem acest lucru? Prin programe interesante si prime auditii motivante pentru creatori, prin interpreti daruiti, prin omagieri ale predecesorilor, prin experimente si provocari ale formatelor de concert si spectacol, prin diversitate stilistica, prin comentarii informative si o retea fluida online de prieteni si fideli ai festivalului. Sociotopul „muzica noua” va intra cu siguranta intr-o alta zodie vizionara dupa editia cu numarul 33. Incepe viziunea gandirii programelor pe baza modelului constelatiilor. Acest model a mai fost utilizat sporadic in diverse editii, dar el va putea fi calauza metodologica pentru editiile viitoare. Eutopia s-a terminat. Incep Constelatiile.”

Ansamblul game la UNMB

Remember SIMN 2023
Saptamana Internationala a Muzicii Noi 2023 - EUTOPIA, editia nr.32, Bucuresti 21-28 mai 2023 / Un film de Virgil Oprina


Saptamana Internationala a Muzicii Noi, 19-26 mai 2024
Editia nr. 33
Director fondator: acad. Stefan Niculescu
Director artistic: Dan Dediu
Organizatori: Ministerul Culturii, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania
Co-producator: Radio Romania
Parteneri principali: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Orchestrele si Corurile Radio
Parteneri: Muzeul National “George Enescu”, Sectiunea Nationala Romana – SNR-SIMC,
Goethe-Institut Bucuresti, Ambasada Republicii Cehe, Centrul Ceh Bucuresti, Institutul Cervantes – Bucuresti, ARCUB, Teatrul Odeon, ECCO Program al European Composers and Songwriters Alliance (ECSA), Opera Nationala Bucuresti



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate