Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Două dirijoare și patru dirijori cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani vor fi la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, la prima ediție a Masterclass-ului condus de maestrul Cristian Măcelaru
(Muzică)
45 de dirijori din 22 de tari precum Italia, Australia, Coreea de Sud, Grecia, Africa de Sud, SUA, Mexic, Japonia, Hong Kong, Franta, Romania, China, Germania, Polonia, Maroc, Olanda, Brazilia, Croatia, Macedonia de Nord, Spania, Singapore si Elvetia au aplicat pentru participare activa la prima editie a masterclass-ului de interpretare dirijorala condus de maestrul Cristian Macelaru in cadrul Concursului International George Enescu. Editia a XIX-a.
Dirijoarele Eu-Lee Nam (Coreea de Sud, 34 de ani) si Ana Spasovska (Macedonia de Nord, 25 de ani), alaturi de Kyrian Friedenberg (SUA, 25 de ani), Omar El Jamali (Maroc, 32 de ani), Harris Han (SUA, 24 de ani) si Alex Amsel (SUA, 33 de ani) sunt cei 6 tineri selectati sa lucreze alaturi de maestrul Cristian Macelaru si Orchestra Romana de Tineret timp de o saptamana la Bucuresti, in perioada 23 – 27 septembrie 2024.

Eu-Lee Nam, Coreea de Sud

Ana Spasovska, Macedonia de Nord

Kyrian Friedenberg, SUA. (c) Theresa Pewal

Omar El Jamali, Maroc

Harris Han, SUA

Alex Amsel, SUA

Dupa modelul de functionare al Concursului International George Enescu, inspirat de viata artistului al carui nume il poarta, masterclass-ul de interpretare dirijorala, instrumentala si aprofundare in studiul muzicii reprezinta o platforma unde tinerii muzicieni, instrumentisti sau dirijori, sunt ghidati in dezvoltarea unei cariere de succes in domeniul muzicii clasice, prin exersarea si imbunatatirea abilitatilor interpretative si de comunicare.

Evenimentul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si este un proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii.

Vineri, 27 septembrie 2024, ora 18:00, la Ateneul Roman, trei dintre cei sase dirijori participanti la masterclass-ul de interpretare dirijorala si aprofundare in studiul muzicii vor urca la pupitrul Orchestrei Romane de Tineret pentru a dirija, alaturi de maestrul Cristian Macelaru, Concertul de inchidere al Concursului International George Enescu.

Cristian Macelaru (c) Adriane White

In program vor fi prezentate lucrari din repertoriul romano-francez universal, intr-un regal muzical ce va cuprinde lucrari de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy si Igor Stravinski.

Pana la data de 30 iunie 2024, tinerii muzicieni de pana la 35 de ani sunt invitati sa se inscrie pentru a fi selectati ca participanti pasivi la masterclass-ul de interpretare dirijorala, precum si participare activa si pasiva pentru masterclass-ul de interpretare instrumentala dedicat muzicienilor de pana in 25 de ani.
Tot pana la data de 30 iunie 2024 sunt deschise inscrierile si pentru sectiunea compozitie a Concursului International George Enescu.  

Concursul International George Enescu la Ateneul Roman

INFORMATII DESPRE BILETE:

La editia din acest an a Concursului International George Enescu, iubitorii de muzica clasica pot achizitiona atat bilete individuale pentru fiecare concert cat si 3 tipuri de abonamente, preturile pornind de la 60 de lei.

Biletele si abonamentele pentru concertele si recitalurile organizate in cadrul Concursului International George Enescu se pot achizitiona din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar si in format fizic, din Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)
Categoria 1 – 800 de lei
Categoria a 2-a – 640 de lei

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)
Categoria 1 – 720 de lei
Categoria a 2-a – 576 de lei

Abonamentul General pentru recitaluri si concerte simfonice (11 evenimente)
Categoria 1 – 1370 de lei
Categoria a 2-a – 1100 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari – 550 de lei

Bilete individuale pentru concerte simfonice (pret/concert)
Categoria 1 – 200 de lei
Categoria a 2-a – 160 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari – 80 de lei

Bilete individuale pentru recitaluri (pret/recital)
Categoria 1 – 150 de lei
Categoria a 2-a 120 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari – 60 de lei


Studentii, elevii si profesorii scolilor si universitatilor de muzica din toata tara beneficiaza de acces gratuit in baza legitimatiei scolare si de serviciu, in limita locurilor disponibile.

De asemenea, persoanele cu handicap alaturi de insotitorii lor beneficiaza de acces gratuit in limita locurilor disponibile, conform legii.

Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru biletele si abonamentele achizitionate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.

Organizatorii Concursului International George Enescu ofera acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor sectiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in perioada 1 – 18 septembrie 2024 si la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Roman in data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioara) si 20 septembrie (pian), nefiind necesara o inregistrare prealabila.

/////

Concursul International George Enescu este un eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundatia ArtProduction

Co-producatori: Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune, Primaria Municipiului Bucuresti – ARCUB

Partener principal: Rompetrol

Parteneri: Purcari, Senia Music, La Mama, Althaus, SANADOR, RetuRO, Nazzuro Aqua

Parteneri institutionali: Institutul Cultural Roman, Filarmonica „George Enescu”, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti

Partener servicii juridice: Tuca Zbarcea si Asociatii

Partener de mobilitate: Blue

Cu sprijinul: Asociatia Artistilor Lutieri din Romania, Paradigma Film, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate