Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
Publicul meloman va avea acces gratuit la primele etape ale secțiunilor instrumentale din cadrul Concursului Internațional George Enescu
(Muzică)
Cea de a XIX-a editie a Concursului International George Enescu debuteaza pe 31 august 2024, la Bucuresti, iar publicul meloman va beneficia de acces gratuit la etapele eliminatorii si semifinalele competitiilor. Anul acesta s-a inregistrat un record istoric de inscrieri la Concursul Enescu – 555 de tineri din 27 de tari au aplicat pentru cele 3 sectiuni ale concursului – vioara, violoncel, pian.
Dintre acestia, doar 149 au fost selectionati pentru a participa la prima etapa a concursului.

Fiecare sectiune a concursului va avea 2 etape eliminatorii, semifinala si finala, iar organizatorii concursului vor oferi acces gratuit la etapele eliminatorii si semifinalele competitiei, nefiind necesara o rezervare prealabila.

Concursul International George Enescu (c) Andrei Gindac

Primele doua etape ale fiecarei sectiuni vor avea loc la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (Strada Stirbei Voda Nr. 33), in timp ce semifinalele si finalele sunt programate la Ateneul Roman.

Concursul International George Enescu este un eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii.

Benjamin Kruithof. Castigator Concurs Enescu - sectiunea violoncel. 2022. (c) Alex Damian

Concursul debuteaza cu Sectiunea Violoncel, la care vor participa, in prima etapa, 49 de concurenti din tari precum Coreea de Sud, China, S.U.A. Romania, Taiwan, Rusia, Germania, Franta, Canada, Luxemburg, Austria, Italia, Spania, Japonia, Suedia, Slovenia si Hong Kong.

Prima etapa a concursului se va desfasura intre 1 si 3 septembrie, cea de a doua etapa, intre 5-6 septembrie, semifinala va avea loc in 8 septembrie, iar finala in 10 septembrie.

Evolutiile participantilor vor fi analizate de catre un juriu international format din mari muzicieni de calibru: David Geringas (Presedinte al Juriului), Leonid Gorokhov, Meehae Ryo, Valentin Radutiu, Marin Cazacu, Enrico Dindo, Arto Noras, carora li se vor alatura, pentru semifinala si finala, managerii internationali Charlotte Lee si Raimund Trenkler.

Maria Marica, castigatoarea sectiunii vioara - Concursul Enescu 2022

Concursul International George Enescu va continua cu Sectiunea Vioara, care va debuta in 7 septembrie. Pentru aceasta sectiune au fost selectati 50 de concurenti din 18 tari: Coreea de Sud, China, S.U.A., Taiwan, Rusia, Germania, Franta, Africa de Sud, Polonia, Ucraina, Canada, Austria, Italia, Belgia, Japonia, Suedia, Slovenia si Elvetia.  

Prima etapa a concursului se va desfasura intre 7 si 9 septembrie, cea de a doua etapa va avea loc intre 11 si 12 septembrie, semifinala in 14 septembrie, iar finala este programata pentru data de 16 septembrie.

Juriul Sectiunii Vioara este format din marii artisti Dmitry Sitkovetsky (Presedinte al Juriului), Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Silvia Marcovici, Shlomo Mintz, Boris Garlitsky, David Halen, carora li se alatura, pentru finala, managerii internationali Doug Sheldon si Didier de Cottignies.

Alexandra Segal, Israel - castigatoarea sectiunii PIAN - Concursul International George Enescu, 2022. (c) Alex Damian

In data de 13 septembrie 2024, juriul de specialitate se va reuni la Bucuresti pentru prima etapa a concursului de pian. Cei 50 de concurenti care au fost selectati pentru prima etapa a concursului au varste cuprinse intre 15 si 35 de ani si provin din Coreea de Sud, China, S.U.A. Romania, Rusia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Albania, Polonia, Japonia, Georgia, Slovenia si Hong Kong.

Prima etapa a concursului de pian se va desfasura intre 13 si 15 septembrie, cea de a doua etapa va fi intre 17 - 18 septembrie, semifinala va avea loc in 20 septembrie, iar finala este programata pentru data de 22 septembrie 2024.

Juriul acestei sectiuni este format din mari pianisti de renume international: Lilya Zilberstein (Presedinta Juriului), Dana Borsan, Andrei Pisarev, Vovka Ashkenazy, Luiza Borac, Alexander Shtarkman, Sina Kloke, carora li se vor alatura, pentru semifinala si finala, managerul Martin Campbell-White si pianistul Simon Trpceski.

Listele concurentilor care au fost selectati sa intre in prima etapa a sectiunilor instrumentale sunt disponibile pe site-ul oficial al Concursului Enescu si pot fi accesate la acest link: https://concurs.festivalenescu.ro/ro/rezultatele-preselectiei-concursului-enescu.

Pentru finalele concursurilor, biletele sunt deja puse in vanzare pe platforma Eventim.ro: https://www.cts.eventim.ro/eventseries/concurs-international-george-enescu-2024-3627790. De asemenea, biletele se pot achizitiona si in format fizic, din Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, magazinele Carrefour si Good2Go.
La editia din acest an a Concursului International George Enescu, se pot achizitiona atat bilete individuale, pentru fiecare concert in parte, cat si 3 tipuri de abonamente, preturile pornind de la 60 de lei.
Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)
Categoria 1 – 800 de lei
Categoria a 2-a – 640 de lei

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)
Categoria 1 – 720 de lei
Categoria a 2-a – 576 de lei

Abonamentul General pentru recitaluri si concerte simfonice (11 evenimente)
Categoria 1 – 1370 de lei
Categoria a 2-a – 1100 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari – 550 de lei

Bilete individuale pentru concerte simfonice (pret/concert)
Categoria 1 – 200 de lei
Categoria a 2-a – 160 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari – 80 de lei

Concursul International George Enescu la Ateneul Roman


Studentii, elevii si profesorii scolilor si universitatilor de muzica din toata tara beneficiaza de acces gratuit in baza legitimatiei scolare si de serviciu, in limita locurilor disponibile.

De asemenea, persoanele cu handicap alaturi de insotitorii lor beneficiaza de acces gratuit in limita locurilor disponibile, conform legii.

Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru biletele si abonamentele achizitionate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.


-----------------------------------------------------

Concursul International George Enescu este un eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundatia ArtProduction

Co-producatori: Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune, Primaria Municipiului Bucuresti – ARCUB

Partener principal: Rompetrol

Parteneri: Purcari, ONE, SANADOR, Mobexpert, Senia Music, La Mama, Althaus, RetuRo, Nazzuro Aqua, L’Or, Electrecord, Fundatia Motivation Romania, Fundatia Special Olympics, Climb Again

Parteneri institutionali: Filarmonica „George Enescu”, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Institutul Cultural Roman, Muzeul National „George Enescu”, Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Institutul Italian de Cultura Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Fundatia Culturala Erbiceanu, Filarmonica Arad, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau, Filarmonica „Lyra - George Cavadia” Braila, Filarmonica de Stat Transilvania, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica Moldova din Iasi, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitesti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Filarmonica Banatul din Timisoara, Palatul Culturii „Teodor Costescu” Drobeta - Turnu Severin, Romanian Chamber Orchestra, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Bucuresti, Colegiul National de Muzica „George Enescu”.

Partener servicii juridice: Tuca Zbarcea si Asociatii
Partener de mobilitate: Blue

Cu sprijinul: Asociatia Artistilor Lutieri din Romania, Paradigma Film, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Casa de flori

Partener de monitorizare: MediaTrust


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate