Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 septembrie 2024
Recomandări
Corul Preludiu va participa la Varna Summer Festival
(Muzică)
Pe 12 septembrie, de la ora 19:00, la Festival & Congress Center din Varna, Corul de camera Preludiu - Voicu Enachescu dirijat de Andrei Stanculescu va participa la Varna Summer Festival in cadrul sectiunii Baroc al acestuia, in deschiderea Concursului International de Coruri „Prof. Georgi Dimitrov”.
Programul va cuprinde Misa in si minor de Bach, iar Corul Preludiu va canta alaturi de Festival Baroque Orchestra, dirijor Martin Sieghart, solisti Heather Newhouse - soprana, Hermine Haselböck - alto, Franz Gürtelschmied - Tenor, Klemens Sander - Bas.

Festivalul se bucura de un bun renume international, nivelul artistic foarte ridicat fiind impus chiar de traditia tarii gazda in domeniul artei corale, invitarea muzicienilor din Romania constituindu-se astfel intr-o binemeritata recunoastere a acestora.

CORUL DE CAMERA PRELUDIU - VOICU ENACHESCU

Primul concert al formatiei a avut loc la 1 noiembrie 1972, pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Pana acum doi ani, Corul de Camera Preludiu a fost condus de creatorul sau, maestrul Voicu Enachescu, iar in toata aceasta perioada, ansamblul si-a adus contributia la transmiterea actului artistic in randurile publicului meloman din Romania si din strainatate, remarcandu-se prin maiestria sa interpretativa, prin prospetimea, si, in acelasi timp, prin maturitate, activitatea sa fiind incununata cu multe premii.

In cei 50 de ani de activitate „Preludiu” a realizat peste 350 de inregistrari radio si TV, un disc „Electrecord” si trei C.D. - uri (Colinde si cantece de Craciun, Muzica bizantina in cultura romaneasca, Maestrii ai artei corale romanesti).
De la aparitia sa, formatia a prezentat mai mult de 2.500 de concerte pe marile scene din Romania si din strainatate, in cursul celor peste 90 de turnee efectuate in 30 de tari din Europa, America si Asia, fiind laureata la mai multe festivaluri internationale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje). Corul de camera „Preludiu” si dirijorul Voicu Enachescu au primit, cu ocazia editiei a XIII-a a Festivalului International „George Enescu” (1995), „Premiul pentru exceptionalul program prezentat”, distinctie acordata de Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania.

Incepand cu septembrie 2021, la conducerea Corului de Camera Preludiu a venit Andrei Stanculescu – membru al ansamblului inca din 2016, atunci cand maestrul Voicu Enachescu, impresionat de activitatea dirijorala a tanarului muzician, l-a adus in familia Preludiu pentru a pregati ansamblul in vederea colaborarii cu Orchestra Romana de Tineret si cu dirijorul Cristian Macelaru.
Din februarie 2023, poarta numele Corul de camera PRELUDIU – Voicu Enachescu.

Preludiu (c) Virgil Oprina

Andrei Stanculescu este nascut la 8 decembrie 1995, in Ramnicu Valcea, si are o bogata experienta dirijorala, realizand o serie de performante muzicale, dintre care se remarca activitatea sa in calitate de dirijor al Corului de camera Preludiu, dirijor invitat al orchestrelor nationale de tineret: Orchestra Nationala de Tineret si Orchestra Junior, dirijor si fondator al Corului Rubato alaturi de care a efectuat turnee atat in tara, cat si in strainatate (Elvetia, 2018).
In anul 2018 devine consultant artistic si dirijor coordonator in Romania al proiectului Playing for Philharmonie, desfasurat de BRD – Groupe Société Générale, iar alaturi de Corul BRD sustine o serie de concerte pe scena Filarmonicii din Paris, Filarmonicii George Enescu, Filarmonicii din Pitesti, Filarmonicii Ion Dumitrescu. De asemenea, a urmat recent stagii de perfectionare organizate in Franta de Fundatia Royaumont si beneficiaza de o bursa din partea Conservatorio della Svizzera italiana, unde studiaza muzica Renasterii.
    
Acesta a colaborat si a studiat de-a lungul timpului cu personalitati precum Cristian Mandeal, Cristian Macelaru, Tiberiu Soare, Voicu Enachescu, Gabriel Popescu, Leo Warynski sau Francois Xavier-Roth.     Din anul 2018, este dirijorul Corului Catedralei Sf. Iosif. Acesta a avut onoarea de a dirija slujba papala, cu ocazia vizitei Sanctitatii Sale, Papa Francisc, in Romania, primind decoratia Crucea Arhiepiscopala.
    
Pe 8 Decembrie 2021, isi face debutul pe scena Ateneului Roman, alaturi de Orchestra Romana de Tineret si Corul de camera Preludiu, devenind astfel unul dintre cei mai tineri dirijori care au pasit pe aceasta scena.
Cu studii muzicale realizate in Romania si Elvetia si cu diverse participari la cursuri de maiestrie in Romania, Franta, Italia si Elvetia, Andrei Stanculescu este muzicianul care, mereu preocupat de adevaratele intentii ale compozitorilor si de adevarul muzical, distinge, descurca si reda colegilor din Preludiu problemele dificile ale unei partituri, mergand pana la cele mai mici amanunte si cele mai fine trasaturi imaginate de creatori.

Preludiu (c) Virgil Oprina

Pentru informatii detaliate legate de activitatea Centrului National de Arta „Tinerimea Romana” si de Orchestra Romana de Tineret puteti accesa www.tinerimearomana.ro
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate