Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
Yo Kitamura din Japonia câștigă Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Violoncel
(Muzică)
Yo Kitamura a castigat Concursul International George Enescu 2024, Sectiunea Violoncel, dupa o Finala in care a interpretat Concertul in si minor pentru violoncel si orchestra op. 104 de Dvorák.
Finala de Violoncel a Concursului Enescu a avut loc marti, 10 septembrie, la Ateneul Roman. Pe locul al doilea s-a situat Ettore Pagano din Italia iar pe locul al treilea Haddon Kay din SUA.

Yo Kitamura din Japonia este castigatorul celei de a XIX-a editii a Concursului International George Enescu, Sectiunea Violoncel, la sfarsitul unei Finale in care a interpretat Concertul in si minor pentru violoncel si orchestra op. 104 de Dvorák, acompaniat de Orchestra Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Jonathan Bloxham.

Yo Kitamura castiga Concursul Enescu 2024, sectiunea violoncel (c) Alex Damian

Juriul Sectiunii de Violoncel pentru cea de a XIX-a editie a Concursului International George Enescu a fost format din violoncelistii Arto Noras (Presedintele Juriului), Leonid Gorokhov, Meehae Ryo, Valentin Radutiu, Marin Cazacu, Enrico Dindo si Dan Prelipcean, alaturi de Charlotte Lee - unul dintre cei 14 directori executivi de top in managementul artistilor si Raimund Trenkler, violoncelist si presedinte al Consiliului de administratie al Fundatiei Academiei Kronberg.

Am avut onoarea de a face parte din juriul sectiunii de violoncel inca de la prima editie in care a fost introdusa aceasta sectiune in programul concursului, prin urmare am putut sa-i observ indeaproape evolutia.
Astazi, aceasta a opta editie a sectiunii de violoncel din cadrul Concursului International George Enescu demonstreaza importanta acestei sectiuni in programul concursului, editia din acest an avand 213 violoncelisti aplicanti.

Arto Noras, Presedintele Juriului Sectiunii de Violoncel

Premiul I al editiei a XIX-a a Concursului International George Enescu este in valoare de 15.000 de euro net, premiul al doilea de 10.000 de euro net, iar premiul al treilea de 5.000 de euro net. De asemenea, laureatilor Concursului International George Enescu 2024 li se va oferi sansa de a concerta in cadrul editiilor 2025 si 2026 ale Festivalului si Concursului International George Enescu, precum si in concerte organizate in cadrul stagiunilor filarmonicilor din tara. Trofeele Concursului Enescu 2024, oferite celor trei tineri violoncelisti, sunt realizate de catre artistul Mihai Bancila.

In cadrul Galei de premiere s-au oferit si trei premii speciale: 

Premiul Serafim Antropov pentru cea mai buna interpretare a Sonatei nr. 2 în do major pentru violoncel ?i pian op. 26 de George Enescu, în valoare de 3.000 euro net a fost castigat de Ettore Pagano din Italia.
 
Premiul pentru cea mai buna interpretare a lucrarii impuse - Syntrimma pentru violoncel solo de Sebastian Androne-Nakanishi, in valoare de 2.000 euro net a fost castigat de Yo Kitamura din Japonia.

Premiul Publicului, in valoare de 1.000 euro net, a fost castigat de Ettore Pagano din Italia.

Ettore Pagano - laureat al Concursului Enescu 2024 (c) Alex Damian

Yo Kitamura are 20 de ani si a studiat cu profesorul Jens Peter Maintz la Universitatea de Arte din Berlin si cu profesorul Tsuyoshi Tsutsumi la Liceul de Muzica Toho Gakuen. A castigat premiul I la Concursul International Johannes Brahms si premiul I in unanimitate la Concursul International pentru Tineri Muzicieni Ceaikovski.

Ettore Pagano are 21 de ani si a castigat numeroase concursuri in Italia si in strainatate, printre care si Concursul International Khachaturian din Erevan si Concursul International Johannes Brahms. A fost deja invitat sa sustina recitaluri in cadrul unor importante evenimente internationale in Germania, Austria, Grecia si in Statele Unite ale Americii, iar in 2022 a lansat primul sau CD pentru revista Suonare News.

Violoncelistul de origine chinezo-americana Haddon Kay are 25 de ani si are in palmares participari in rundele finale ale multor concursuri internationale, printre care si Concursul Chicago Symphony Young Artist. Kay este membru fondator al Galvin Cello Quartet, format in 2021 la ?coala de Muzica Bienen, alaturi de care a castigat Concursul Victor Elmaleh din 2022 al Concert Artists Guild si Medalia de argint la Concursul National de Muzica de Camera Fischoff din 2021.

Hadon Kay laureat al Concursului Enescu 2024, sectiunea violoncel

Concursul International George Enescu, initiat in 1958, este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume, oferind tinerilor muzicieni o platforma de afirmare la nivel international. De-a lungul anilor, concursul a consolidat pozitia Romaniei pe scena culturala globala, fiind singurul concurs din Romania afiliat Federatiei Mondiale a Concursurilor Internationale de Muzica Clasica si a descoperit numeroase talente care au devenit artisti de renume mondial. Editia din 2024 promite sa fie una de exceptie, continuand traditia de a aduce in prim-plan talente ale muzicii clasice.


Ettore Pagano, Yo Kitamura. Laureatii Concursului Enescu 2024, sectiunea violoncel. (c) Alex Damian

-----------------------------------------------------

Concursul International George Enescu este un eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundatia ArtProduction

Co-producatori: Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune, Primaria Municipiului Bucuresti si ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

Partener principal: Rompetrol

Parteneri: Purcari, ONE, SANADOR, Mobexpert, Senia Music, La Mama, Althaus, RetuRo, Nazzuro Aqua, L’Or, Electrecord, Fundatia Motivation Romania, Fundatia Special Olympics, Climb Again

Parteneri institutionali: Filarmonica „George Enescu”, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Institutul Cultural Roman, Muzeul National „George Enescu”, Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Institutul Italian de Cultura Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Filarmonica Arad, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau, Filarmonica „Lyra - George Cavadia” Braila, Filarmonica de Stat Transilvania, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica Moldova din Iasi, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitesti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Filarmonica Banatul din Timisoara, Palatul Culturii „Teodor Costescu” Drobeta - Turnu Severin, Romanian Chamber Orchestra, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Bucuresti, Colegiul National de Muzica „George Enescu”

Partener servicii juridice: Tuca Zbarcea si Asociatii

Partener de mobilitate: Blue

Cu sprijinul: Asociatia Artistilor Lutieri din Romania, Paradigma Film, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Casa de flori
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate