Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 decembrie 2024
Recomandări
100 de ani de revoluție muzicală la Paris. Neoclasicism și experiment cu Cleopatra David și Sarah Hoyt
(Muzică)
Conservatorul de muzica Marietta Alboni din Paris impreuna cu Fundatia Falret organizeaza duminica, 29 septembrie, ora 17.00 la OEuvre Falret din Paris, recitalul Néoclassicisme et Expérimentation sustinut de soprana romana Cleopatra David impreuna cu pianista Sarah Hoyt.
Programul serii cuprinde lucrari de G. Enescu, D. Milhaud, I. Stravinski, H. Nafylian si B. Britten. Concertul este organizat in cadrul proiectului Paralele si Interferente in Muzica Franceza si Romaneasca a Secolului XX realizat de Cleopatra David ca titular al Bursei George Enescu oferita de Institutul Cultural Roman.

Parteneri: Institutul Cultural Roman si Cité internationale des arts
Dimanche 29 septembre, à 17h  
l’OEuvre Falret, 50, rue du Théatre 75015 Paris (métro Dupleix)
https://www.helloasso.com/associations/les-amis-du-conservatoire-de-musique-marietta-alboni/evenements/neo-classicisme-et-experimentation

Daca la Centrul Georges Pompidou se sarbatoresc in aceasta perioada 100 de ani de arta suprarealista, noi vom celebra, prin concertul de la OEuvre Falret, 100 de ani de revolutie muzicala! Neoclasicism si experiment este titlul recitalului pe care il voi sustine impreuna cu pianista canadiana Sarah Hoyt, care propune o explorare a modului in care mari compozitori au redefinit muzica secolului XX,  intr-un demers complex de imbricare a traditiei si inovatiei. Daca recitalul anterior era definit de atmosfera contemplativa si introspectiva a impresionismului, acum ne aflam in plina expansiune de procedee si mijloace tehnice si de expresie. Invitam publicul sa experimenteze aceste noi dimensiuni care alcatuiesc partial realitatea muzicala a timpului nostru. - Cleopatra David


Cariera Cleopatrei David s-a concentrat, in ultimii ani, pe consolidarea sectorului cultural independent din Romania, in special pe productia de opera. Impreuna cu regizorul Alexadru Patrascu a pus in scena spectacolele La serva padrona si Bach, colegul de birou, ambele fiind invitate la evenimente internationale. Este angajata a Filarmoncii George Enescu din Bucuresti unde, in colaborare cu inca trei colegi, a realizat proiectul care a adus Marca Patrimoniului European pentru Ateneul Roman.
Artista a obtinut titlul de doctor in anul 2010 sub indrumarea compozitorului Octavian Nemescu la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A cantat si a sustinut masterclassuri in Romania, Marea Britanie, Franta, Italia, Finlanda, Armenia si India. Participa cu prezentari la conferinte internationale si publica articole si studii in reviste de specialitate. Rezidenta de la Paris va aduce, pe langa valorizarea muzicii romanesti si o noua privire asupra creatiei enesciene, o abordare diversificata si integrata a actului creator, consolidand astfel legaturile intre diferite traditii si perspective artistice.


Pianista Sarah Hoyt a concertat in toata Europa si in Canada, atat ca solista, cat si in ansambluri camerale. Parcursul sau academic eclectic si curiozitatea artistica au determinat-o sa se implice in numeroase proiecte interdisciplinare, care imbina muzica, filosofia si arta vizuala. Originara din Edmonton, Alberta, Canada, Sarah a obtinut mai multe diplome: o licenta in stiinte biologice de la Universitatea din Alberta, un master in urbanism de la Scoala de Urbanism din Paris, este absolventa Scolii Normale de Muzica Alfred Cortot din Paris si a Universitatii din Montreal (pian). Printre mentorii sai se numara Jeannine Bonjean, Michael Wladkowski, Devy Erlie si Marc Durand si a participat la numeroase rezidente artistice cum sunt cele de la Cité Internationale des Arts din Paris, sau The Banff Centre A participat ca solista in cadrul unor programe de valorizare a patrimoniului cultural European, asa cum sunt conceptul artistului canadian Patrick Bernatchez, intitulat Piano Orbital, sau propriul proiect video Piano Four Hands, care juxtapune si suprapune mai multe versiuni ale Preludiului nr. 1 in Do major de Bach, filmat de-a lungul mai multor ani si prezentat in diverse galerii de arta. Activitatea concertistica este completata de promovarea compozitorilor canadieni in Europa, interpretand lucrari de Claude Vivier, Alexina Louie, Samuel Andreyev si Samy Moussa.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate