Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2024
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Piesa „Elegie” compusă de M.S. Regele Mihai I al României prezentată în cadrul Turneului Național „Romanian Young Virtuosos”
(Muzică)
Cu ocazia prezentarii turneului national „Romanian Young Virtuosos”, turneu ce va avea loc in perioada 3 – 11 octombrie 2024, la Bucuresti, Brasov, Sinaia, Oradea si Timisoara, muzicieni si oameni de cultura: Rodica Vica – soprana (Austria/Romania), Martiniana Antonie – mezzosoprana (Germania/Romania), Stefan Cazacu – violoncelist (Romania), Diana Ionescu – pian (Romania), Vlad Maistorovici – compozitor (Romania) si Dana Deac – jurnalista (Romania), s-au reunit pentru a aduce un omagiu compozitorilor romani. Acestia propun publicului un proiect inedit ce aduce la lumina piese mai putin cunoscute si interpretate.
Astfel, un moment inedit al acestui turneu il reprezinta interpretarea, de catre talentata pianista Diana Ionescu, a lucrarii Elegie, compusa de M.S. Regele Mihai I al Romaniei, la varsta de 20 de ani, dedicata iubitei sale sotii, Regina Ana. Aceasta piesa, mai putin cunoscuta publicului larg, ofera o perspectiva artistica profunda asupra suveranului care, desi cunoscut mai ales pentru rolul sau politic si istoric, detinea si un talent pentru muzica.

Lucrarea Elegie este o compozitie care reflecta sentimentele de dragoste si respect pe care tanarul Rege Mihai le purta Reginei Ana in perioada incipienta a relatiei lor. Compozitia este caracterizata de o delicatete melodica si de un ton contemplativ, sugerand un amestec de melancolie si speranta, atribute tipice unei elegii. Lucrarea muzicala reuseste sa transmita o emotie profunda, fiind un omagiu al iubirii si devotamentului lor reciproc. Elegie a fost foarte rar prezentata publicului larg si, cu siguranta, va reprezenta o descoperire culturala importanta. 


De asemenea, o noutate a acestui turneu o reprezinta si Ciclul de trei lieduri pe versuri de Noemi Marin pentru voce, violoncel si pian special compus de muzicianul Vlad Maistorovici. In program piese de George Enescu, M.S. Regele Mihai I al Romaniei, George Stephanescu, Tiberiu Brediceanu, Gherase Dendrino, Paul Constantinescu si Vlad Maistoroivici. Prin proiectul „Romanian Young Virtuosos”, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura isi propune sa inspire tanara generatie si sa promoveze patrimoniul muzical national, oferind o experienta artistica de neuitat publicului din Romania.

Turneul national este co-finantat de AFCN – Administratia Fondului Cultural National si se va desfasura dupa cum urmeaza:

BUCURESTI, 3 octombrie 2024, ora 19:00
Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica – Str. Stirbei Voda nr. 33

Participarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail: birou.presa.musicarte@gmail.com

BRASOV, 4 octombrie 2024, ora 19:00
Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania – Bulevardul Eroilor nr. 29

Participarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail: birou.presa.musicarte@gmail.com

SINAIA, 5 octombrie 2024, ora 16:00

Muzeul National Peles - Str. Pelesului nr. 2
Accesul publicului in Sala de Concerte se face pe terasa de nord a Castelului Peles.

Participarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail: peles.ro@gmail.com

ORADEA, 9 octombrie 2024, ora 19:00
Muzeul Tarii Crisurilor – Calea Armatei nr. 1/A

Participarea la eveniment este libera, in limita a 150 de locurilor disponibile. Biletele gratuite pot fi ridicate de la casieria muzeului, incepand cu data de 1 octombrie, in intervalul orar 10:00-18:00.

TIMISOARA, 10 octombrie 2024, ora 19:00
Sala Orpheum a Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest – Piata Libertatii nr. 1

Participarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile.

Diana Ionescu

AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Mai multe informatii despre turneului national ROMANIAN YOUNG VIRTUOSOS pot fi gasite pe site-ul www.romanianvirtuosos.musicarte.ro

Organizator: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura

Proiect co-finantat de: AFCN – Administratia Fondului Cultural National

Partener de mobilitate: Seat Romania

In parteneriat cu: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Muzeul National George Enescu din Bucuresti, Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” din Bucuresti, Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania din Brasov, Vibrate Festival Brasov, Asociatia Culturala Paul Constantinescu din Ploiesti, Libris St. O. Iosif din Brasov, Muzeul National Peles, Muzeul ?arii Crisurilor din Oradea, Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte, Universitatea de Vest din Timisoara, Wagner Arte Frumoase si Povesti si Forumul Cultural Austriac din Bucuresti
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate