Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
Faimoasa mașină McLaren F1, recreată la scară reală, folosind exclusiv piese LEGO, expusă în Băneasa Shopping City
(Viață)
LEGO® Romania aduce pentru prima data in Estul Europei o macheta la dimensiuni reale a unei masini de curse. Vizitatorii sunt asteptati cu o serie de activitati gandite pentru fanii masinilor de curse de toate varstele.
LEGO® Romania prezinta o replica impresionanta, la dimensiuni reale, a faimoasei masini de curse McLaren Formula 1, construita integral din piese LEGO. Macheta, expusa pentru prima data in Europa de Est, a fost dezvaluita sambata, 5 octombrie, incepand cu ora 12:00, si va ramane expusa pana pe data de 13 octombrie, la parterul centrului comercial Baneasa Shopping City. Din Bucuresti, macheta va pleca spre Brasov, unde va fi expusa in perioada 14 – 28 octombrie in Coresi Shopping Resort.

Macheta reprezinta o reproducere fidela a monopostului de Formula 1 al echipei McLaren. Pentru constructia masinii au fost necesare peste 288.000 de piese LEGO, iar procesul a durat aproape 2.000 de ore. Printre detaliile masinii care nu pot lipsi se afla si culoarea emblematica portocaliu papaya a celebrului McLaren, utilizata pe masinile de curse MCL35M in timpul sezonului competitional din 2021.

Prin expunerea acestei constructii LEGO extraordinare, ne propunem sa alimentam pasiunea fanilor masinilor de curse, oferindu-le o oportunitate unica de a-si explora dragostea pentru masini prin prisma jocului LEGO. Scopul nostru este sa inspiram creativitatea si sa aducem la viata posibilitati infinite de constructie, unde singura limita este imaginatia fiecaruia. La LEGO Romania, ne angajam sa incurajam inovatia, invatarea si bucuria de a crea, aliniindu-ne viziunea de a inspira si dezvolta constructorii de maine”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria.

Vizitatorii centrului comercial pot experimenta felul in care piesele LEGO pot da o forma noua pasiunii lor in doua zone de activare.

La parter, ii asteapta macheta la scara reala a monopostului, alaturi de o expozitie de creatii unice ale constructorilor pasionati de la Romanian LEGO Users Group (RoLUG) si un corner unde pot trai adrenalina pit stopurilor si schimba contra-cronometru rotile LEGO ale unei machete. La etaj, cei mici pot construi liber cu piese LEGO si isi pot crea propria masina cu care sa concureze pe o pista in miniatura.

Lego McLaren F1

Fanii pot trai si acasa experienta unei constructii la scara 1:9 a monopostului cu setul LEGO® Technic McLaren Formula 1™, disponibil pe site-ul oficial.

LEGO® Technic McLaren F1 in cifre:
* Au fost folosite piese LEGO®  create special pentru a recrea logo-urile asa cum sunt ele redate pe masina reala McLaren Formula 1.
* Modelul este compus din 5 componente separate: 4 roti, caroserie, 4 suspensii, halo si spoiler frontal.
* 27 de persoane au fost implicate in proiectarea si constructia modelului de mari dimensiuni al masinii McLaren Formula 1 LEGO Technic.
* A fost nevoie de 1893 de ore si de un impresionant numar de 288.315 piese LEGO pentru a construi modelul de masina McLaren Formula 1 Technic
* Constructia mare masoara in total 5,7 m in lungime si 2,4 m in latime si cantareste 2.4 tone

Lego McLaren F1

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira si dezvolta constructorii de maine prin puterea jocului. Sistemul LEGO System in Play, avand la baza caramizile LEGO, le permite copiilor si fanilor sa construiasca si sa reconstruiasca orice isi pot imagina.
Grupul LEGO a fost fondat in Billund, Danemarca, in 1932, de Ole Kirk Kristiansen, numele sau derivand din cele doua cuvinte daneze „LEg GOdt", care inseamna „Joaca-te bine".
Astazi, Grupul LEGO ramane o companie de familie cu sediul central in Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vandute in peste 130 de tari din intreaga lume. Pentru mai multe informatii vizitati www.LEGO.com

Lego McLaren F1

McLaren Automotive este un producator de supercaruri ultraperformante si usoare. Lansata in 2010, compania este in prezent cea mai mare parte a McLaren Group
Cu sediul central la McLaren Technology Centre (MTC) din Woking, Surrey, Anglia, McLaren Automotive este condusa de provocarea de a crea cele mai antrenante, captivante si de referinta vehicule din lume. Folosindu-se de istoria de 60 de ani a numelui McLaren de performante autentice, de curse, a livrat unele dintre cele mai spectaculoase supercaruri fabricate vreodata.
Portofoliul de produse al companiei, format din modele GTS, supercar, Motorsport si Ultimate, este comercializat in peste 40 de piete din intreaga lume. Automobilele sale sunt asamblate manual la McLaren Production Centre (MPC), situat in acelasi campus ca si MTC in Woking.
McLaren este un pionier care continua sa depaseasca limitele. In 1981, cu McLaren MP4/1, a introdus in Formula 1 tehnologia sasiului usor si rezistent din fibra de carbon.
Apoi, in 1993, a proiectat si construit legendara masina de strada McLaren F1. Construit in jurul unui sasiu din fibra de carbon, acesta a stabilit ADN-ul supercarului McLaren, realizat pentru secolul 21 in 2011, odata cu introducerea McLaren 12C - prima masina de serie a McLaren Automotive.
McLaren a fost primul care a livrat un hypercar hibrid, McLaren P1™, in 2013. Lansand seria Ultimate de vehicule, P1™ a fost urmat de McLaren Senna in 2018, iar derivatul sau GTR exclusiv pentru circuit a urmat un an mai tarziu. In 2019, a fost introdus si hyper-GT-ul hibrid Speedtail. Cel mai recent model Ultimate al sau, Elva, este cea mai usoara masina de sosea McLaren de pana acum.
Modelele McLaren LT reprezinta expresia suprema a performantei pe pista in supercarurile de serie. Denumirea provine de la versiunea „Longtail” a modelului F1 GTR, introdusa in 1997, si a fost incorporata in nomenclatura McLaren Automotive in 2015, odata cu sosirea coupe-ului si Spider-ului 675LT bazate pe McLaren 650S. In 2018, legenda LT a continuat cu modelul 600LT bazat pe McLaren 570S. Cel mai recent capitol din povestea LT a fost scris in 2020 si 2021, odata cu introducerea coupe-ului si Spider-ului 765LT.
Tot in 2021, compania a prezentat noul supercar hibrid de inalta performanta, McLaren Artura. Artura este primul McLaren care beneficiaza de McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA). MCLA este proiectata, dezvoltata si fabricata la McLaren Composites Technology Centre din regiunea Sheffield din Anglia folosind procese in premiera mondiala si va fi varful de lance al viitorului electrificat al marcii.
In 2022, McLaren a anuntat Solus GT, o masina de circuit cu un singur loc, cu habitaclu inchis, care a adus la viata un concept futurist creat initial pentru jocurile virtuale.
In 2023, McLaren a prezentat cel mai usor si mai puternic supercar de serie, 750S - o dezvoltare completa a supercarului 720S premiat. De asemenea, McLaren a prezentat noul GTS, care inlocuieste McLaren GT.

McLaren Artura Spider a fost prezentat la inceputul anului 2024 ca prima decapotabila hibrida de inalta performanta a marcii. Introducerea sa a fost parte a unei imbunatatiri majore a anului modelului pentru marca Artura si a insemnat ca gama de productie in serie a McLaren GTS, noul Artura si 750S au fost introduse la 12 luni distanta.
McLaren Automotive alege, de asemenea, sa colaboreze cu companii si organizatii similare, de top la nivel mondial, care depasesc limitele in domeniile lor respective. Acestea includ Ashurst, Bowers & Wilkins, Dynisma, Gulf, Monroe, Pirelli, Plan International, Richard Mille si Tumi.

Lego McLaren F1

McLaren Group este un lider mondial in productia de supercaruri de inalta performanta si in sporturile cu motor de elita.
Fondat in 1963 de pilotul, inginerul si antreprenorul Bruce McLaren, Grupul este format din McLaren Automotive, care construieste manual supercaruri usoare si participa la curse in serii globale, inclusiv Campionatul Mondial de Anduranta; si o participatie majoritara in McLaren Racing, care concureaza in Campionatul Mondial de Formula 1, seria INDYCAR, Formula E, Extreme E si F1 Academy.
Grupul isi are sediul central la nivel global in emblematicul McLaren Technology Centre din Woking, Surrey, Anglia.
Cu o reputatie de inovatie si excelenta tehnologica, McLaren este una dintre cele mai mari companii independente din Regatul Unit.
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate