Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 noiembrie 2024
1843 • Ion Ghica a inaugurat cursul de Economie politica la Academia Mihaileana de la Iasi
1864 • Este înfiintat prin decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul National de Antichitati din capitala
1940 • Ion Antonescu, seful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin, adeziunea României la Pactul Tripartit
1991 • Freddie Mercury anunta public ca are SIDA; a murit a doua zi.
Recomandări
Legendara actriță Alexandrina Halic revine pe scenă alături de pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor
(Muzică)
Poveste de Decembrie: un spectacol pentru intreaga familie la Teatrul ACT. Scena intima a Teatrului ACT va gazdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat intregii familii, care-i reuneste pe legendara actrita Alexandrina Halic si pianistii Florian Mitrea si Daria Tudor.
Artistii vor impleti timp de aproape 100 de minute talcurile povestilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusa la viata prin intermediul pianului Steinway. Spectacolul Poveste de Decembrie va avea doua reprezentatii consecutive, de la ora 16:00, respectiv 19:30. 

Biletele au fost deja puse in vanzare: https://bit.ly/3CNaTRH

Pentru mine, ca muzician aflat intr-o cautare continua de a face auzit mesajul muzicii clasice catre toate generatiile, acest spectacol este indispensabil. Astept cu nerabdare luna decembrie pentru a canta din nou aceasta muzica. Astept cu nerabdare sa retraiesc alaturi de spectatori bucuria autentica pe care muzica si basmele reusesc sa o aduca la suprafata ori de cate ori se intalnesc.”, a spus Daria Tudor.

Daria Tudor - concert cameral Atenul Roman (c) Lavinia Cioaca

Spectacolul Poveste de Decembrie este gandit ca o experienta rotunda, in care muzica de pian se impleteste cu povestile recitate intr-o atmosfera calda si intima. Programul primei parti este dedicat popularului basm „Frumoasa din padurea adormita”, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski (din suita de concert dupa baletul „Frumoasa din padurea adormita”) si Maurice Ravel (selectiuni din suita „Mama mea, gasca”), iar libretul este o adaptare a textului original apartinandu-i lui Charles Perrault. Dupa pauza publicul se va delecta cu povestea clasica „Spargatorul de nuci”, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski din baletul omonim, cu un libret in adaptare dupa textul original de E.T.A. Hoffmann.  

In copilaria mea, calea catre muzica a fost povestea. Ascultand povesti ilustrate muzical mi-am dat seama ca marile capodopere muzicale nu sunt altceva decat aventuri impletite in sunet. Prin portretele personajelor faurite sonor, muzica clasica ajunge la inimile celor mici si le sadeste in suflet o forma de iubire pentru muzica si literatura pe care o pot purta cu ei toata viata. E ceea ce incercam sa facem prin intermediul acestui spectacol si speram ca publicul sa fie deschis invitatiei noastre.”, a spus Florian Mitrea.

Florian Mitrea - concert cameral Atenul Roman (c) Lavinia Cioaca

Spectatorii vor fi ghidati de timbrul si prezenta calde ale actritei Alexandrina Halic, a carei voce inconfundabila a ajuns de-a lungul anilor un punct de reper al radiofoniei romanesti, prin emisiuni ca „Noapte buna, copii” sau „Povestea de seara”. Activitatea sa pe scena teatrului romanesc se intinde pe mai bine de 60 de ani si a fost recunoscuta prin distinctii precum Premiul UNITER pentru intreaga activitate si Ordinul National „Serviciul Credincios” in Grad de Cavaler. Ea a mai urcat pe scena anul acesta, alaturi de Florian Mitrea si Daria Tudor, dar si alti 9 muzicieni internationali, in cadrul concertului cameral Carnaval, desfasurat la Ateneul Roman, in programul celei de-a 7-a editii a Hoinar Festival.

Alexandrina Halic in Carnaval la Atenul Roman (c) Lavinia Cioaca
 
Florian Mitrea (dublu laureat la Competitiile Internationale de Pian de la Glasgow, Hamamatsu si München) si Daria Tudor (Best Young Artist of the Year la Festivalul International de pian Art of the Piano Cincinnati 2019) sunt printre cei mai promitatori pianisti romani ai momentului si au colaborat impreuna in cadrul a numeroase proiecte artistice. Cel mai cunoscut demers al lor de a apropia muzica clasica de publicul de pretutindeni, indiferent de varsta, este chiar Hoinar Festival care va ajunge anul viitor la editia cu numarul 8.

Daria Tudor si Florian Mitrea - concert cameral Atenul Roman (c) Lavinia Cioaca

Varsta minima recomandata pentru spectatorii care doresc sa participe la spectacolul Poveste de Decembrie este de 5 ani. Bilete: https://bit.ly/3CNaTRH

***

Poveste de Decembrie este o productie a Teatrului ACT in colaborare cu Centrul Roman de Muzica

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate