Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 noiembrie 2024
1843 • Ion Ghica a inaugurat cursul de Economie politica la Academia Mihaileana de la Iasi
1864 • Este înfiintat prin decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul National de Antichitati din capitala
1940 • Ion Antonescu, seful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin, adeziunea României la Pactul Tripartit
1991 • Freddie Mercury anunta public ca are SIDA; a murit a doua zi.
Recomandări
Moromeții 3 este de azi în cinematografele din întreaga țară
(Cinema)
Dupa un maraton de 7 zile de evenimente speciale in Bucuresti, Cluj, Iasi, Tulcea, Piatra Neamt, Braila si Constanta, pelicula Morometii 3 se lanseaza azi oficial in cinematografele din intreaga tara. Incepand de azi filmul va putea fi vazut in 88 de sali de cinema din 47 de orase din Romania.
Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului si va fi updatat saptamanal: https://bit.ly/M3_program

Sunt foarte curios sa vad cum va fi primit si inteles de public acest ultim film din serie, mai ales ca, nefiind o adaptare dupa o opera literara, este diferit de celelalte. Insa respecta istoria si adevarurile acelor ani. Am fost intrebat foarte des in perioada aceasta cat de relevant sau necesar este un film de epoca, un film despre anii aceia, in zilele noastre. Cred ca, precum orice act artistic, daca e reusit, este necesar. Verdictul final este, pana la urma, la public. Care pana acum a fost generos cu noi.”, a declarat regizorul Stere Gulea.

Stere Gulea la Proiectia de Gala de la TNB (c) Cristian Radu Nema

Descris de critici si primii spectatori deopotriva ca fiind „un film necesar in contextul global actual”, actiunea filmului se petrece in anul 1954. Acesta este un an de incercare pentru Niculae Moromete care devine coplesit de iubirea tumultoasa cu o femeie maritata, criza de constiinta politica si pierderea increderii in breasla literara. Aparitia providentiala in viata lui a unei tinere poete ii ofera o cale de iesire din dilemele profesionale si personale, inspirandu-l sa publice romanul Morometii. 



Cred ca pentru toti iubitorii primelor doua filme va fi palpitant sa traiasca sensibilitatea, umorul si culoarea specifica lumii Morometilor, dar de data aceasta in contextul lumii literare a orasului. In aceasta ultima parte magia lumii anilor ‘50 este atat de frumos si real reprezentata si, cel mai important, filmul ne reaminteste ca oamenii au fost intotdeauna oameni. Care s-au iubit, au suferit, au luptat, au dansat si au facut toate acestea atat de bine, caci iata! acum s-a facut un film despre ei.”, a spus Mara Bugarin, actrita care da viata personajului inspirat de Aurora Cornu.

Mara Bugarin (c) Vlad Cioplea

Peste 2000 de spectatori au participat in capitala la proiectiile de gala organizate intre 13 si 19 noiembrie la Teatrul National Bucuresti, Cinema City AFI Cotroceni, Cineplexx Baneasa si Cinema Elvire Popesco. Toti cei care au venit sa vada filmul in premiera au plecat acasa cu un exemplar din ziarul „Flacara”, reconstituit special cu ocazia lansarii, sau cu un afis cu autograf personalizat si au avut sansa de a povesti chiar cu echipa filmului.

Evenimente similare s-au organizat in aceeasi perioada, in cadrul Caravanei Morometii 3, la Cluj, Iasi, Mangalia, Tulcea, Piatra Neamt, Braila si Constanta. Caravana, care a strans deja peste 15.000 de spectatori curiosi sa afle cum se incheie povestea celei mai iubite familii din istoria literaturii romane, va continua pana la mijlocul lunii decembrie.

Urmatoarele proiectii speciale din cadrul Caravanei Morometii 3 vor avea loc la Sibiu (22 noiembrie, CineGold - in prezenta actorilor Mara Bugarin si Alex Calin si a producatorului Tudor Giurgiu), Deva (26 noiembrie, Teatrul de Arta), Targu Jiu (29 noiembrie, Cinema Sergiu Nicolaescu - in prezenta regizorului Stere Gulea si a actorilor Horatiu Malaele, Alex Calin, Olimpia Melinte, Cuzin Toma si Andreea Chiritescu) si Drobeta-Turnu Severin (30 noiembrie, Palatul Culturii „Teodor Costescu” - in prezenta actorilor Olimpia Melinte si Alex Calin).

Olimpia Melinte in Morometii 3 (c) Vlad Cioplea

Horatiu Malaele si Alex Cplin in Morometii 3 (c) Vlad Cioplea

***

Distributia Morometii 3 ii aduce pe marile ecrane pe Alex Calin (Niculae Moromete), Horatiu Malaele (Ilie Moromete), Olimpia Melinte, Mara Bugarin, Razvan Vasilescu, Iulian Postelnicu, Catalin Herlo, Dana Dogaru, Toma Cuzin, Ana Ciontea, Laurentiu Banescu, Conrad Mericoffer, Ioan Andrei Ionescu, Andreea Bibiri, Ilinca Harnut, Dorina Chiriac, cu participarea extraordinara a Oanei Pellea. Scenariul si regia sunt semnate de Stere Gulea, iar Vivi Dragan Vasile este directorul de imagine. De scenografie s-a ocupat Cristian Niculescu, in timp ce Dana Paparuz este creatoarea costumelor. Montajul filmului poarta amprenta Alexandrei Gulea, sunetul a fost lucrat de Ioan Filip si Dan-Stefan Rucareanu, iar muzica filmului este creatia lui Cristian Lolea. Producatorii filmului sunt Oana Bujgoi Giurgiu si Tudor Giurgiu.

Horatiu Malaele, Olimpia Melinte, Mara Bugarin, Alex Calin (c) Cristian Radu Nema

Echipa Morometii 3 la Proiectia de gala @ TNB (c) Larisa Balta

***

Morometii 3 este o productie Libra Films, distribuita de Transilvania Film.
Co-finantatori: Centrul National al Cinematografiei, Cinema City, Vodafone, Inspire Cinema, Catena, PPC, Cineplexx, Superbet, Movieplex, Ursus, Henkel, Happy Cinema, Hollywood Multiplex, Fundatia Fan Courier, Regina Maria

Parteneri campanie lansare film: Raiffeisen Bank, PPC, Aqua Carpatica, Veolia Romania, Hidroelectrica, Lidl
Recomandat de: Europa FM



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate