In fiecare an, cel putin 1.000 de creatii digitale postate in social media in mai putin de o luna marcheaza pasiunea comunitatii „Amintiri Gustoase” pentru gastronomia romaneasca.
Anul acesta, competitia „Diversitate in gusturi si bucate. Repetitie de Craciun”, dedicata iubitorilor de gastronomie dornici sa impartaseasca cele mai reusite retete, a adunat in jurul ei peste 300 de participanti si 1.200 de postari si story-uri pe Instagram si s-a incheiat sambata, 14 decembrie, cu cea de-a patra editie a workshopului de cooking.
Amintiri Gustoase (c) Alexandra Todica
Podcastul „Amintiri Gustoase” este mai mult decat un podcast si a adunat in jurul sau o adevarata comunitate, care participa, anual, la competitia online de retete si la workshopul de cooking dedicat top 100 iubitori de gastronomie din Romania.
Chef Liviu Lambrino (c) Alexandra Todica
Din juriul condus de chef Liviu Lambrino au facut parte, in acest an, maestrii in bucatarie si antreprenorii culinari Alina Saftulescu, Marius Tudosiei si Teodor Frolu, istoricul gastronomic si moderatorul podcastului Amintiri Gustoase, Cosmin Dragomir, expertii in gastronomie Adriana Sohodoleanu, Corina Dima si Adrian Petrechescu, influencerii de food Alina Muntele, Andreea Juganaru, Ciprian Muntele, Corina Dima, Dana Burlacu-Visternicu, Daniela Niculi, Laura Laurentiu si Marian Ciufu, storytellerii Adrian Dan si Cristian Teodorescu, precum si jurnalistii Carmen Filote Ionescu, Diana Popescu si Dragos Vasile, Maria Tufan, Nicoleta Radacina si Oana Vasiliu.
(c) Raluca Puiu
Workshopul de cooking, o repetitie de Craciun ca la carte
Alina Muntele, Alina Saftulescu, Marius Tudosiei si Karácsony József au coordonat cele patru echipe care au realizat, in timpul workshopului, mai multe preparate festive, perfecte pentru o repetitie de Craciun. Conceptul si designul preparatelor realizate i-au apartinut lui chef Liviu Lambrino. Participantii s-au strans apoi la o masa mare, cu mancarurile delicioase gatite chiar de ei, ca intr-o adevarata familie a iubitorilor de gastronomie.
Workshopul de cooking, powered by Lidl Romania si Electrolux Romania, s-a desfasurat si in acest an la Vinalia – Conacul din Ceptura, sambata, 14 decembrie, si a fost sprijinit de Matache Macelaru', Raftul Bunicii, Fairy Romania, Alexandrion, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Artesana, Eco-destinatia Tara Hategului, Magazinul Cumsecade, Bacania Veche si Ivan Pescar.
(c) Raluca Puiu
Partenerul media al evenimentului a fost Radio Kibut, care a pregatit un playlist special pentru ziua workshopului, purtand ascultatorii pe note muzicale catre o atmosfera plina de savoare.
In plus, cele mai bune retete adunate de „Amintiri Gustoase” sunt transpuse, in fiecare an, in carti de bucate ce reprezinta adevarate bijuterii de colectie pentru pasionatii de gastronomie. Cele mai frumoase povesti si retete din anii trecuti au condus deja la aparitia a doua carti: „Amintiri Gustoase de care ne este dor si pofta” si „Mese festive”, iar competitia din acest an nu va fi o exceptie.
Urmariti si podcastul Amintiri Gustoase pe https://podcasts.apple.com/ro/podcast/amintiri-gustoase/id1685319504 si pe https://open.spotify.com/show/3RjumVtvhXlIrf9exYo334.
(c) Raluca Puiu
Workshopul de cooking (c) Catalin Mihai
Workshopul de cooking (c) Catalin Mihai
.
|